Jump to content
Bert.
Verberg

Import analyse

Description of your concept:

Gratis controle op de correcte afdracht van invoerrechten door importeurs. Invoerrechten worden geheven op de basis van de waarde van het product, de oorsprong en de tariefclassificatie. Vooral bij deze laatste twee gaat het nog wel eens fout.  De douane kan tot drie jaar terug bij importeurs achteraf controleren en eventuele naheffingen opleggen.  Het omgekeerde bestaat ook, zelf controleren en tot drie jaar terug eventueel teveel betaald invoerrecht terugvorderen.  De meeste importeurs ontbreekt het aan kennis om in de eerste plaats fouten op te sporen, en ze daarna te herstellen.  Wij nemen de importeurs dit werk uit handen. De controle is gratis, mocht er sprake zijn van een mogelijk teveel betaalde invoerrechten dan vorderen we dat terug, op no win no fee basis. Het gaat in feite over "gevonden geld", onze kosten worden betaald uit de teruggaaf van de belastingdienst. De importeur zelf hoeft niets meer te doen dan het aanleveren van zijn aangiftedata en productinformatie.  Vinden we niets dan is er ook niets verloren en kan de importeur een mogelijke nacontrole door de belastingdienst met een gerust hart tegemoet zien. 

 

 

Describe what you have done up to now for this:

We hebben een gerichte vragenlijst en een format opgesteld waarin dat data aangeleverd kan worden. Dit gecombineerd met tientallen jaren ervaring met, met name op tariefclassificatie en enkele slimme tools om eventuele fouten snel boven water te krijgen.

What is the challenge you want to solve with your concept:

De uitdaging is om voor zoveel mogelijk importeurs zoveel mogelijk pecunia terug te krijgen van de belastingdienst. Date Caesari quaesunt Caesari, en de ondernemer de rest.

How does this differ from existing concepts:

Het is niet ongebruikelijk dat douane-consultants onderzoeken bij bedrijven verrichten, en daar vaak forse bedragen voor rekenen. Met als eindresultaat een fraai rapport met wat aanbevelingen om geld te besparen. Of dat achteraf daadwerkelijk lukt valt vaak nog te bezien, het is immers aan de importeur om ermee aan de slag te gaan en de kosten voor de consultant zijn al betaald. Dit concept kost de importeur alleen wat tijd om zijn data aan te leveren. Het  is ook niet echt nieuw, we  doen dit al een paar jaar en vaak worden er zaken gevonden die tot besparingen of teruggaaf leiden.  Wat wel nieuw is is dat wij dit concept in een vorm willen gieten voor de  "kleinere importeurs", die geen budget hebben voor consultants of het telefoonnummer van Mark Rutte in hun mobiel hebben staan.  Zeker gezien de Corona crisis, iedere Euro die bespaard of teruggehaald kan worden is sowieso al meegenomen maar nu nog harder nodig. De vorm is bijgeschaafd, een dergelijk onderzoek is met wat aanpassingen ook goed op afstand uit te voeren. Daarnaast focussen we op de zaken die een goede kans bieden op terugbetaling. Soms wil de douane niet meewerken en moet de rechter er aan te pas komen, het zal duidelijk zijn dat we niet voor een paar honderd Euro potentiële teruggaaf een bezwaar -of beroepsprocedure kunnen voeren.  Teruggaafverzoeken worden daarom ook beperkt tot Nederland. 

What is the kind of feedback you are hoping to get:

Alles is welkom,  maar feedback over het bereiken van de doelgroep zou wel helpen.  Waar we ons nu op richten zijn relatief veel ondernemers met per stuk een wat lagere afdracht aan invoerrechten (dus ook wat lagere potentiële teruggaven en fee's) om er dus een groot advertentie budget aan te spenderen lijkt ons niet de handigste manier.  Meningen over de hoogte van de fee's zijn ook wel interessant (25%, 50%?). Carry-forward voor toekomstige importen slaan we maar even over :)

  


BvL Douane Advies - Advies & trainingen Import Export BTW Accijnzen

Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 15 leden online en 474 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept