Jump to content
Hesher
Verberg

Fiscale gevolgen verhuur tweede (vakantie-)woning uitbesteden

 

Goedemiddag,

 

Sinds kort ben ik bezig met de koop van een huis. Mijn huidige huis wil ik verkopen, of anders verhuren voor de tijd dat deze niet wordt verkocht. Ik weet dat het mogelijk is om deze onder de Leegstandswet tijdelijk te verhuren als ik hem in de verkoop laat, met een contract voor minimaal 6 maanden geloof ik. Belastingtechnisch prima, huur wordt dan niet belast en het feit dat ik dan geen renteaftrek zou mogen doen: ook geen probleem daar ik namelijk geen hypotheek op mijn huidige huis heb. Een tweede optie is volgens mij om het huis als vakantiehuis te verhuren voor zolang het nog niet wordt verkocht. Voor zover ik kon vinden, is dit wel toegestaan. In het bestemmingsplan kan het huis zowel als woon- als vakantiehuis worden gebruikt, dus ik neem aan dat het dan automatisch is toegestaan door de gemeente (of anders alsnog vergunning tijdelijke verhuur aanvragen?).  Dan kom ik op het volgende probleem, als ik zelf actief bezig ga (adverteren, schoonmaken, voorzien in beddengoed etc.) , dan wordt de huur belast in Box 1. Nu vroeg ik mij af of het mogelijk is dat ik de verhuur van het huis uitbesteed aan een zzp'er. Deels met de reden dat ik zelf echt geen tijd heb om actief mijn huis te gaan verhuren, deels natuurlijk omdat het qua belasting dan alsnog onder Box 3 valt (vermogen) en ik dan geen belasting over de huur hoef te betalen (ik zorg niet actief voor inkomsten uit mijn vermogen). Wel heb ik dan kosten i.v.m. het inhuren van iemand, maar deze vallen lager uit. Zo kan ik de kosten een beetje drukken voor de tijd dat ik het huis niet verkoop, dacht ik. Ik kan echt nergens vinden of het mogelijk is dit uit te besteden en of deze constructie dan ok is. Iemand een idee?

Dank.

 

Gr. Hesher

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Behoort de woning tot het zakelijk vermogen ?


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Mod-commentaar na mod-overleg.

Onder normale omstandigheden zouden we dit topic sluiten, omdat het verhuren van een tweede (vakantie)woning overeenkomstig onze forumregels weinig of niets van doen heeft met actief ondernemerschap. Dit zijn echter andere tijden. Velen worden getroffen door groot of klein leed, soms persoonlijk en vaker nog financieel. Alle beetjes helpen dan, ook ons meer vergevensgezind toezicht op regels. HTH!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Even voor de goede orde: als het onder box 3 valt betekent dat niet dat de verhuur 'belastingvrij' (dat zou iemand kunnen opmaken uit de manier waarop je het formuleert). Als het onder box 3 valt betaal je belasting over een fictieve winst (forfaitair rendement), die je mogelijk in werkelijkheid niet eens haalt. Het is alleen administratief wel simpeler dan in box 1. Echter, box 1 hoeft ook niet echt moeilijk te zijn. Als je verder geen ondernemer voor de inkomstenbelasting bent, dan kun je simpelweg omzet minus kosten aangeven als resultaat overige werkzaamheden.

 


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 15 leden online en 366 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept