Jump to content
HarbiH
Verberg

Cateren vanuit huis

Goedendag beste (toekomstige) ondernemers,

 

Deze vraag is denk ik wel meerde malen voorbij gekomen maar aangezien de topics een beetje gedateerd zijn zou ik graag willen weten of er nieuwe wetten en eisen zijn voor deze onderwerp.

 

Laat ik mij eerst voorstellen. 

Ik zit al een tijdje op deze forum mee te lezen waarvan dit mijn eerste topic is. 

Zelf heb ik ook een webshop van uit huis (cosmetica). Ik weet niet of ik mijn eigen link van de webshop mag plaatsten voor eventuele kritiek. 

 

Ik en mijn partner maken soort van pannenkoeken.  Zowel naturel als gevuld met gehakt en dit is goed ontvangen door het netwerkje van mij in het dorpje waar ik woon. Ook buiten mijn netwerkje heb ik een klanten kring weten te bouwen. Omdat er best wel vraag is naar deze pannenkoeken hou ik alles bij hoeveel er uit gaat. 

Ik heb al een handelsnaam geclaimd voor de pannenkoeken bij de kvk  onder mijn huidige kvk nummer. Daar wil ik later een VOF van maken samen met mijn partner aangezien je geen twee eenmanszaken mag hebben. 

Mocht dit baten om te cateren vanuit huis dan heb ik ook een plan B als backup en dat is namelijk om het concept van uit een kraampje te ondernemen op bv de weekmarkt. Maar aangezien de wachttijden zo lang duren om een vergunning te verkrijgen voor een (vaste)staanplaats wil ik mijn onderneming eerst vanuit huis proberen op te starten en dat scheelt ook weer kosten.

 

Laat ik nu de echte vraag stellen. 

Mag ik nu van uit (huur)huis cateren en bezorgen. De bezorging doe ik zelf. Nu heb ik een beetje mijn huiswerk gedaan maar aangezien ik alleen maar gedateerde topics vind op het internet kom ik er niet uit.  Wel heb ik gelezen dat de buurt er geen last van mag hebben zoals bv het afhalen van uit huis.

Wat ik tot nu toe heb kunnen vinden is:

-Je mag cateren vanuit huis onder voorwaarde zoals het aanhouden van de haccp-plan etc. etc.

-Je woonhuis moet in de bestemmingsplan vallen. Nu heb ik dit ook nagekeken en mijn wijk valt onder "gemeentelijke plan; bestemmingsplan artikel 10'. Oftewel woondoeleinden.

 

Voor de rest weet ik dat ik mij moet aanmelden bij de NVWA. Alleen weet ik niet op welke onderwerp ik mij hierop moet registreren/aanmelden. Levensmiddelen?

Een HACCP plan moet opstellen of een hygienecode aanvragen voor deze branche.

 

Voordat ik mijn aanvragen ga  doen bij de gemeente zou ik willen weten of ik hier wat meer informatie kan uithalen.  

Ik wil dus eigenlijk weten waar ik nu sta en wat wel en niet mag.

 

Ik zal vast iets vergeten zijn te schrijven.

 

 

Edited by HarbiH
Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0

Welkom op HL

 

Je zult eerst met de gemeente en de verhuurder in conclaaf moeten of het binnen bestemming en functie blijft, zodat er vergunning voor verleend kan worden.  Pas als dat duidelijk is, kun je verder kijken wat er voor nodig is om te realiseren. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 322 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept