Corona: Hoe kunnen we de lockdown inventief gaan voortzetten?

Aanbevolen berichten

6 minuten geleden, R.I.P. - Benm zei:

Maar het stemt me ergens best hoopvol: Het RIVM maakt getalletjes, met 40k positief getest, 10k het ziekenhuis in en 5k dood, in totaal. Die ziekenhuisopnames zijn denk ik de beste indicator, en die zit een factor 20 onder de piek. Aangezien je niet direct bij besmetting ziek genoeg wordt om naar een ziekenhuis te hoeven kun je voorzichtig concluderen dan de infecties een week geleden al een factor 20 onder de piek lagen. 

 

Nu zijn basisscholen en contactberoepen vanaf vandaag weer open, maar met beschermende maatregelen. Als dat geen roet in het eten gooit en de trend zich voortzet vermoed ik dat wel tegen 1 juni, over een week of drie, consequent onder de 10 opnames per dag zitten. Zoiets is hoopgevend, het zou betekenen dat er op dat moment niet meer dan een paar duizend mensen geïnfecteerd zijn, en het realistischer wordt om ze allemaal in kaart te brengen a la Korea. Heeft er nog iemand een miljoen testkitjes liggen, of kan iemand die snel maken? In dat geval: problem solved. 

 

Ik deel dat positieve gevoel met je.

 

De achterliggende vraag van het A4-tje is, is het zinvol om een ubersimpele stuurmaatregel uit te vinden die we op een goede manier kunnen pitchen bij de Rijksoverheid. Dus een gamechanging "iets" bedenken als ondernemerscollectief en dat als een lobby-actie pitchen in Den Haag (uiteraard bij de juiste persoon).

 

Het doel hiervan is om het resultaat van alle gebrachte offers te borgen. Als je een simpele stuurmaatregel hebt die je in een oogwenk kunt aanpassen (het stoplicht van juffrouw Ank, de defcon van Boris Johnson) dan heb je misschien wel een tijdwinnend mechanisme in handen. Het voorbeeld van het getal 10 kun je terug laten komen, 10x naar buiten. Stel je moet 1 stapje terug omdat er te veel besmettingen zijn in Amsterdam (denk aan Seoul), dan kun je bijvoorbeeld zeggen dat de Veiligheidsregio Amsterdam naar 8x terug gaat, dat kan gewoon met NL Alert (hoop ik).

 

Als je 10% druk weg kunt halen bij een ziekenhuis, kunnen die mensen in ieder geval om de 2 uur een kwartier pauze pakken en 's middags een half uur. Wij gaan niet het grote verschil maken maar misschien wel genoeg klein verschil om lucht te brengen.

 

Twa als het effectief is om namens 1 bus ondernemers te spreken, dan gaan we dat doen, of we gaan met die bus naar het strand en doen niks. Alles kan of niks kan.

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie

Het verschilt een beetje per topic hoeveel mensen meelezen, en er zijn aanzienlijk veel meer meelezers dan leden. 

 

Maar ik zou niet rekenen op tigduizend lezers - een beetje afhankelijk van onderwerp en andere discussies zou ik het eerder bij enkele honderden houden, wellicht enkele duizenden op iets langere termijn. Niet dat dat zo'n ramp is, de leden die wel deelnemen aan discussies ipv passief te lezen of mensen die uberhaupt geen lid zijn geven zelden veel feedback. Degenen die het wel doen menen het meestal serieus, en daar heb je het meeste aan. 

Link naar reactie

Hoeveel man zit er in het Outbreak Management Team? Toch ook geen 17 miljoen.

 

Je kunt met een man of 10 door discussiëren tot je (wel of niet) een kernachtig concept over houdt. Iemand die zich constructief in die discussie mengt is welkom (het is een open forum). Iemand die obstructie pleegt (gaat saboteren), negeer je.

 

En dan ga je proberen om mensen erbij te betrekken. Om het uit te rollen. Uiteraard zit ook hier een faalkans in, het blijft een onderneming.

 

Wat je sowieso wint is dat je heel veel richting in je discussie krijgt en wie weet kom je tot iets. (iets met reis en bestemming...)

 

HL exit team ...

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie
(aangepast)

https://www.nu.nl/coronavirus/6050630/richtlijnen-voor-de-horeca-controlegesprek-en-maximaal-vier-aan-tafel.html

 

Bijvoorbeeld de horeca gaat open op 1 juni.

 

Dat zou je concreet kunnen gaan bediscussieren en toetsen aan 3 aspecten (techniek, communicatie en gedrag).

 

Stel dat we me met een groep samen enkele foutjes in het concept zien dan zouden we die in een mail naar de betreffende branchevereniging kunnen sturen. Actief meedenken en gestructureerd 1 meedenkadvies geven (i.p.v. een wolk van mailtjes en telefoontjes).

 

Dan zijn er 2 mogelijkheden, ze doen er iets mee of niet. Beide mag, beide kan.

 

In dit voorbeeld zie ik bijvoorbeeld 2 pijnpuntjes:

- ik zou bij de reservering de mailadressen van de individuen vragen zo kun je bij een besmetting uitbraak snel in contact komen met deze mensen, met welk doel dan ook.

- ik zou bij de reservering aangeven dat er (in de eerste fase: 30 man) een maximum gesteld wordt aan de alcoholconsumptie of verblijfsduur (maximum 10 biertjes bijvoorbeeld of max. 3 uur) dit geeft meer mensen de kans om naar de kroeg te gaan en is veiliger omdat teveel drank de coördinatie aantast.

aangepast door Prinsenhof

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie

Om de intentie te verduidelijken.

 

We gaan proberen om van de BV Nederland een "lerende organisatie" te maken (kennismanagement).

 

Het voordeel van de exit is dat er stapsgewijs branches versoepeld worden. Gisteren bv kappers, tattooshops en basisscholen.

 

1 juni de horecaterrassen

1 juli horeca 30 man

1 augustus horeca 100 man

 

Op een bepaalde datum in september worden de kantoortuinen vrijgegeven. Witte boorden die 8 uur bij elkaar gaan zitten, dit vraagt om voortschrijdend inzicht. De oplossing die je vandaag voor je kapper bedenkt, kun je over 3 maanden in je eigen kantoortuin toepassen. (ik hou van simpel). Door de truc van "Eckart Wintzen" toe te passen (celfilosofie) kun je als Higherlevel-cel eenvoudig invloed uitoefenen op iedere andere branche-cel. Ik heb het over invloed, je kunt niets afdwingen. Binnen iedere branche zijn de zelfstandige ondernemingen weer cellen, die hun eigen beslissingen nemen (wel of geen tape op de grond) en binnen een onderneming komen dan de mensen die (als kleinste cel) wel of niet beslissen om bij een supermarkt een "tussenplankje" op de lopende band te leggen.

 

Dus dat is je uitdaging: hoe traceer je quick wins in een branche? hoe geef je ze inzicht dat ze door een "tussenplankje" (wel of geen tape op de vloer) te gebruiken, alle individuen (de kleinste cellen) veiliger zijn en als je dan het lagere gezondheidsrisico van die individuele cellen bij elkaar op gaat tellen, dat Nederland als geheel dan veiliger en stabieler is.

 

Als illustratie: 1 juli horeca 30 man:

wat zijn do's:

- een gezinshuishouden kan aan 1 tafel (het onderlinge risico van besmetting = gelijk aan de eettafel thuis) > dit weten ze al

wat zijn de dont's:

- kroegentochten > zorgt voor fysieke verspreiding van een besmet persoon over verschillende locaties (zie Seoul), alles wat hier op lijkt in die fase sterk afraden: walking diners, enz Je moet in die eerste fase blij zijn dat je een paar uur naar de kroeg kan.

- reünie's > mensen uit verschillende geografische regio's die op 1 plek samenkomen, als je een reünie houdt van een dispuut komen mensen uit het hele land op 1 plek samen, dus je activeert het transport van het virus van meer besmette regio's naar minder besmette regio's, je hoeft enkel dit type feesten te benoemen en daar richting de branchevereniging horeca een advies over uit te brengen.

 

En dit ga je dan bediscussiëren op Higherlevel met als output een kort A4-tje met enkele hele simpele kleine oplossingen die wel of niet opgevolgd worden.

 

(ongemerkt gaan we inzichten van de kappers (een cel) en fysiotherapeuten (een cel) in Nederland, de horeca in Seoul (ook een cel), gebruiken om positieve kruisbestuiving  te genereren, die we dan later weer gaan toepassen in onze kantoortuin)

 

Door nu vandaag een ander te helpen, help je morgen en in de toekomst jezelf.

 

(juni is een cel, juli is een cel, augustus is een cel > soort van "ganzenborden", je neemt zo ook "kennis" mee in de tijd)

 

 https://nl.wikipedia.org/wiki/Eckart_Wintzen

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie
(aangepast)

Pas op moment dat we containment hebben in NL kun je dergelijke experimenten gaan doen. 

Dus iedereen met klachten testen, hun contacten in kaart brengen en allemaal twee weken isoleren. Dan sterft het virus uit.  Het kan alleen via import nog  terugkeren. 

Omdat we te vroeg zijn gaan loslaten is die containment nu een moeilijk haalbare klus.

Daarom stel ik het zelftesten via smartphoneapp zoals in de openingspost voor. Je helpt hierbij het containment team de GGD en je helpt de  ondernemers in de gesloten branches.

aangepast door herman van der helm
Link naar reactie
21 minuten geleden, herman van der helm zei:

Pas op moment dat we containment hebben in NL kun je dergelijke experimenten gaan doen.

 

Sorry Herman, hier kan ik je corrigeren. We kunnen vandaag het advies geven aan de horecabranche dat ze geen kroegentocht moeten organiseren.

 

Dat is dan de bijdrage vanuit onze cel (Higherlevel) naar de horecabranche (cel).

 

Wat zij ermee doen is "hun probleem". En wat de individuele mensen ermee doen is hun beslissing.

 

Tegelijkertijd zijn anderen in hun cellen actief om m.b.v. techniek (een hulpmiddel: kan een pleister zijn, een mondkapje, een thermometer, een gadget, een zelftest, een vaccin) de zaak nu, over 1 maand, over 2 maanden, over 3 maanden te beheersen.

 

In feite is dat het "Corendon spoor", die roepen gisteren al (communicatie), dat je over 3 maanden coronavrij op vakantie kunt gaan (gedrag), de techniek (testen) gaan ze nu in de komende maanden organiseren. Een drietrapsraket. Lijkt heel complex maar door het terug te brengen naar losse onderdelen.

 

Stel dat de voeding van "jouw gadget" een "probleem zou zijn": dan roep jij in jouw cel van 10 of 25 mensen:

hoe geven we dat ding stroom? en dan komen de antwoorden binnen:

- wegwerpbatterij

- oplaadbare accu

- zonnecel

- kinetisch

enz.

 

Om het simpel te verwoorden:

als er geen vliegtuig naar Shanghai gaat, is niet je eerste reactie om in je tuinhuis een waterfiets in elkaar te gaan lassen, je gaat eerst proberen om m.b.v. een whiteboard je mogelijkheden in beeld te krijgen, ik maak de veronderstelling dat je een kleine bijdrage aan de beheersing van corona kunt doen door de kracht van de lerende organisatie toe te passen. En dat heb ik vanochtend op het whiteboard gezet. Niets meer en niets minder. Iedereen kan daarmee doen en laten wat hij wil. Sneeuwvlokje > sneeuwpop.

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie
(aangepast)
11 uur geleden, Prinsenhof zei:

De actuele stand van het horeca-protocol:

 

Communicatie: zo ziet de landingspagina van de branche-organisatie er op dit moment uit.

 

https://www.khn.nl/lobby/khn-lobby/gezondheid/coronavirus

 

Kan dit beter? Als jij hier iets zinnigs over weet dan reageer hieronder dan kunnen we dat gaan uitwerken.

 

Er is een concept-protocol opgesteld door de branchevereniging (zit achter een inlog). Dat document is naar de aangesloten leden gestuurd om de mogelijkheid van feedback. Wellicht verstandig om even te wachten en zo de mogelijkheid krijgen om het protocol in zin geheel door te lezen (in plaats van nu de discussie al te starten o.b.v. hap-snap berichten in de massa media).

 

Positief is dat de branche aankondigt dat het om een "levend document" gaat (dit gaat uitstekend op met de gedachte van een lerende organisatie). McK geeft branche en overheid advies.

 

Wordt vervolgd ...

aangepast door Prinsenhof

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie
(aangepast)

Er zijn ook andere systemen in ontwikkeling. 

https://healthcare-in-europe.com/en/news/sold-50-million-digital-health-passports.html

 

Zou eigen metingen via smartphone aan kunnen worden toegevoegd om de houdbaarheid langer te maken zonder nieuwe medische test.

aangepast door herman van der helm
Link naar reactie

Klinkt goed Herman.

 

Met name interessant voor mensen die op een "Fata Morgana" vakantie willen naar de hotel-oase van Corendon in Turkije. Lekker vrij binnen de poort. De zee zien, maar er niet in mogen.

 

Ondertussen stopt hier een koerier met 17 ordners met de uitgewerkte horeca-protocollen:

1 ordner voor een kroeg,

1 ordner voor een kroeg met borrelplankjes (kleine keuken),

1 ordner voor een kroeg met een slaapkamer (pension),

1 ordner voor een slaapkamer met een eettafel (B & B),

1 ordner voor een dagopvang (restaurant in een winkel),

1 ordner voor een restaurant,

1 ordner voor een hotel,

1 ordner voor een motel met wellness,

1 ordner voor een motel met casino,

1 ordner voor een drijvend terras,

1 ordner voor een Haags koffiehuis,

1 ordner voor de Euromast,

1 ordner voor een escape room

en  4 ordners voor een sushibar met treintje.

 

Ik heb even naar het laatste gekeken, 1 ordner gaat over de sushi en 3 ordners over het treintje ...

 

Wordt vervolgd ...

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie
6 uur geleden, herman van der helm zei:

 

Dat klinkt dus echt doodeng. In 1 keer qua privacy van Nederland naar China, en zonder morren wat het is voor de gezondheid van de samenleving.

 

Probleem is ook: je komt er nooit meer vanaf. Gok er maar niet op dat ze over 3 maanden zeggen dat je ermee kunt stoppen, want er kan weer een golf komen in de herfst... en daarna weer een andere ziekte, dus je blijft voor altijd met een tracker rondlopen als je dit doet. 

Link naar reactie
28 minuten geleden, R.I.P. - Benm zei:

Dat klinkt dus echt doodeng. In 1 keer qua privacy van Nederland naar China, en zonder morren wat het is voor de gezondheid van de samenleving.

 

Probleem is ook: je komt er nooit meer vanaf. Gok er maar niet op dat ze over 3 maanden zeggen dat je ermee kunt stoppen, want er kan weer een golf komen in de herfst... en daarna weer een andere ziekte, dus je blijft voor altijd met een tracker rondlopen als je dit doet. 

 

Is er een land vergelijkbaar met Nederland waar dergelijke "gadgets" (techniek) wel al succesvol ingezet worden? Liefst landen waar je met een auto naar toe kunt rijden of met de boot naar UK.

 

Als het alleen maar in totalitaire regimes buiten de EU gebruikt wordt dan ligt de markt opeens wel heel ver weg. We moeten eigenlijk in oktober naar het Verre Oosten voor jaarlijkse kwaliteitsaudit. Maar ik heb er nu al geen zin. Eerst een visitatie op Schiphol, 11 uur vliegen met een benauwd mondkapje en dan 14 dagen quarantaine. Dan 1 week fabrieken bezoeken en dan terug. (geen idee of je dan ook weer in quarantaine moet zitten).

 

Even wat gadgets maken is best een uitdaging. Als die markt in de EU er niet is dan kun je eigenlijk ambities voor dit jaar al staken. (kwaliteitsproces, verschepen?, vliegtuig?)

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie

Korea (zuid) gebruikt ook dergelijke apps massaal, maar dat is toch wat minder totalitair dan china, en er zijn zeker bezwaren op het gebied van privacy.

 

Overigens zijn die apps lang niet zo eng als die "Covi-Pass": er staan geen medische gegevens in, geen persoonsgegevens, maar ze houden wel je locatie bij om te zien of je in contact bent geweest met een besmet persoon en geven dan een alert. Uiteraard zijn er nog steeds enorme bezwaren, als iemand praktisch iedere nacht op 1 locatie zit is de kans redelijk groot dat diegene daar woont. 

 

Voor zover ik weet is gebruik voor inwoners niet verplicht (maar wel populair), maar wel voor mensen die het land in reizen, ook eigen burgers die terugkomen. An sich is dat dus niet zo erg, je kan er voor kiezen om niet naar een land te reizen waar de wetten je niet aan staan. Overigens kom je er momenteel niet in zonder een visum bij de ambassade te regelen, maar voor zakelijk bezoek is het wellicht mogelijk. 

Link naar reactie
23 minuten geleden, R.I.P. - Benm zei:

Korea (zuid) gebruikt ook dergelijke apps massaal, maar dat is toch wat minder totalitair dan china, en er zijn zeker bezwaren op het gebied van privacy.

 

Correct. De gevolgen werden vanmorgen beschreven in de Volkskrant:

 

https://www.topics.nl/homo-s-duiken-onder-na-nieuwe-corona-uitbraak-in-nachtclubs-van-seoul-a14379421vk/e743d8a3748082e597621b7a4118a29ab0aaabc4e726cfdd77d1db3d0c02eb0b/?context=playlist/a-zuid-korea-4239d2/&referrerUserId=8e2978d-0dc2-5461-be04-40021281a60b

Hans Damen - Insparcom

Strategisch Advies - Crisismanagement - Spreker - Dagvoorzitter - Divemaster

Laatste blogs

Link naar reactie
(aangepast)
4 uur geleden, insparcom zei:

Correct. De gevolgen werden vanmorgen beschreven in de Volkskrant...

 

De gevolgen van die app of de gevolgen van het minder totalitaire karakter van Zuid-Korea?

 

De tweede golf in Zuid-Korea is ontstaan in een gay community. Een deel daarvan is hevig gaan partyen na het opheffen van de lockdown. Nou wordt er contactonderzoek gedaan en verstoppen degenen zich die contact gehad hebben met besmette mensen, omdat ze op die manier uit de kast gehaald worden.

 

Mensen hebben ook in Zuid-Korea een mening over zulk gedrag. Dat hebben we eerder gezien bij aids.

 

Homofoob? Ook Christelijke koren, karaoke-liefhebbers en fans van het meezinglied zijn risicogroepen. :smiling-face-with-sunglasses:

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Als blijkt dat een bepaalde bevolkingsgroep het verspreid heb inderdaad kans op een hetze. 

 

-Stel- dat we dit in Nederland al hadden gedaan en er zou blijken dat de verspreiding onder moslims heel groot is dankzij (al dan niet legale) samenkomsten gedurende de nachten van de ramadan, dan kun je ook wel een beetje voorspellen hoe dat de verhoudingen verder op scherp zou zetten. 

 

Gezien er geen vaccin is is dat ook de enige begrijpelijke reactie: Op zich vind ik anti-vaxers idioot, maar je hebt er de nodige in extreem gelovige christelijke gemeenschappen. Deze mensen vormen voor mij echter niet zo'n gevaar gezien ik gevaccineerd ben voor dingen als mazelen. In dat geval is er geen zinnige reden om fysieke nabijheid van die mensen te gaan vermijden. 

 

Overigens zou ik geen directe reden zien waarom corona specifiek zou worden overgedragen door homosexuelen: het lijkt me kansrijk bij iedere ietwat promiscue groep. In die zin zou je het ook kunnen gooien op 'twintigers' die zelf relatief weinig risico lopen en ondertussen wel van het uitgaansleven genieten en daarmee potentieel een ziekte verspreiden die vooral gevaarlijk is voor anderen. 

 

En ja, zeker als er ergens een taboe heerst op homosexualiteit (ook al is het bij wet niet strafbaar)  is het niet heel handig als een app al te veel informatie geeft: bijvoorbeeld 'een persoon die op uw adres woont heeft gayclubs x,y en z bezocht afgelopen week' is vrij doorzichtig als je pakweg 1 thuiswonende zoon hebt ;)

Link naar reactie
(aangepast)

KISS-communicatie

 

Iets doen of iets niet doen is een kwestie van risico en rendement. Als consument heb je informatie nodig om zelf hierin je afwegingen te maken. Als er een grote zaal is en er hangt een bord "casino" boven de deur dan weet je dat die zaal gebouwd is om jou van je geld af te helpen. Sommige gaan naar binnen in het geloof/hoop/wetenschap dat ze de bank kunnen kraken.

 

In onze huidige situatie heb je een vergelijkbare situatie. De uitdaging is hoe tuig je in no-time een systeem op dat de consument tools in handen geeft om nèt voordat hij zijn koopbeslissing neemt, hem KISS te informeren over risico en rendement.

 

Dit zou met 3 deurstickers kunnen.

Een rode. Die betekent "wij zijn op dit moment nog gesloten, binnenkort gaan wij weer open, volg het nieuws" > een evenement met 5.000 man in Ahoy

Een oranje. Die betekent "u loopt hier een verhoogd risiso" > als je binnen in een restaurant gaat zitten

Een groene. Die betekent "u loopt hier een normaal risico" > als je buiten op het terras gaat zitten

 

De "stickers/markeringen" kunnen zo binnen een bedrijf met meerdere bedrijfsvoeringen toegepast worden. Je kunt eenvoudig communiceren welke delen van je bedrijfsvoering aangeboden kunnen worden.

 

Een discotheek op een vakantiepark heeft een rode sticker. De bowlingbaan oranje. De waterfietsen groen.

 

Stel dat er in augustus wetenschappelijk onderzoek beschikbaar komt die stelt dat waterfietsen levensgevaarlijk is, dan plak je heel eenvoudig op dat moment een rode sticker op het toegangspoortje ... Een kind die het snapt!

aangepast door Prinsenhof

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie
48 minuten geleden, Prinsenhof zei:

Dit zou met 3 deurstickers kunnen.

Een rode. Die betekent "wij zijn op dit moment nog gesloten, binnenkort gaan wij weer open, volg het nieuws" > een evenement met 5.000 man in Ahoy

Een oranje. Die betekent "u loopt hier een verhoogd risiso" > als je binnen in een restaurant gaat zitten

Een groene. Die betekent "u loopt hier een normaal risico" > als je buiten op het terras gaat zitten

Past wel in de Hollandse zegeltjes-cultuur.

 

Voorstel 2:

Donker Oranje - de tafeltjes staan hier 1,5 meter uit elkaar.

Oranje - de tafeltjes staan hier 2.0 met uit elkaar.

Licht Oranje - de tafeltjes staan hier 2,5 meter uit elkaar.

 

Blauw - De toiletten zijn gesloten, u moet thuis naar de WC.

 

48 minuten geleden, Prinsenhof zei:

Als consument heb je informatie nodig om zelf hierin je afwegingen te maken. Als er een grote zaal is en er hangt een bord "casino" boven de deur dan weet je dat die zaal gebouwd is om jou van je geld af te helpen. Sommige gaan naar binnen in het geloof/hoop/wetenschap dat ze de bank kunnen kraken.

Als je een grote zaal binnenloopt en er hangt een bord "restaurant" boven de deur, dan weet je als consument inmiddels wel dat je enig risico loopt.

 

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie
31 minuten geleden, Cosara zei:

Als je een grote zaal binnenloopt en er hangt een bord "restaurant" boven de deur, dan weet je als consument inmiddels wel dat je enig risico loopt.

 

Wat als er supermarkt of bouwmarkt op het bord staat? 

 

Bouwmarkten zijn doorgaans hoog en koel. Dat scheelt al.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
(aangepast)
12 minuten geleden, TwaBla zei:

Wat als er supermarkt of bouwmarkt op het bord staat? 

 

Bouwmarkten zijn doorgaans hoog en koel. Dat scheelt al.

 

Zelfs op een ziekenhuis komt nu een oranje sticker ...

 

Een groepstherapie met 10 personen van 2 uur bij de AA heeft hetzelfde risico als 2 uur een vergadering houden in een kantoortuin > oranje

 

Houdt je de therapie of vergadering buiten > groen

 

In Scandinavische landen wordt al jarenlang veel kinderonderwijs gedeeltelijk buiten gegeven. Op dit moment worden 45.000 kinderen thuis gehouden (oranje) vanwege het risico. Terwijl het risico in de klas hetzelfde is (oranje) maar buiten onderwijs (groen) veiliger is dan thuisblijven ...

 

Virologie is hetzelfde als bedrijfskunde ... hetzelfde als een casino ...kansberekening.

 

En ontstaat er door de wetenschap voortschrijdend inzicht dan pas je de "sticker" aan (van oranje naar groen, of van groen naar oranje, moet iets dicht dan wordt het rood).

 

Idiotproof systeem. Een chinese cafetariahouder snapt het, een arbeidsmigrant, een bankdirecteur, een kind van 5, een partyganger van 25 ... Dyslexie, woordblind, doof, blind (relief puntjes eventueel) ...

 

Het is een intelligent Nederlands "defcon" systeem ...

 

Als je met een paar lullige stickers 5 of 10% van je "probleem" op kunt lossen? Geef mij een goed argument om het niet te doen?

 

(dan heb je ondertussen tijd om het mondkapjes -ritueel verder uit te werken en het enkelbandsysteem voor kroegentochten ...)

aangepast door Prinsenhof

Heb je een probleem? Houd het kort en simpel

 

 

 

Link naar reactie
30 minuten geleden, Prinsenhof zei:

(dan heb je ondertussen tijd om het mondkapjes -ritueel verder uit te werken en het enkelbandsysteem voor kroegentochten ...)

Als iedereen (vrouw én man) nu een boerka gaat dragen kan de economie weer volledig open.

Waarom komt Geert Wilders niet met dit voorstel ? ...

... Wel kritiek leveren maar niet met een oplossing komen !

 

1 minuut geleden, Prinsenhof zei:
1 uur terug, Cosara zei:

Blauw - De toiletten zijn gesloten, u moet thuis naar de WC.

Mooie aanvulling! Mag ik deze gebruiken?

Patent aangevraagd ... licentie bespreekbaar.

Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar reactie

Loopt iemand voorbij een groene oranje rode of blauwe sticker zal hij zelf misschien een aanvaardbaar risico lopen maar nog steeds bij thuiskomst of in het openbare leven anderen in gevaar brengen.

Slechts als je zelf getest de deur uitgaat voorkom je het bij anderen.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 265 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.