loading
Ga naar inhoud
JenJessy
Verberg

NOW regeling bij ''nieuwe'' ondernemingen - indiensttreding vanaf Februari 2020

vraag

Hi,

 

Ik heb een vraag. 

Eind oktober 2019 heb ik mijn BV + Holding opgericht. 

In Februari 2020 ben ik in dienst gegaan en heb ik 2 werknemers aangenomen.

Je raadt het al.

 

Drama wat betreft de NOW regeling. 

 

Van de bereking m.b.t de omzetdaling ben ik op de hoogte dat ik 1 maand voor de maand Maart omzet gedraaid zou moeten hebben. DUIDELIJK en dat is het geval.

Doordat de medewerkers en ikzelf in Februari in dienst zijn getreden zijn er GEEN loongegevens over de maand Januari bekend...

 

Het UWV geeft nu aan dat er grote kans is dat mijn aanvraag afgewezen zal worden...

 

Zijn er wellicht meerdere ondernemers die in hetzelfde schuitje zitten? Of zijn er ondernemers die mij een tip kunnen geven.

Ik weet niet goed welke stap ik nu het beste kan zetten om de schade te beperken en natuurlijk mijn personeel niet tekort te doen.

Mocht er al een topic zijn... mijn excuses. Ik ben hem namelijk NIET tegengekomen!


Ik hoop op jullie hulp!

Mijn dank is echt groot. 

 

Gr Jen

Link naar bericht
Delen op andere sites

10 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Weet je zeker dat ze in hun proefperiode zitten? Die is meestal maar 1 maand of hooguit 2 maanden, als een meerjarig contract had aangeboden. Als ze al in februari in dienst zijn gekomen, dan is de proefperiode mogelijk al lang voorbij. 

 

Maar mochten ze nog in hun proefperiode zitten, dan is het - om de schade niet al te veel op te laten lopen - misschien zo dat je niet anders kunt dan het personeel zo snel mogelijk te ontslaan tijdens de proefperiode. Tijdens de proeftijd gelden weinig beperkingen voor een werkgever om de het arbeidscontract te beëindigen, behoudens discriminatie dan.

 

Als eigenaar van de onderneming wil je misschien je personeel niet meteen weer moeten ontslaan, maar aan de andere kant heb je zakelijk gesproken de verantwoordelijkheid om de schade niet op te laten lopen als dat niet noodzakelijk is (je bent immers geen sociale dienst). In het slechtste geval kun je misschien nog ontslagen wegens bedrijfseconomische redenen aanvragen. 

 


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Zelf heb ik een klein bedrijf van 3 werknemers, 2 daarvan werkten tot 1 februari via een uitzendburo bij mij en beiden heb ik per 1 februari in vaste dienst (dus geen jaarcontract) genomen. Ik heb 5 weken geleden NOW aanvraag gedaan en nog niet gehoord of ontvangen. Dus ik heb geen idee hoe dat mij gaat verlopen en hoe je daar achter kunt komen? 


Importeur eco producten onder eigen merk maar ook privat label /custommade.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

prinsrachid Ja, 2 medewerkers zijn in vaste dienst. Voor de derde ben ik helaas al te laat.

Super bedankt voor je snelle reactie en hulp! Ik ga me er verder in verdiepen. Mocht je meer informatie hebben of als de regeling gewijzigd wordt... Zou je me een gil willen geven? Wellicht weet je dit eerder dan ik. Haha 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

ragapeldoorn Wij zitten dan in hetzelfde schuitje... Ik kan me niet voorstellen dat er geen wijziging in de de data m.b.t. de loonsom gaat komen. Stiekem hoop ik dat natuurlijk. Ik heb nog wel gebeld met het UWV. De eerste medewerker zei dat ik er recht op zou moeten hebben als ik voor maart tenminste 1 maand omzet heb gedraaid... Dit is wel het geval. De tweede medewerker zei weer heel wat anders.. Zij gaf wel aan dat er meerdere ondernemers hiermee kampen en de site goed in de gaten te houden. Mocht jij wel wat gehoord hebben... Zou je het dan kunnen laten weten? Dat doe ik dan ook! 

Succes! 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

ragapeldoorn bij je online aanvraag voor NOW heb je een dossiernummer gekregen. Dat is het nummer dat op het document staat wat je hebt moeten uitprinten, ondertekenen en uploaden.  Als je belt met het UWV lijkt mij dat ze jou verder moten kunnen helpen. 5 weken is nml wel erg lang. Mijn ervaring is dat binnen een week alles was geregeld.

 

Succes!

 

Ferry


Altijd opzoek naar het "That's it!"- moment.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Mijn aanvraag is ook afgewezen, nieuwe medewerker is in dienst per 1 feb. Ik ben in beroep gegaan en heb documentatie toegevoegd dat ik netjes aan alle werkgeversverplichtingen heb voldaan, maar beroep is afgewezen. Ze kunnen bij UWV geen uitzondering maken op de peildatum geven ze aan. Waarom dit zo is bedacht kunnen ze niet uitleggen. Hopen op een 2e pakket waarbij deze situatie wel is meegenomen of anders is je laatste optie naar de rechter, aldus UWV. 
succes allemaal en als jullie iets horen: ik hoor het graag!

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 12 leden online en 220 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké