• 0

Corona: RVO loket Tegemoetkoming schade COVID-19 is open TOGS aanvraag € 4000

In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Met dank aan RVO onderstaande informatie:

 

Hoort jouw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de Kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Leid je schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.

Ondernemers zijn vrij in het doel van besteding.

 

Voor wie?

De regeling staat open voor een specifieke groep ondernemers. De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een van de vastgestelde SBI-codes.

Tijdens de aanvraag moet je de SBI-code van jouw hoofdactiviteit selecteren. Via de KVK kun je jouw SBI-code hoofdactiviteit opvragen, of gebruik de zoektool SBI-codes. Je kan de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming.

 

Buiten de vastgestelde SBI-code, moet je, om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, voldoen aan een aantal voorwaarden.

 

Bekijk hoe het aanvraagproces verloopt. Van voorbereiden en aanvragen tot wat er na uw aanvraag gebeurt.

 

RVO probeert binnen 2 weken een besluit te nemen op je aanvraag. Na het besluit wordt er binnen een paar werkdagen uitbetaald. Indien dit niet binnen 2 weken om een besluit te nemen, dan ontvang je hierover op tijd bericht.

 

Bovenstaande is een beknopte samenvatting. Lees voor alle uitgebreide informatie over deze compensatieregeling de informatie die RVO voor je heeft.

 

Kom je als ondernemer / ZZP'ers, binnen de criteria van deze compensatieregeling, niet in aanmerking? Dan zijn  er mogelijk andere steunmaatregelen van de overheid. Zie wat dat betreft een ander topic in ons forum.

 

Extra links

Na een aantal dagen draaien met het RvO loket is duidelijk dat er de nodige zaken ontbreken of te strak zijn ingeregeld

Daarom zijn er 2 formulieren gemaakt om

 

1. Jou SBI staat er niet bij maar hoort er wel in. gebruik dan
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-vergeten-sbi-codes-wssl

 

2. Je staat ingeschreven op de verkeerde SBI (of je hoofdactiviteit is niet geldige SBI maar je tweede activiteit wel

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/melding-niet-aansluitende-sbi-code-wssl


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
38 minuten geleden, Tatztatz zei:

Ook is de tattoobranche een branche met hogere inkomsten, en daardoor ook hogere vaste lasten en belastingplichten. Voor ons is de magere bijstandsregeling in verhouding een stuk minder dekkend als voor Jan Modaal.

 

Jan Minimaal bedoel je.

 

Maar je beweert nu toch niet dat ondernemers in een branche met hogere inkomsten meer moeite hebben om wat reserves op te bouwen?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Even meegelezen met deze topic. Ikzelf heb samen met mijn zus ook een tattooshop. Vanaf vrijdagavond ben ik al aan het bellen met de RVO. Er is een terugbelafspraak gemaakt vorige week vrijdag. Nog geen telefoontje terug gekregen. Steeds zelf weer gebeld. Ik heb een signaal melding moeten doen. Er wordt dan volgens zeggen, maatwerk toegepast. Op wat voor termijn is nog onbekend. Maar hoe meer signalen, hoe beter natuurlijk.  
 

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-ontbrekende-sbi-codes-wssl

aangepast door Nathalie:-)
Link naar reactie
  • 0
8 uur geleden, TwaBla zei:

 

Jan Minimaal bedoel je.

 

Maar je beweert nu toch niet dat ondernemers in een branche met hogere inkomsten meer moeite hebben om wat reserves op te bouwen?

Jan Minimaal/Jan Modaal, gaat in dit geval beide op.

 

En nee, ik beweer dat het verhoudingsgewijs hetzelfde is, hoger inkomen hogere lasten, en de helft inleveren.

 

Ik bedoel enkel duidelijk te maken dat we al mager gecompenseerd worden omdat in verhouding de maatregelen als bijstand minder waard is.

 

Het is toch een groot verschil dat de overheid ZZPers bijstand bied en voor andere ondernemers tot 9500 per maand wilt/kan gaan dragen..

Link naar reactie
  • 0
50 minuten geleden, Tatztatz zei:

Het is toch een groot verschil dat de overheid ZZPers bijstand bied en voor andere ondernemers tot 9500 per maand wilt/kan gaan dragen..

 

Inderdaad. Bijstand op niveau van het sociaal minimum.

 

Was je werknemer geweest, dan werd je salaris gewoon doorbetaald. Ik neem althans aan dat het 90% van het Rijk is en 10% van de Baas.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
43 minuten geleden, JansenmeteenJ zei:

Ik begreep dat tankstations nu ook de 4000 euro krijgen?

Ik kan veel begrijpen, maar hier mag iemand mij uitleggen wat voor acute nood een tankstation heeft.

 

Recentelijk nog op de snelweg geweest?

Nee? ik ook niet samen met pak em beet 2 a 3 miljoen dagelijkse reizigers van en naar werk.

Stilstaande auto's schijnen vrij weinig te verbruiken :slightly-smiling-face:

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Vandaag mijn e-herkenning ontvangen en gelijk op RVO de aanvraag in kunnen dienen. Afwachten hoe de beoordeling loopt...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Helaas op bij de nieuwe update vallen wij nog buiten de boot.


Het eerste grote evenementenbureau is vandaag failliet verklaard, de afgelopen dagen waren er al diverse kleinere partijen over de kop gegaan.
https://www.ad.nl/oosterhout/evenementenbedrijf-arjan-van-dijk-groep-failliet-slachtoffer-van-coronacrisis~a23284f9/?referrer=https://duckduckgo.com/

We zitten nu eenmaal in een branche met lage winstcijfers, grotere technologische veranderingen en zowel op werknemers niveau als werkgeversniveau totaal niet verenigd.
Dus een paar weken zonder cashflow is voor veel partijen de nekslag.
Het stomme is dat we nu al nee verkoop moeten doen voor oktober, wegens een tekort aan materialen, personeel en transport. Omzet die je eigenlijk zou moeten pakken om deze klap op te vangen.

aangepast door Jasper S.
Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Zag juist een pop-up niet sluitende sbi bij het bezoeken van kvk.nl...

 

Groet,

 

Highio

sbi-code-wijzigen-kvk.JPG

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 1

 

Het begint een beetje een puzzeltje te worden, om niet te zeggen een chaos.

Er zijn dus nu naast het aanvraagformulier 2 andere formulieren

 

1. formulier signaal vergeten SBI-codes.   volledige link:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-vergeten-sbi-codes-wssl

Daarin kun je melden dat jou sbi code niet in de lijst staat en waarom  deze er wel in hoort

 

2 www.rvo.nl/nietsluitendesbi

Daarin kun je melden als je staat ingeschreven onder de verkeerde sbi.

Dat kan gebeuren als je ooit begonnen bent met activiteit A en later overgestapt naar activiteit B maar bij kvk je inschrijving niet hebt gewijzigd.

Ook kan het voorkomen dat de KvK na jou uitleg jou heeft ingedeeld in een verzamelgroep "overig" maar dat je nu zelf een beter passende hebt gevonden

Dit kan ook het geval zijn als je meerdere sbi codes hebt omdat je meerdere activteiten hebt maar de code die als hoofdactiviteit staat gemarkeerd niet in aanmerking komt en de andere activiteit wel.

 

CBS beheert en onderhoud het SBI model. via hun site kun je meer informatie vinden over SBI codes en is er ook een SBI zoeker. Daar kun je op verschillende manieren zoeken in welke Sbi code je past. Ik heb zoeken op vrije tekst geprobeerd en die werkt vrij goed een paar kernwoorden en er komt een voorstellijstje..

https://sbi.cbs.nl/CBS.TypeerModule.TypeerServiceWebAPI/content/angular/app/#/

 

Link naar reactie
  • 1


Zo zie je maar weer wat er allemaal mis kan gaan, wanneer je een systeem gaat gebruiken waarvoor het nooit bedoeld is geweest. SBI-codes  vinden hun oorsprong in een algemene maatregel van bestuur uit 1902 en waren toen bedoeld om bedrijven in gevarenklassen in te delen. De lijst is ge-updated in 1950, 1974 en 1993. Ook toen viel de indeling niet mee:

 

“Het probleem van gecombineerde technieken in branches doet zich in meer branches voor. Bijvoorbeeld in de elektrotechnische branche, waar glas, metaal, kunststof en chemische stoffen verwerkt worden. In de chemische sector komen soms anorganische en organische chemie en de verwerking van vaste en vloeibare stoffen en gassen naast elkaar voor. Ook de voedings- en genotmiddelensector is in dit opzicht vaak gecompliceerd. “

 

Vanaf 1993 lijkt he5 er op dat de SBI-codes er vooral zijn voor het CBS, zodat dat bureau mooie statistieken  kan maken. En ja, ook voor de coronacrisis werden de codes al gebruikt voor sommige subsidieregelingen. Voor het ondernemen zelf en voor de belastingdienst maakt het allemaal niets uit. Of zoals de vriendelijke KVK-medewerkster bij de inschrijving zei: “je kunt ondanks deze SBI-codes gewoon bedrijfsmatig konijnen gaan fokken als je dat wilt en dan betaal je ook gewoon belasting”. Over nevencodes is al genoeg gezegd.....


MMKB08_000177716_mpeg21_p001_image.thumb.jpg.22d742f7face84cb17fc7c929b295dda.jpg

Hans Damen - Insparcom

Strategisch Advies - Crisismanagement - Spreker - Dagvoorzitter - Divemaster

Laatste blogs

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
1 uur geleden, insparcom zei:

De lijst is ge-updated in 1950, 1974 en 1993.

 

Dat zijn de oude BIK-codes vermoed ik. De laatste aanpassing van SBI was in 2008. :nerd-face:

 

Quote

De SBI kent meerdere niveaus die aangegeven worden door vier of vijf cijfers. De eerste vier cijfers van de SBI-code zijn, op een aantal uitzonderingen na, gelijk aan de Europese NACE. Het 5e cijfer is een nadere Nederlandse verbijzondering. De eerste twee cijfers van de SBI en NACE stemmen overeen met de ISIC, van de Verenigde Naties.

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
14 minuten geleden, TwaBla zei:

Dat zijn de oude BIK-codes vermoed ik. De laatste aanpassing van SBI was in 2008. :nerd-face:

 

Wat ik  begreep is dat het vanaf 1993 SBI is, maar de basisindeling komt dus uit 1902.

 

(Acht ja, tijd zat om alles bij elkaar te googelen als je toch binnen zit ;-) ). 

Hans Damen - Insparcom

Strategisch Advies - Crisismanagement - Spreker - Dagvoorzitter - Divemaster

Laatste blogs

Link naar reactie
  • 0
3 uur geleden, Roel J zei:

Het begint een beetje een puzzeltje te worden, om niet te zeggen een chaos.

Dat krijg je als je vele groepen Nederlandse ondernemers uitsluit.

 

Maar niet getreurd, er gaan straks weer vele miljarden Nederlandse euro's naar Italië ...

Italië: ook voor werkloze zwartwerkers komt er hulp.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
5 uur geleden, Roel J zei:

 

Het begint een beetje een puzzeltje te worden, om niet te zeggen een chaos.

Er zijn dus nu naast het aanvraagformulier 2 andere formulieren

 

1. formulier signaal vergeten SBI-codes.   volledige link:  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-vergeten-sbi-codes-wssl

Daarin kun je melden dat jou sbi code niet in de lijst staat en waarom  deze er wel in hoort

 

2 www.rvo.nl/nietsluitendesbi

Daarin kun je melden als je staat ingeschreven onder de verkeerde sbi.

Dat kan gebeuren als je ooit begonnen bent met activiteit A en later overgestapt naar activiteit B maar bij kvk je inschrijving niet hebt gewijzigd.

Ook kan het voorkomen dat de KvK na jou uitleg jou heeft ingedeeld in een verzamelgroep "overig" maar dat je nu zelf een beter passende hebt gevonden

Dit kan ook het geval zijn als je meerdere sbi codes hebt omdat je meerdere activteiten hebt maar de code die als hoofdactiviteit staat gemarkeerd niet in aanmerking komt en de andere activiteit wel.

 

CBS beheert en onderhoud het SBI model. via hun site kun je meer informatie vinden over SBI codes en is er ook een SBI zoeker. Daar kun je op verschillende manieren zoeken in welke Sbi code je past. Ik heb zoeken op vrije tekst geprobeerd en die werkt vrij goed een paar kernwoorden en er komt een voorstellijstje..

https://sbi.cbs.nl/CBS.TypeerModule.TypeerServiceWebAPI/content/angular/app/#/

 

 

De link bij 2 werkt niet, deze wordt nu doorgestuurd naar higherlevel.

aangepast door Jasper S.
Link naar reactie
  • 0

Hallo, mijn situatie is dat ik een zzp-er ben met een eenmanszaak en ben 1 vd 3 vennoten van een vof.  Mijn partner is accountant en een vriend is RA. Als ik een aantal professionals/adviseurs spreek krijg je verschillende informatie. Onze branche is tennis. Het geven van tennislessen, het mogelijk maken van het beoefenen van sport en het organiseren van sport evenementen.   Bij de TOGS mbt onze vof lopen we tegen het probleem aan dat 2 vd 4 criteria niet gehaald worden. 1. Door het korte bestaan en weinig activiteiten tot begin 2020 kunnen we waarschijnlijk niet aantonen €4000,- aan zakelijke kosten te hebben in 3 maanden. 2. Geen fysieke vestigingsadres buiten het privé adres.  Dit is evident in onze branche en gelijke branches. De locaties waar we werkzaam zijn zijn namelijk tennisclubs.

