Jump to content
  • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

    Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
    Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
    During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!

Recommended Posts

Posted (edited)

Hallo allemaal,

 

Ik loop al langer rond met het idee om thuis soepen te maken, en deze in de wijk/dorp/stad te gaan bezorgen  aan mensen (nadat ze een bestelling hebben doorgegeven/geplaatst) die houden van een vers soepje die ze alleen nog maar even dienen op te warmen.

 

Nu heb ik via onderstaand topic vernomen dat je volgens alle regels wel je huis moet ombouwen, of een werkplaats moet huren.

Mijn woning is een huur-rijtjeshuis, dus ombouwen zal lastig gaan.

 

Ik vraag mij af hoe ik aan een geschikte werkplaats kom. Mijn idee is niet om de soepen ter plekke te verkopen.

 

Activiteiten die plaatsvinden zijn:  aanlevering ingredienten, opslaan ingredienten, verpakken soepen, bereiding soepen, opslaan soepen. Dus een cafetaria/restaurant huren past niet bij mijn plannen. Maar wat zou wél geschikt zijn?

 

Ik ben benieuwd hoe jullie dit zouden aanpakken

 

 

Bedankt!

 

 

Edit: Hoe zit het eigenlijk als ik de soepen wil bezorgen, mag dit met koelboxen of dien ik dan een (dure) koelwagen te hebben?

 

Edited by starter0224

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welkom op HL

Allereerst dien je jouw vragen aan de gemeente en eventueel verhuurder te stellen.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites
45 minuten geleden, Hans van den Bergh zei:

Welkom op HL

Allereerst dien je jouw vragen aan de gemeente en eventueel verhuurder te stellen.

 

Bedankt Hans. ik contacteer de gemeente op korte termijn

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

 

Er valt vast wel iets algemeens te zeggen. Bijvoorbeeld over de bereiding en verpakking van koelverse soepen of diepvries. Bij AH liggen sinds een jaar of twee ambachtelijke soepen die door lokale slagers gemaakt worden, in een soort van leverworst verpakking. En misschien kunnen soepen goed in glas!

 

Nou is de kans om samen te werken met een lokaal restaurant...

 

Edited by TwaBla

Got spare time, join Amazon Prime :smiling-face-with-sunglasses:  and watch The Death of Stalin! (en meer gratis films)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
18 minuten geleden, TwaBla zei:

 

Er valt vast wel iets algemeens te zeggen. Bijvoorbeeld over de bereiding en verpakking van koelverse soepen of diepvries. Bij AH liggen sinds een jaar of twee ambachtelijke soepen die door lokale slagers gemaakt worden, in een soort van leverworst verpakking. En misschien kunnen soepen goed in glas!

 

Nou is de kans om samen te werken met een lokaal restaurant...

 

 

Bedankt voor het meedenken

 

Een glazen verpakking had ik al op het oog, ook vanwege recycling, kosten, presentatie

 

Samenwerking zal in deze tijd inderdaad makkelijker gaan, iets om over na te denken. Echter, zou ik zomaar in de keuken van een ander restaurant mogen werken, en lopen zij dan niet het risico om de steun van het kabinet mis te lopen o.i.d.?

Edited by starter0224
toevoeging

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leuk idee, maar weet je ook of er een markt voor is? (Ik werk nog steeds vanuit mijn eigen keuken en volgens de HACCP richtlijnen, in een huurhuis is dat lastiger, dat snap ik; je kunt vaak een professionele keuken voor dagdelen, weken en maanden huren.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ik herinner me nog een soepbezorgman die net als een ijscoman op vaste dagen door de buurt reed. Met een bestelwagentje. Zou zelfs met een bakfiets moeten kunnen. Hoeveel soep eet een  mens? Halve liter per persoon?


Got spare time, join Amazon Prime :smiling-face-with-sunglasses:  and watch The Death of Stalin! (en meer gratis films)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 uur terug, TwaBla zei:

 

Ik herinner me nog een soepbezorgman die net als een ijscoman op vaste dagen door de buurt reed. Met een bestelwagentje. Zou zelfs met een bakfiets moeten kunnen. Hoeveel soep eet een  mens? Halve liter per persoon?

 

Klinkt wel echt als iets wat in deze tijden weer zou kunnen werken. Denk eerlijk gezegd dat je per persoon minder eet. Zo rond de 300 milliliter.


Leef je leven door te leven.

Geef om geven door te geven.

IT Beheer, Detachering en Cybersecurity  | Treinkaartjes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 18 leden online en 518 gasten

    (See full list)    
  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept