Corona: Hoe kunnen we de lockdown inventief gaan voortzetten?

Aanbevolen berichten

24 minuten geleden, herman van der helm zei:
31 minuten geleden, insparcom zei:

 

Je zult maar hooikoorts hebben....

Even een virustest via de huisarts regelen.

Voorlopig valt er helemaal niets bij de huisarts te regelen.

Het wachten is een betrouwbare en simpele immunotest ... en die komt er voorlopig niet.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie

Dat lijkt inderdaad vrij onwaarschijnlijk - als je iets hebt zoals een diabetes-teststrip waarmee je snel en regelmatig kunt testen en al resultaat ziet voordat je besmettelijk bent, ben je in no-time van zo'n virus af. Dat is ook een beetje het lastige met koorts of hoesten: dat krijg je meestal pas als je al besmettelijk bent. 

 

Segregatie naar leeftijd lijkt op zich effectief, maar contact tussen die 2 stromen kun je niet vermijden. Als je de de grens op 75 zet krijg je een situatie waarbij veel mensen geen contact meer kunnen hebben met hun (groot)ouders. Lastiger probleem: mensen uit beide stromen wonen samen, het is niet zo ongebruikelijk dat echtpaar bijvoorbeeld 78 en 68 jaar oud is. Of 70 en 74, moeten die dan volgend jaar gaan scheiden of zo? Of neem je aan dat als de oudste boven 75 is de partner ook in de stroom kwetsbaren terecht komt?

 

Overigens is het wel een stuk beter dan de huidige situatie. 

 

Misschien zou het ook kunnen werken als je zelf (nouja, als huishouden) mag kiezen in welke stroom je terecht komt. Hoe je dat moet organiseren is een tweede kwestie, wellicht met een pasje voor 'stroom 2' zodat je gebruik kunt maken van winkels, stadhuizen, huisartsen etc die dan even voor stroom 1 gesloten zijn? Het levert een raar soort apartheid op, maar als je tenminste zelf nog wat te zeggen hebt is dat fraaier dan het keihard opleggen. 

Link naar reactie

Wij wonen met een aantal familieleden (13) op één erf. De jongste is 2 maanden, de oudste 87 jaar. Een daarvan werkt in de coronarevalidatie. We zorgen voor elkaar en elkaars kinderen. Enkele moeten dagelijks buiten de deur.

Daarom is containment noodzakelijk. Ik ben niet voor niets zo gefocussed op een testsysteem. Vanaf woensdag gaan we hier elke dag temperatuur meten en isoleren als het nodig is.

Al die andere oplossingen betekent dat er een wig in onze en ook de grote samenleving komt.

Russische roulette dus.

Link naar reactie

Dat is natuurlijk een redelijk uitzonderlijke situatie, en die zullen er altijd wel zijn. Alhoewel: op 1 erf wil natuurlijk niet zeggen in 1 huis. 

 

Ergens verwacht ik wel binnenkort een versoepeling van maatregelen: Ik gok zo'n beetje rond 27-eind mei, na de ramadan en het suikerfeest. Inmiddels zitten we weer rond de 50 ziekenhuisopnames per dag, een tiende van wat het op de piek was. Dat is uiteraard goed nieuws, het indammen is heel goed gelukt. De vraag is wat hier de belangrijke factor aan is: die 1.5 meter? sluiting van horeca? sluiting van kantoren?

 

Het is logisch dat men als die maatregelen tegelijk heeft ingezet, maar dat maakt het nu wel lastig om vast te stellen wat de bijdrage is. Misschien maakt die 1.5 meter op straat helemaal niets uit, maar is het gewoon het punt dat mensen niet langdurig met velen in 1 ruimte aanwezig zijn. En eerlijk gezegd: die 1.5 meter is sowieso al wat losjes,  mensen passeren elkaar in de supermarkt en zo breed zijn die gangpaden niet, maar het is kortdurend contact. 

Link naar reactie
1 uur geleden, herman van der helm zei:

Wij wonen met een aantal familieleden (13) op één erf. De jongste is 2 maanden, de oudste 87 jaar.


En dus moet de rest van Nederland zich maar aanpassen? Of zou het misschien zo moeten zijn dat jullie dan je eigen verantwoordelijkheid nemen binnen jullie samenleving? Al is het in Nederland natuurlijk heel gebruikelijk dat de meerderheid zich moet aanpassen aan een hele kleine minderheid...

Ook die ouderen moeten wat mij betreft hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Mijn ouders (70+) komen ook nog steeds hier op bezoek, terwijl mijn moeder toch echt in de risicogroep valt (COPD). Maar ja, ze willen perse de kleinkinderen zien. Ik kan ze moeilijk verbieden te komen, ze zijn toch echt oud en wijs genoeg om dat zelf te besluiten (ze vragen wel van tevoren of wij allemaal helemaal gezond zijn). Net als al die bejaarden die in de supermarkt bijna tegen je aanlopen in plaats van netjes afstand te houden.

Maar als iedereen hun eigen verantwoordelijk zou nemen was heel die anderhalve meter sowieso niet nodig. Die is namelijk bedoeld om te voorkomen dat je besmet wordt als iemand hoest of niest. Als mensen die hoesten of niezen gewoon netjes thuis zouden blijven, of het desnoods gewoon braaf in hun elleboog zouden doen, was er niets aan de hand... 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie

Risicogroepen zullen lastig blijven, al heb ik hier nog geen bejaarden gezien die geen afstand hielden. 

 

Het idee van die gescheiden stromen is dat de ene stroom gewoon geinfecteerd raakt en hopelijk daarna immuun wordt (is nog niet zeker). De andere stroom met verhoogd risico krijgt dan mogelijkheden om op bepaalde momenten te winkelen etc waarbij ze niet mengen met de besmette stroom. 

 

Of het werkt? Geen idee. Voordeel is dat de meerderheid van de samenleving weer normaal kan gaan doen. Uiteraard zal dat meer zieken opleveren, maar in de groep die nauwelijks kans maakt er aan te sterven of zelfs maar in het ziekenhuis te belanden.  Een voordeel is ook dat het een strategie met een einde is (mits immuniteit optreedt): na enige tijd zal de niet-risicogroep het virus goeddeels krijgen en doorlopen, waardoor het uiteindelijk gewoon uitsterft. Op dat moment kun je stoppen met het scheiden van de stromen. 

 

Wachten op een vaccin kan gewoon niet: 1 jaar is extreem optimistisch en zou een record zijn. En als je dan over een jaar (of 2) weer alles mag zul je denk ik merken dat er niets meer is om heen te gaan gezien alles lang en breed failliet is, voor zover je dat zelf al niet bent. 

Link naar reactie
51 minuten geleden, Bob de webbouwer zei:

En dus moet de rest van Nederland zich maar aanpassen? Of zou het misschien zo moeten zijn dat jullie dan je eigen verantwoordelijkheid nemen binnen jullie samenleving? 

 

Waar maak je uit op dat de rest van Nederland zich moet aanpassen? Ik lees slechts voorstellen om sneller vast te stellen of je zelf een risico vormt voor je omgeving, zodat je zelf het initiatief kan nemen om even thuis te blijven.

 

Jouw ouders zijn net als de mijne (80+) die gewoon nog wandelen, boodschappen doen, vrijwilligerswerk, hun kinderen op bezoek laten komen en bij elkaars broers en zussen langs gaan - om in  de tuin te zitten. Hier op dit forum is dat al eens als a-sociaal afgeschilderd. Ik ga er maar van uit dat mensen piekeren en soms een beetje over-reageren.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
4 uur geleden, Mikky Vrolijk zei:

Via LinkedIn kwam ik een idee tegen van Alfred Griffioen.

 

Zie onderstaande bijlage met de uitwerking.

 

Ik zal Alfred uitnodigen om aan deze discussie mee te doen :winking-face:

 

Twee stromen voorstel.jpg

Verfrissend ook gewoon iemand die denkt in oplossingen. En er meteen een fraai plaatje van maakt, clever!

 

Beoordeel/veroordeel het niet meteen als de "waterdichte oplossing", gun het eerst eens een kans als "oplossingsrichting", een uitnodiging om een iteratief proces in te gaan.

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie
6 uur geleden, TwaBla zei:

Jouw ouders zijn net als de mijne (80+) die gewoon nog wandelen, boodschappen doen, vrijwilligerswerk, hun kinderen op bezoek laten komen en bij elkaars broers en zussen langs gaan - om in  de tuin te zitten. Hier op dit forum is dat al eens als a-sociaal afgeschilderd.

 

Tja, mijn ouders zitten in hetzelfde verhaal, maar doen ook nog wel gewoon boodschappen. Qua bezoek is het even wat minder, maar ze wonen in een appartement dat afstand houden iets minder gemakkelijk maakt. 

 

Ik zie dat niet als asociaal: het zijn niet de ouderen die het snel verspreiden, hoogstens de mensen die de kans lopen om er zelf aan te sterven. Als iemand dan al 80+ is en zelf besluit enig risico te nemen, laat ze dat dan gewoon doen. Het gaat over mensen die de daadwerkelijke bevrijding nog hebben meegemaakt, die kun je toch geen huisarrest geven op de dag dat de bevrijding precies 75 jaar geleden is? Afgezien van de ironie van de datum, stel dat je nu 85 oid bent, wil je dan liever normaal leven met een verhoogd risico op overlijden, om potentieel de rest van je leven in huisarrest wachten tot je ergens anders aan dood gaat?

Link naar reactie

22procent van de dragers weten zelf niet dat ze besmettelijk kunnen zijn. Met zelftest zoals voorgesteld in de openingspost is dit percentage aanzienlijk te verlagen vermoed ik.

Als iedereen die ziek is of zichzelf als ziek test thuisblijft krijgen we ook voor alle kwetsbaren een veilig uitgaansmilieu.

 

Gaan we dit ook meten en registreren op een eigen smartphone via bijv een qrcode dan kan ook die qrcode een toegangsbewijs zijn voor OV, kroegen en zelfs feesten of festivals.

Link naar reactie
14 uur geleden, TwaBla zei:

Waar maak je uit op dat de rest van Nederland zich moet aanpassen?

 
Uit dit:

 

17 uur geleden, herman van der helm zei:

Wij wonen met een aantal familieleden (13) op één erf ... Daarom is containment noodzakelijk. Ik ben niet voor niets zo gefocussed op een testsysteem ... Al die andere oplossingen betekent dat er een wig in onze ... samenleving komt.


Maar wellicht bedoelt Herman het anders dan dat ik het interpreteer. 
 

8 uur geleden, R.I.P. - Benm zei:

Als iemand dan al 80+ is en zelf besluit enig risico te nemen, laat ze dat dan gewoon doen ... stel dat je nu 85 oid bent, wil je dan liever normaal leven met een verhoogd risico op overlijden, om potentieel de rest van je leven in huisarrest wachten tot je ergens anders aan dood gaat?


Helemaal mee eens Ben.

Veruit het grootste deel van de mensen die overlijden is nog altijd 70+ / 75+, zie de statistieken. Die groep kan zichzelf ook isoleren, daar hoeft volgens mij niet het hele land voor op slot.

Waarschijnlijk loopt het aantal doden in verpleeghuizen e.d. dan wel op aangezien die mensen ook in aanraking komen met (jong) zorgpersoneel, maar die mensen zitten niet in een verpleeghuis omdat ze nog zo lekker fit zijn en nog prima voor zichzelf kunnen zorgen... Hoe lang zouden die mensen nog hebben als ze niet overlijden aan corona? 1 jaar? 2 jaar? Is die 1 of 2 jaar extra levensverwachting - waarbij de kwaliteit van leven ook niet al te hoog zal zijn -  het waard om de hele economie naar de klote te helpen?

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
18 minuten geleden, Bob de webbouwer zei:

 Maar wellicht bedoelt Herman het anders dan dat ik het interpreteer. 

 

Ik kan niet voor hem spreken, maar hij heeft een zoon/dochter in de zorg die met coronapatiënten bezig is, kleinkinderen die toezicht vergen en dat alles in een tamelijk Italiaanse huishouding. Genoeg reden om elkaar regelmatig de maat te nemen - met een koortsthermometer en andere instrumenten als die er zijn.  Niet om de rest van Nederland op te sluiten. Al zou het handig zijn als die spontaan meededen.

 

Mits er een werkzaam coronapeilmetertje komt. Onze inzichten evoluëren nog....

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Zoals ik al zei, dan zullen ze hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen binnen hun familie. Dus inderdaad, elkaars gezondheid in de gaten houden en iemand isoleren als dat nodig is.

Maar zoals ik het lees vinden ze het wel een aanvaardbaar risico dat iemand in hun gemeenschap met corona patiënten werkt, maar de rest van Nederland moet op slot totdat er goede testmethoden beschikbaar zijn omdat ze anders gevaar lopen :face-with-rolling-eyes: Dat vind ik heel... bijzonder.

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
(aangepast)

 

2 uur geleden, herman van der helm zei:

22procent van de dragers weten zelf niet dat ze besmettelijk kunnen zijn. Met zelftest zoals voorgesteld in de openingspost is dit percentage aanzienlijk te verlagen vermoed ik.

Als iedereen die ziek is of zichzelf als ziek test thuisblijft krijgen we ook voor alle kwetsbaren een veilig uitgaansmilieu.

 

Gaan we dit ook meten en registreren op een eigen smartphone via bijv een qrcode dan kan ook die qrcode een toegangsbewijs zijn voor OV, kroegen en zelfs feesten of festivals.

In Duitsland heeft een studie aangetoond dat 20% zelfs een asymptomatische verloop van de ziekte heeft, ze voelen zich nml. kerngezond en hebben geen simpel meetbare afwijkingen. Allen via een bloed of slijm test kun je dan het virus vast stellen en dat gaat via een app niet lukken.

Met een app creëer je dan schijnveiligheid.

 

Heinsberg-studie- Professor Streek

Heinsberg is een van de zwaarst getroffen gemeenten in Duitsland waar dit onderzoek is uitgevoerd

 

 

aangepast door Meubelmaker
Link naar reactie
(aangepast)

Er zijn heel veel bedrijfstakken die baat hebben bij een "eenvoudig" testsysteem.

 

Zowel om het eigen personeel als de klandizie te beschermen.

 

Stel je hebt een (ook nu nog) goedlopend mkb familiebedrijf met 500 mensen die in 1 bedrijfspand werken. Door een goed zelf-testsysteem kun je voorkomen dat je over een paar maanden 2 begrafenissen hebt meegemaakt en 100 à 200 medewerkers kort of langdurig arbeidsongeschikt zijn. Los van de emotionele kant kun je door een verlies van productiviteit en kennis ook een bedrijf kapot zien gaan aan Corona.

 

Als je een goed testsysteem hebt is het zelfs voor klanten aantrekkelijk(!) om naar jouw bedrijf te komen. Stel dat IKEA een goed testsysteem heeft dan ga je er naar toe om je te laten testen en je neemt meteen een stapelbed mee.

 

En volgende week ga je naar het Rijksmuseum want daar hebben ze ook zo'n testsysteem en als je entree betaald mag je daar "gratis" gebruik van maken ...

 

Dat zou betekenen dat bricks weer terrein terug kunnen gaan winnen op clicks ... Gamechanging!

aangepast door Prinsenhof

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie

Uiteraard is een goed testsysteem belangrijk, maar dat moet dan wel betrouwbaar zijn. Zoals bekend komt koorts lang niet bij iedere besmette persoon voor - sterker nog, veel mensen vertonen helemaal geen symptomen, maar kunnen wel andere besmetten. In de rij voor zo'n test bijvoorbeeld :winking-face:

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
(aangepast)
21 minuten geleden, Bob de webbouwer zei:

Uiteraard is een goed testsysteem belangrijk, maar dat moet dan wel betrouwbaar zijn. Zoals bekend komt koorts lang niet bij iedere besmette persoon voor - sterker nog, veel mensen vertonen helemaal geen symptomen, maar kunnen wel andere besmetten. In de rij voor zo'n test bijvoorbeeld :winking-face:

De meeste condooms worden wel gekocht maar niet gebruikt ...

 

Ik heb al eerder aangegeven, mensen vinden gezondheid en gezondheidszorg niet het belangrijkste. Velen staan te trappelen om weer naar het oude leventje terug te keren. Wel op bezoek mogen in het verzorgingshuis, wel naar de kapper, wel naar de camping, wel naar het restaurant, lekker shoppen of ze staan "noodgedwongen" schouder-aan-schouder onbeschermd te werken ...

 

Als je een test hebt die 90% betrouwbaar is boek je al een gigantische winst.

aangepast door Prinsenhof

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie
21 minuten geleden, Meubelmaker zei:

In Duitsland heeft een studie aangetoond dat 20% zelfs een asymptomatische verloop van de ziekte heeft, ze voelen zich nml. kerngezond en hebben geen simpel meetbare afwijkingen.

 

En die andere 80%?

 

Als je van 100 lijders tachtig kan afvangen, hoeveel versprijders blijven er dan over? Nou moeten we vervolgens voorkomen dat die twintig al teveel mensen besmetten, dmv aanvullende maatregels. Als ze elk drie mensen besmetten, is de doorgave 0,6!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
1 uur terug, Bob de webbouwer zei:



Maar zoals ik het lees vinden ze het wel een aanvaardbaar risico dat iemand in hun gemeenschap met corona patiënten werkt, maar de rest van Nederland moet op slot totdat er goede testmethoden beschikbaar zijn omdat ze anders gevaar lopen :face-with-rolling-eyes: Dat vind ik heel... bijzonder.

 

Juist Nederland weer open maken is het doel. Meten, contacten onderzoeken en de mensen isoleren die mogelijk besmet zijn. Containment dus. Dat is iets heel anders als een loc down die we nu hebben.

Elke testmethode die daartoe bijdraagt is goed.  Ook al is ie niet 100%.

26 minuten geleden, Meubelmaker zei:

 

In Duitsland heeft een studie aangetoond dat 20% zelfs een asymptomatische verloop van de ziekte heeft, ze voelen zich nml. kerngezond en hebben geen simpel meetbare afwijkingen. Allen via een bloed of slijm test kun je dan het virus vast stellen en dat gaat via een app niet lukken.

Met een app creëer je dan schijnveiligheid.

 

Heinsberg-studie- Professor Streek

Heinsberg is een van de zwaarst getroffen gemeenten in Duitsland waar dit onderzoek is uitgevoerd

 

 

 

Bedankt voor het doorsturen van die studie.

Snel even doorgekeken. Ze geven voor zover ik het zie hierbij niet aan of iemand die besmet is, maar geen symptomen heeft, wel een bijdrage aan de verspreiding geeft. Ook containment systeem met laboratorium testen  dat veel landen nu hebben ingevoerd om de loc down te kunnen versoepelen krijgen deze mensen niet tijdig in het vizier, dus dat blijft altijd een mogelijkheid tot verspreiding.

 

Link naar reactie
51 minuten geleden, herman van der helm zei:

Bedankt voor het doorsturen van die studie.

Snel even doorgekeken. Ze geven voor zover ik het zie hierbij niet aan of iemand die besmet is, maar geen symptomen heeft, wel een bijdrage aan de verspreiding geeft. Ook containment systeem met laboratorium testen  dat veel landen nu hebben ingevoerd om de loc down te kunnen versoepelen krijgen deze mensen niet tijdig in het vizier, dus dat blijft altijd een mogelijkheid tot verspreiding.

 

De 22% van de mensen die drager zijn maar geen symptomen hebben kunnen het virus wel doorgeven. Er is een interview van het ZDF met prof. Streek waar de vraag gesteld werd

Youtube   Heinsberg studie; neue Erkentnisse zur Corona-Pandemie

 

1 uur terug, TwaBla zei:

 

En die andere 80%?

 

Als je van 100 lijders tachtig kan afvangen, hoeveel versprijders blijven er dan over? Nou moeten we vervolgens voorkomen dat die twintig al teveel mensen besmetten, dmv aanvullende maatregels. Als ze elk drie mensen besmetten, is de doorgave 0,6!

Er worden geen 3 andere personen besmet, het R-getal lag al dagen voor de lockdown onder de 1 (cijfers RKI institut) en is er ook niet weer boven gekomen

Link naar reactie
4 minuten geleden, Meubelmaker zei:

Er worden geen 3 andere personen besmet, het R-getal lag al dagen voor de lockdown onder de 1 (cijfers RKI institut) en is er ook niet weer boven gekomen

 

Beter lezen. Ik zal het nog eens herhalen. Als je 80% van honderd mensen vooraf afvangt, houd je twintig besmetters over. Dankzij aanvullende maatregels besmetten zij elk gemiddeld slechts drie anderen. Teruggerekend naar de originele honderd is dat dus een R-getal van 0,6. Met andere woorden: het heeft zin om iets te doen dat slechts voor 80% werkt.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 222 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.