 

Er dreigt nu een situatie te ontstaan waarbij we voor de VOF  voor beide regelingen (TOZO en TOGS) niet in aanmerking komen! En voor de eenmanszaak alleen voor een gedeelte van de TOZO.

 

Een fictief inkomen van €500 in maart geen inkomen in de maanden april in de eenmanszaak. Wel kosten aan hypotheek, verzekeringen en levensonderhoud pensioenopbouw van €2100. terugbetalen van klanten voor de maand maart € 1250 en april (en verder) €2500.

 

De vof is opgericht in jan 2018 en is nog niet erg actief. Wel geïnvesteerd in een product en vanaf maart de eerste voorzichtige omzet kunnen maken. Omzet/investeringen verhouding 1 tot 5.

Link naar reactie
  • 0

Wat gebeurt er eigenlijk met die TOGS? Is dat belastbare winst? Of valt het onder de schenkbelasting? Of is het netto zoals een toeslag?

 

Het bedrag van (maximaal) 4.000 euro is een tegemoetkoming voor verloren omzet (die anders ook belastbaar zou zijn geweest) en/of ter compensatie van lopende kosten (die gewoon in het verlies vallen). En het bedrag is niet bedoeld voor persoonlijke uitgaven. Mijn eerste instinct zou dan zijn om het bij te tellen bij de belastbare winst.

The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar reactie
  • 1
2 minuten geleden, prinsrachid zei:

Wat gebeurt er eigenlijk met die TOGS? Is dat belastbare winst? Of valt het onder de schenkbelasting? Of is het netto zoals een toeslag?

 

Netto.

Hij dekt dus feitelijk meer dan 4k aan vaste lasten.

 

Uit de beleidsregel:

 

Quote

Het kabinet neemt maatregelen waardoor de tegemoetkoming geen voorwerp is van belastingheffing.

 

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

RVO pubilceerde gisteravond:

Het kabinet heeft op 7 april besloten om de TOGS-regeling nogmaals aan te vullen. Daardoor hebben diverse contactberoepen, zoals tattooshops, toegang tot de TOGS-regeling. Ook zijn kleinere mkb-winkeliers in de food, dienstverlening zoals taxi’s, praktijken van onder andere tandartsen, fysiotherapeuten en toeleveranciers van eet-en drinkgelegenheden of (culturele) evenementen toegevoegd.

 

Op deze pagina kun je de herziene lijst toegestane SBI-codes bekijken.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Hallo allen, 

Ik heb sinds 2012 een online speelgoedwinkel. In oktober 2019 heb ik een fysieke speelgoedwinkel geopend. Ik sta bij KvK ingeschreven met 47916 (detailhandel via internet in vrijetijdsartikelen) als eerste code/hoofdactiviteit en 4765 (winkels in speelgoed) als tweede code. De winkel is nog maar kort open en daarom heb ik destijds als hoofdactiviteit 47916 aangehouden. De webshop bestond immers al en draaide omzet. De winkel was nieuw en moest zichzelf nog bewijzen.
De omzet via de webwinkel is nu toegenomen, de winkelomzet is momenteel uiteraard nihil. De online omzet is onvoldoende om de lasten van de winkel te kunnen dragen en daarom wil ook ik graag gebruik maken van de TOGS-regeling. Helaas heb ook ik niet de juiste SBI-code als hoofdactiviteit. 

 


Ik heb via het formulier aangegeven dat de SBI code niet aansluit.  

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/melding-niet-aansluitende-sbi-code-wssl

Maar wat ik nergens kan vinden is: hoe nu verder? 
Moet ik wachten tot ik hierop een reactie krijg en kan ik vervolgens een TOGS-aanvraag doen? Kan ik nu al een TOGS-aanvraag doen en domweg mijn tweede code invullen, ondanks het feit dat de fysieke winkel volgens KvK niet mijn hoofdactiviteit is? 
 

Hoop dat iemand mij hierin verder kan helpen. 
Met vriendelijke groet,
Femke
 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb beide gedaan, melding gemaakt van de niet bij mijn hoofdactiviteit aansluitende sbi code en tevens de andere sbi gebruikt bij de aanvraag. 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 215 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.