Jump to content
satéboer
Verberg

500KG eerste afname, hoe los ik dit op?

Beste ondernemers,

 

Ik ben een ondernemer in spé en wil graag een eigen saus op de markt brengen waar ik veel potentie in zie. 

Ik heb inmiddels contact opgenomen met een aantal producenten die aan private label doen. Wanneer ik het recept ga laten ontwikkelen dan moet de eerste afname 500KG zijn. 

Omdat dit de eerste afname is en bij voedsel een houdbaarheidsdatum opzit vraag ik me af wat de beste optie zal zijn om deze 500KG te gaan verkopen.

Het doel is om eerst naamsbekendheid op te bouwen en om na een tijd de supermarkt en cafetaria in te gaan. Het idee is om op het begin op weekmarkten te gaan verkopen en hier bakjes en warme broodjes met de betreffende saus te verkopen om de consumenten in aanraking te laten komen met deze saus.  Hoe kan ik een inschatting maken wat ik op 1 dag aan KG of bakjes, broodjes etc. zal verkopen? Wat zijn verder manieren om deze 500kg te verkopen zonder dat de houdbaarheidsdatum verloopt?

Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen of de juiste richting in kunnen sturen.

 

Met vriendelijke groet,

een gemotiveerde ondernemer in spé. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

  • 0

Het is nu natuurlijk wel heel lastig - alle restaurants zijn dicht, evenals veel markten, braderien, etc, en dat lijken me plaatsen bij uitstek om kennis te maken met dit product. 

 

Anderzijds wordt het wel weer BBQ seizoen, en dat is wellicht een kans op het te verkopen aan consumenten. Qua marketing denk ik dat je het hier moet gaan hebben van influencers, als die saus echt zo goed is moet het denk ik wel lukken om veel mensen te bereiken via instagram en dergelijke tegen redelijke kosten... foodbloggers en dergelijke te over, en als het echt heel goed is kun je al bereik verkrijgen door gratis samples op te sturen, al vrees ik dat iedereen met een echt groot bereik er ook een zak geld bij wil hebben.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Please keep us posted about product launch of in het Nederlands: houd ons alsjeblieft op de hoogte van de productintroductie!

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
23 uur geleden, Highio zei:

Please keep us posted about product launch of in het Nederlands: houd ons alsjeblieft op de hoogte van de productintroductie!

 

Groet,

 

Highio

Als je nog een potje wilt proeven, stuur even je adres etc. 

Dan kijk ik of ik er een op kan sturen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Mijn aanbod is (overduidelijk) van toepassing op jouw eerste professionele productie run. Daar financier en proef/beoordeel ik graag aan en van mee.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Misschien is het inderdaad wel heel lekkere saus, en de afgelopen dagen zijn de bbq's ook wel weer een beetje op stoom gekomen. Uiteraard niet grootschalig, maar gewoon met het gezin of misschien een paar vrienden of iets dergelijks. 

 

De horeca gaat het voorlopig niet worden, maar misschien kun je het product wel plaatsen bij een aantal slagers of iets dergelijks?

 

Het wordt lente en zomer, mensen gaan sateetjes bakken op hun bbq, en daar willen ze saus bij. Misschien kan een slager er een leuke combo-deal van maken waarbij je een pot saus krijgt voor een scherpe prijs bij aankoop van een pond of kilo satestokjes?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 5 leden online en 176 gasten

    (See full list)    
  • Also interesting:

  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept