loading
Ga naar inhoud
Monica_ol
Verberg

Cosmetica importeren uit Azie

vraag

Hallo allemaal,

 

Ik heb het forum al afgeschuimd maar kan helaas geen antwoord vinden op mijn vraag.

 

Graag wil ik 300 tal cosmetica producten van 20 verschillende merken importeren van buiten de EU. Deze producten zijn al door de fabrikant aangemeld in CPNP voor de eerste keer met alle nodige veiligheids- testen en een Responsible person. De leveranciers van de producten hebben mij hiervan de CPNP registratie document door gestuurd.

 

Nu kom ik tot de conclusie dat ik bij het importeren van deze producten verwacht wordt opnieuw aanmelding te doen in CPNP.  Hierbij wordt ik zelf de responsible person voor de producten die ik invoer. Moet ik opnieuw alle testen laten uitvoeren voor 300 van deze producten of kan ik verwijzen naar eerste aanmelding in CPNP?

 

Wie plaats ik ook op het etiket als EU responsible person? Zelf bezit ik de veiligheids documentatie niet. Die ligt op het kantoor van de responsible person die de eerste aanmelding heeft gedaan. Plaats ik dus hem op het etiket?

 

Mvg

Monica

aangepast door Monica_ol
Link naar bericht
Delen op andere sites

1 antwoord op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Beste Monica, 

 

Allereerst welkom op Higherlevel!

 

Hamvraag: snap je de (best wel aanzienlijke) consequenties van het zelf importeren van cosmetica uit Azië en ben je desondanks bereid die te accepteren? 

 

Het is namelijk niet meer iets om als hobby er bij te doen:  het moet echt de ambitie hebben om er een serieus bedrijf van te maken, want je loopt door de wet- en regelgeving  en verzekering tegen best aanzienlijke risico's en dito  kosten aan (een paar duizend euro minimaal)

 

Zo ja dan is de beste stap om lid te worden van branchevereniging NCV: zij kunnen je alles vertellen over CPNP, responsible person en de vereisten t.a.v. etikettering en hebben bovendien ook mogelijkheden tot opleiding en verzekering. De contributie van NCV is omzetgerelateerd en bedraagt voor starters tussen de € 900 en € 1600 per jaar.

 

 


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 0 leden online en 33 gasten

  Er zijn momenteel geen geregistreerde gebruikers online

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké