• 0

Corona: RVO loket Tegemoetkoming schade COVID-19 is open TOGS aanvraag € 4000

In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Met dank aan RVO onderstaande informatie:

 

Hoort jouw onderneming bij die sectoren die het meest zijn geraakt door de Kabinetsmaatregelen rond het coronavirus (COVID-19)? Leid je schade door de noodgedwongen sluiting, de inperking van bijeenkomsten en/of het negatieve reisadvies buitenland? Dan kunt u via de Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 een eenmalige tegemoetkoming van € 4.000 ontvangen.

Ondernemers zijn vrij in het doel van besteding.

 

Voor wie?

De regeling staat open voor een specifieke groep ondernemers. De tegemoetkoming is voor die ondernemers waarvan de hoofdactiviteit overeenkomt met een van de vastgestelde SBI-codes.

Tijdens de aanvraag moet je de SBI-code van jouw hoofdactiviteit selecteren. Via de KVK kun je jouw SBI-code hoofdactiviteit opvragen, of gebruik de zoektool SBI-codes. Je kan de SBI-code niet met terugwerkende kracht wijzigen om in aanmerking te komen voor de tegemoetkoming.

 

Buiten de vastgestelde SBI-code, moet je, om voor de tegemoetkoming in aanmerking te komen, voldoen aan een aantal voorwaarden.

 

Bekijk hoe het aanvraagproces verloopt. Van voorbereiden en aanvragen tot wat er na uw aanvraag gebeurt.

 

RVO probeert binnen 2 weken een besluit te nemen op je aanvraag. Na het besluit wordt er binnen een paar werkdagen uitbetaald. Indien dit niet binnen 2 weken om een besluit te nemen, dan ontvang je hierover op tijd bericht.

 

Bovenstaande is een beknopte samenvatting. Lees voor alle uitgebreide informatie over deze compensatieregeling de informatie die RVO voor je heeft.

 

Kom je als ondernemer / ZZP'ers, binnen de criteria van deze compensatieregeling, niet in aanmerking? Dan zijn  er mogelijk andere steunmaatregelen van de overheid. Zie wat dat betreft een ander topic in ons forum.

 

Extra links

Na een aantal dagen draaien met het RvO loket is duidelijk dat er de nodige zaken ontbreken of te strak zijn ingeregeld

Daarom zijn er 2 formulieren gemaakt om

 

1. Jou SBI staat er niet bij maar hoort er wel in. gebruik dan
https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/signaal-vergeten-sbi-codes-wssl

 

2. Je staat ingeschreven op de verkeerde SBI (of je hoofdactiviteit is niet geldige SBI maar je tweede activiteit wel

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tegemoetkoming-schade-covid-19/melding-niet-aansluitende-sbi-code-wssl


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Voor een zzper in Fotografie komt deze regeling niet goed uit. 

SBI komt niet overeen maar de  huur fan een studio en de lease van de auto lopen door daarnaast ook geen winst meer om van te leven... 

In dit geval zeggen de mensen af voor babyfotografie, ook de overige klanten mogen niet meer vanwege de regels bruiloftshoots en familieshoots (bv op het strand)  maar groepen mogen niet meer en van die laatste komen vooral veel klanten van een vakantie park in de buurt die zo goed als dicht is... 

 

Wat is jullie advies? 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
7 minuten geleden, TwaBla zei:

Wellicht kom je in aanmerking voor die 4000 euro, want je huurt een aparte werkruimte!

 

Voor die 4000 EUR heb je naast aparte werkruimte, dus wel het juiste SBI nummer nodig.

Concreet is dat bedrag bedoeld voor de bedrijven die op last van de overheid hebben moeten sluiten, niet voor ondernemers die op andere manieren last van het virus hebben.

aangepast door Maxn
Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

SBI-code: 77299 - Verhuur van overige consumentenartikelen

Verhuur van overige consumentenartikelen (rest) Deze klasse omvat: - verhuur van overige roerende goederen w.o. marktkramen; w.o. feesttenten, dansvloeren en tribunes; w.o. directie-, schaft-, toiletwagens e.d.; w.o. toneelkleding, -decors en -rekwisieten; w.o. bloembakken, kunstbloemen, etalagemateriaal e.d.; w.o. emballagemateriaal, verhuisdozen e.d.; w.o. machines, apparaten en werktuigen voor de doe-het-zelvers; w.o. school- en andere boeken.

Ik heb als podiumverhuur geen SBI code, dus de kvk heeft mij ingedeeld in deze groep, eerst waren we ook ingedeeld bij Circus en variété, maar dat mocht niet meer dus deze hebben ze verwijderd

 

Tevens deze omdat wij af en toe personeel verhuren aan andere bedrijven:

SBI-code: 78202 - Uitleenbureaus

Uitleenbureaus Deze klasse omvat: - het tijdelijk plaatsen (detacheren) van eigen (loonlijst)personeel bij andere bedrijven waarbij de gezagsverhouding i.c. verantwoording over de te verrichten werkzaamheden bij het ontvangende bedrijf ligt; - uitlenen van personeel via arbeidspools opgericht door en bestemd voor de aangesloten leden ; - loonlijst BV's, eenheden opgericht voor de vorming van een arbeidspool binnen één concern; - collegiale uitleenbedrijven, dat wil zeggen eenheden opgericht voor de vorming van een arbeidspool of arbeidsreserve voor de aangesloten bedrijven. Deze klasse omvat niet: - bedrijfsverzorgingsdiensten voor akker- en tuinbouwbedrijven (0161); - bedrijfsverzorgingsdiensten voor veeteeltbedrijven (0162); - uitzendbureaus (78201); - banenpools als werkgelegenheidsprojecten (78203); - het detacheren van personeel, m.n. langdurig werkelozen en laaggeschoolde jongeren voor werkgelegenheidsprojecten die betrekking hebben op gesubsidieerde banen (78203); - het tijdelijk plaatsen (detacheren) van eigen (loonlijst)personeel bij andere bedrijven waarbij de gezagsverhouding i.c. verantwoording over de te verrichten werkzaamheden niet bij het ontvangende bedrijf ligt wordt ingedeeld volgens de activiteit die het personeel uitoefent.

 

-----

Ik denk dat deze misschien er ook bij zou moeten: Dienstverlening voor uitvoerende kunst
Maar die dekt ook niet wat wij doen, wij leveren vooral podia voor bedrijfsevenementen.

aangepast door Jasper S.
Link naar reactie
  • 0
12 minutes ago, Jasper S. said:

Dit is echt heel raar, wij vallen er dus buiten omdat ons sbi nummer er niet tussen staat. Het zou eens een keer meezitten.
Terwijl de KVK dit SBI nummer adviseerde!

 

Ik kom ook niet in aanmerking volgens de check? Kvk heeft aan onze vof (gevestigd op huisadres) een SBI als hoofdactiviteit toegekend die niet in aanmerking komt. Onder de vof staat de horecazaak (Onze enige bron van inkomen) met goede SBI. 

Echt bijzonder...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ik zit in dezelfde situatie. Toen ik me in 2003 ging inschrijven kreeg ik te horen "oh u gaat dj's verhuren? dan valt u onder arbeidsbemiddeling". Tja, het zal wel. Nooit geen last van gehad, tot nu dus... Ik mag hopen dat men de moeite neemt om aanvragen individueel te beoordelen op basis van de daadwerkelijke situatie, en niet alleen op een of andere code die 20 jaar geleden door een kvk medewerker is ingevoerd :-(  Maar ja, daar zal voorlopig wel geen mankracht voor zijn...

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

Goede avond,

Mijn naam is Maykel. 

 

Ik vraag me af of iemand in dezelfde situatie ik zit. 
mensen die mij advies of uitgebreider uitleg kunnen bieden dank ik hartelijk. 
 

Vanaf de 1,5 meter afstand regeling van kracht is (de uitspraak van het advies) hebben de meeste van mijn klanten hun afspraak bij mij gecanceld. 
Na de uitspraak van maandag avond (23 Maart) 
moest ik de zaak sluiten. 
Ik voldoe aan alle voorwaarden.

Toen ik vanavond de sbi code check deed stond die van mij er niet bij. 
 

Bedankt alvast.
mvg,

Maykel. 


 

Link naar reactie
  • 0

Hoi TwaBla,

bedankt voor je reactie.

 

Ik heb een Tattoo Shop. 
Ik heb letterlijk 2 klanten gehad sinds de uitspraak over de 1,5 meter afstand werd uitgesproken. 
totale onmacht.

ik hoefde niet te sluiten (net zoals kappers schoonheidsspecialiste etc,)

23 maart dus wel moeten sluiten. 
Het was zelfs na de uitspraak tijdens de persconferentie toen nog niet helemaal duidelijk voor mij.

ik kwam er dus achter dat mijn vak bij de sector uiterlijke verzorging hoort. 
men die sector behoorde tot de zaken die per direct moesten sluiten. 
Ik ging er echt van uit dat ik recht had op de Noodloket subsidie.

De sib codes gaan door tot 09.04. 
De sib code van mijn zaak is 0906

alles wijst erop dat ik er recht op heb maar mijn sib code (overige dienstverlening) staat er niet bij. 
mij vind het heel vreemd. 
Ondanks dat ik aan alle voorwaarden voldoe en er echt van uit ging dat ik er recht op had. 
 

Mvg,

Maykel 

Link naar reactie
  • 0

Ook trainingsbureaus komen vreemd genoeg niet op de code lijst voor. Terwijl je niet meer met groepen bij elkaar mag komen. Wel 100 procent geraakt dus (alles is gecanceld) door de maatregelen, maar geen compensatie. We laten ondernemers niet in de steek, zei Rutte toch? Waarom dan toch deze willekeurige keuzes? Ook als DGA kom ik niet in aanmerking voor de NOW of Tozo.  So much voor ondersteuning van ondernemers...

Link naar reactie
  • 0

Wij hebben ook vanaf 16 maart onze (sport) studio moeten sluiten maar vallen niet onder de sbi code. (overige Sport en recreatieomderwijs.) Hebben het bedrijf nog maar net per 1 januari overgenomen. We voldoen aan alle voorwaarden. Zit echt met mijn handen in het haar. Hoe nu verder? 

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

Bij trainingsbureaus zou je nog aan de mogelijkheid voor onderwijs op afstand kunnen denken.

Vreemder vind ik dat Maykel met zijn tattooshop niet in aanmerking komt. Terwijl de overheid wel heel duidelijk was dat aan tatoeëerders een beroepsverbod is opgelegd:

 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/kabinet-scherpt-vanwege-gezondheidsadvies-maatregelen-ondernemers-aan

 

Quote

Een andere maatregel is een verbod op contactberoepen (tot 6 april 2020) waarbij geen anderhalve meter afstand kan worden gehouden. Daardoor moeten bijvoorbeeld kappers, schoonheidsspecialisten, visagisten, pedicures, nagelstudio’s, rijinstructeurs en tatoeëerders hun zaak sluiten.

 

==

 

Formele beleidsregel staat verder inmiddels ook online: Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19

Daarin wordt de mogelijkheid dat de lijst later uitgebreid wordt wel open gehouden:

 

Quote

Naast de hierboven genoemde doelgroep worden meer sectoren direct of indirect getroffen door de gezondheidsmaatregelen van de rijksoverheid en lokale overheden. Het kabinet monitort continu de effectiviteit van de genomen overheidsmaatregelen uit het noodpakket banen en economie. Indien blijkt dat deze maatregelen niet toereikend zijn, kan in een latere fase besloten worden om meer sectoren voor een eenmalige tegemoetkoming in aanmerking te laten komen. In dat geval zullen de in bijlage 1 van deze beleidsregel opgenomen activiteiten met bijbehorende SBI-codes, aangevuld worden.

 

aangepast door Maxn
Link naar reactie
  • 0

Wij hebben ook vanaf 16 maart onze (sport) studio moeten sluiten maar vallen niet onder de sbi code. (overige Sport en recreatieomderwijs.) Hebben het bedrijf nog maar net per 1 januari overgenomen. We voldoen verder aan alle voorwaarden. Zit echt met mijn handen in het haar. Hoe nu verder? 

Link naar reactie
  • 0
13 minuten geleden, Maxn zei:

Bij trainingsbureaus zou je nog aan de mogelijkheid voor onderwijs op afstand kunnen denken.

Vreemder vind ik dat Maykel met zijn tattooshop niet in aanmerking komt. Terwijl de overheid wel heel duidelijk was dat aan tatoeëerders een beroepsverbod is opgelegd:

 

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/24/kabinet-scherpt-vanwege-gezondheidsadvies-maatregelen-ondernemers-aan

 

 

==

 

Formele beleidsregel staat verder inmiddels ook online: Beleidsregel tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19

Daarin wordt de mogelijkheid dat de lijst later uitgebreid wordt wel open gehouden:

 

 

Hoi Maxn,

 

Bedankt voor de reactie. 
Dat had ik inderdaad ook gelezen dat het met andere woorden: later nog aangepast kan worden.

Dankjewel voor de info. 
Ik ga morgen maar eens bellen. 
 

Mvg,

maykel.

Link naar reactie
  • 0

Blijf dit soort dingen melden op dit forum. Vroeger of later wordt het dan wel opgepikt door de pers of de politiek, en dan worden er vragen gesteld. Maar noem vooral ook concrete feiten: wat doe je precies, onder welke code, wie zijn wel en wie zijn minder getroffen?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Goede avond, 

 

wij hebben 1 onderneming maar daar vallen meerdere vestigingen die andere sbi codes hebben onder (cafeteria en een schoonheidssalon). Alle vestigingen zijn getroffen door de ‘coronacrisis’. Wij vragen ons nu af of wij op allebei de sbi’s de tegemoetkoming kunnen aanvragen. Er staat in de voorwaarde dat de tegemoetkoming maar 1 keer wordt vrijgegeven aan een onderneming en niet per vestiging. Maar geldt dit ook als er verschillende soorten sbi’s zijn? 

Link naar reactie
  • 0
8 uur geleden, MaykelvP zei:

Bedankt voor de reactie. 
Dat had ik inderdaad ook gelezen dat het met andere woorden: later nog aangepast kan worden.

Dankjewel voor de info.

 

Hier hetzelfde probleem, en zoals ik om me heen bij collegas begin te zien begint iedereen langzaam te ontdekken dat er een grove fout gemaakt is.

De fout ligt bij de KVK dat tatoeagediensten geen eigen SBI code gegeven heeft, maar ondergebracht heeft onder SBI code 9606 Overige dienstverlening.

Onder deze code staan meerdere beroepen die géén recht hebben op de tegemoetkoming waardoor deze code niet op de lijst staat, maar ook bijvoorbeeld sekswerkers, die ook voor 100% recht op tegemoetkoming hebben maar nu geen aanvraag kunnen doen. Dát we er als tatooerders recht op hebben lijkt me duidelijk, we staan bijvoorbeeld gewoon in het overzicht direct getroffen beroepen op de website van de rijksoverheid.

 

Het is dus logisch dat de aanvraag niet geaccepteerd word via de site, echter hoop ik wel dat hier óf via de telefoon of in later stadium een oplossing voor gevonden gaan worden en we niet afgescheept worden met "als de computer nee zegt is het nee ookal ben ik het met je eens".

Link naar reactie
  • 0
10 uur geleden, MaykelvP zei:

Ik ging er echt van uit dat ik recht had op de Noodloket subsidie.

De sib codes gaan door tot 09.04. 
De sib code van mijn zaak is 0906

 

Zowel 09.04 als 0906 bestaan niet

vermoedelijk bedoel je 96.04 Sauna's enz.. dat is de laatste in de lijst in de officiele SBI lijst is daarna alleen nog 96.09 Overige dienstverlening, zover ik kan zien hebben tattoo shops geen eigen code. Het feit dat de categorie 09 overige dienstverlening er niet onder valt lijkt me voor de handliggend want dat is een verzamelbak voor alles wat niet groot genoeg is voor een eigen code.

 

Als ik bij CBS https://sbi.cbs.nl/cbs.typeermodule.typeerservicewebapi/content/angular/app/#/text

Tatoo als zoekwoord invult kom je inderdaat op 9606 als code

 

met de volgende omschrijving

afbeelding.thumb.png.455e9454b580b1e0ada780f9d56c6440.png

 

Als je naar de overige omschrijvingen kijkt snap je wel waarom deze SBI code er niet in staat, lang niet alle beroepen of activiteiten vallen onder het verbod.

Voor een tattooshop lijkt me zonder twijfel sprake een contactberoep, dus ik zou zeggen gewoon aanvragen en heel duidelijk maken dat je tatoeagediensten verleent. Maar dat valt als het goed is ook al af te leiden uit je eigen activiteiten omschrijving bij de KvK

 

 

Ik heb dit voorbeeld er even uitgepikt om te laten zien dat het heel erg lastig is voor de overheid om in 1 week een allesdekkende lijst op te stellen, je wilt enerzijds geen groepen onterecht uitsluiten maar wilt ook voorkomen dat waarzegsters, huwelijksbemiddelaars en huismeesters, om een paar andere beroepen uit Overige dienstverlening te noemen ook automatisch recht krijgen omdat zij dezelfde SBI code delen met tatoeëerders.

 Ik vermoed dat is gekozen voor de SBI lijst omdat die in 1 simpele KvK check te verifiëren valt zodat de bulk van de aanvragen heel snel verwerkt kunnen worden en er meer tijd overblijft om de lastige gevallen te beoordelen.

Geef het een paar dagen tot het stof neerdaalt en er mogelijk al als vanzelf aanpassingen komen of neem contact op met collega's of brancheorganisaties om zelf te zorgen dat het aangepast wordt..

 

Link naar reactie
  • 0

Goedemorgen,

zo te horen ben ik niet de enige. 
Idd ik bedoel ook 96.04 -9609

Ik zal dalijk eens bellen. 
Kreeg ook al het sterk vermoeden dat het hier gaat om een te onoverzichtelijk sbi.

Ik zal na aanleiding van het telefonisch gesprek.

mijn ervaring met jullie delen. 

Mvg,

Maykel 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 249 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.