Jump to content
C.Y
Verberg

haalbaarheid ideeen gedurende corona crisis

Beste forumleden,

 

langs deze weg zou ik graag jullie inzichten/ideeen/opmerkingen willen horen en sparren over een tweetal zaken om deze bijzonder vervelende en unieke tijd te kunnen doorkomen. Wat achtergrond informatie: wij zijn een bedrijf in de fietsenbranche gericht op voornamelijk verkoop van refurbished fietsen en de onderhoud / reparatie / verhuur van fietsen. Wij zijn begonnen in 2017 met een fysieke winkel.  Vandaag de dag hebben wij 2 filialen.  Onze ambitie en doelstelling ligt in de vastgoed, mede daardoor denk ik ook dat wij tot een tweetal ideeen zijn gekomen om deze tijd te kunnen doorstaan, en misschien zelfs er nog sterker uit te kunnen komen. 

 

Ons eerste filiaal betreft een huurpand welke beschikt over een begane grond en een eerste etage. De begane grond gebruiken wij als winkel, de eerste etage als opslagruimte. Het pand heeft op de eerste etage als bestemmingsplan 'wonen'.  Het idee is dan ook om de eerste etage te verbouwen naar een woning,  beter gezegd; 2 studio's. Die zouden wij graag willen verhuren, waardoor wij veel meer financiele ruimte zouden krijgen ten aanzien van de huurprijs die wij moeten betalen. Pandeigenaar gaat hiermee akkoord. De gemeente waar wij gevestigd zitten geven sinds maart zelfs subsidies voor 'wonen boven winkels'. 

 

Ons tweede filiaal betreft ook een huurpand welke beschikt over een begane grond en een kelder.  Begane grond gebruiken wij als winkel, de kelder gedeeltelijk als showroom en gedeeltelijk als opslag. Het gunstige aan dit pand is dat wij relatief gezien een gunstige huurprijs hebben  voor de locatie wegens achterstallig onderhoud aan het pand. Het pand is in totaal ongeveer 450m2 verdeeld over de 2 verdiepingen.  Wij zitten dan op ongeveer €80 per m2 per jaar.  Panden in de nabije omgeving beginnen ongeveer vanaf  €130 per m2 per jaar.  Nu hebben wij iets in gedachten en willen graag sparren over de mogelijkheden en onmogelijkheden om ons plan te realiseren. 

 

Wij hebben in gedachten om het pand te verdelen in meerdere 'ruimtes/winkels'  en deze dan te verhuren aan andere ondernemers. Shop in shop idee. Voordeel hiervan is dat we andere ondernemers kunnen helpen een relatief  goedkopere ruimte te huren, waarbij wij ook nog een rendement kunnen behalen, en dan ook stoppen als fietsenwinkel op deze locatie. Onze eerste gedachte gaat uit naar een samenstelling van winkels zoals een kapper, telefoonzaak,  naaiatelier, schoenen/sleutel maker, etc. Mijn vraag is dan ook eigenlijk; is dit realistisch? Is dit haalbaar? Wat zijn jullie gedachten hierover? Overigens staat de pandeigenaar onderhuur niet toe, maar het is een coulante man. Als er een goed plan aan hem gepresenteerd word denk ik dat er mogelijkheden zijn. 

 

Mochten er leden zijn die andere ideeen hebben dan horen wij dat uiteraard ook graag!!

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0

Eerst de gemeente vragen of bestemming kan worden aangepast en welke vergunningen en ontheffingen er nodig zijn. Uiteraard is ook een schriftelijk akkoord met de verhuurder belangrijk. Of het verder haalbaar is, zal je dan kunnen onderzoeken, maar eerst moet het mogen. Succes!


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 77 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept