Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
OVOVOV

BV met amerikaanse UBO / bankrekening

Recommended Posts

Sinds enige weken ben ik bestuurder van een BV, die 100% in eigendom is van een Amerikaanse aandeelhouder. De B.V. verleent diensten aan andere werkmaatschappijen in de groep en aan derden, en heeft 1 werknemer (ik). We verwachten in het eerste jaar enkele tonnen omzet te draaien (facturen aan de andere werkmaatschappijen in het begin hoofdzakelijk voor de verleende diensten). Het blijkt dat banken (ik had dit al verwacht aangezien ik al eerder hier rondgekeken had) momenteel totaal niet bereid zijn een bankrekening te openen voor bedrijven met Amerikaans eigenaarschap. Je bent welkom bij bv. Deutsche bank als je 100 miljoen of meer draait, maar zo ver is het voorlopig nog niet.

 

Ik heb een zakelijke paypal rekening kunnen openen, waarmee ik in ieder geval kleine bedragen zonder problemen kan betalen maar dit is dermate duur (3%) dat dit voor de hoofdsommen niet te doen is. 

 

Zijn er wellicht mensen hier die weten of er banken zijn die wel meewerken aan het opzetten van een bankrekening in dit geval? DAt dit tegen een hoger tarief is in verband met compliance onderzoek en dergelijk is prima, ik zou geen moeite hebben een hoger jaarlijks tarief overeen te komen.. 

 

Alvast dank voor het meedenken. 

 

groet,

OVOVOV

 

p.s. ik was niet zeker of dit het juiste topic was, mocht er een andere en beter passende plek zijn dan dank ik de moderator alvast voor het verplaatsen.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste OVOVOV, allereerst welkom op Higherlevel

 

45 minuten geleden, OVOVOV zei:

Zijn er wellicht mensen hier die weten of er banken zijn die wel meewerken aan het opzetten van een bankrekening in dit geval?

 

Zie de reactie / tip van Roel in het andere Bankrekening-topic (waarin je zelf gereageerd hebt): vraag de Amerikaanse bank van de moedermij of zij bancaire samenwerkingsverbanden in de EU hebben lang welk kanaal zij dat kunnen regelen/masseren. 


B2Bsure, de vooruithelpers in risicomanagement en verzekeringen

 

Vragen, second opinion of offerte  m.b.t. AOV, aansprakelijkheid of andere bedrijfsverzekeringen?  →  contact 📞📧

Share this post


Link to post
Share on other sites

bedankt Norbert, bedankt voor de tip en je antwoord. Dit heb ik gedaan, helaas zit de Amerikaanse moeder niet bij een bank die in Europa ook vestigingen heeft.

 

Van een van de banken die dit wel hebben (voor zover ik begreep zijn er in ieder geval HSBC, ING en Rabobank)  kreeg ik bijvoorbeeld dit antwoord, hetgeen nog maar eens duidelijk maakt dat er voor kleine partijen geen interesse is. 

 

" Thank you for your interest in XXBAnk Amsterdam branch.

Please note that XXBANK Netherlands is a focused corporate office supporting international clients. Therefore we are currently only able to service large Dutch corporate clients or private equity owned corporates with a minimum consolidated turnover of EUR 250 million. We also support international large corporate subsidiaries whose parent entity already have a relationship with XXBank at head-office level. If this is the case please ask your current relationship manager at XXBANK  to contact us directly or provide their contact details to us." 

 

Ik heb gekeken naar enkele alternatieve " moderne/online"  banken zoals Revolut, maar dat lijkt ook geen soelaas te bieden.

 

Het is ergens natuurlijk van de zotte dat we niet in staat zijn een bankrekening te openen, dit schijnt te maken te hebben met (nieuwe?) fiscale en andere eisen die gesteld worden, en wellicht ook gelinkt aan de boetes die de afgelopen tijd in de bancaire hoek zijn gevallen voor gebrekkige compliance?

 

groet,

OVOVOV

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuten geleden, OVOVOV zei:

Het is ergens natuurlijk van de zotte dat we niet in staat zijn een bankrekening te openen, dit schijnt te maken te hebben met (nieuwe?) fiscale en andere eisen die gesteld worden

 

Het is compliance vanuit de wwft.

 

16 minuten geleden, OVOVOV zei:

en wellicht ook gelinkt aan de boetes die de afgelopen tijd in de bancaire hoek zijn gevallen voor gebrekkige compliance?

 

Yep. Als je net als ING een boete van 775 miljoen Euro voor je kiezen hebt gekregen, dan wil de compliance wel eens doorslaan...en dat zal nog wel een tijdje zo blijven

 

18 minuten geleden, OVOVOV zei:

Ik heb gekeken naar enkele alternatieve " moderne/online"  banken zoals Revolut, maar dat lijkt ook geen soelaas te bieden.

 

Misschien dat het moederbedrijf dan om moet gaan kijken naar zakendoen met een moderne US bank mét vertegenwoordiging in de EU? Ik snap: dat is eigenlijk van de zotte, maar het is wél een oplossing 


B2Bsure, de vooruithelpers in risicomanagement en verzekeringen

 

Vragen, second opinion of offerte  m.b.t. AOV, aansprakelijkheid of andere bedrijfsverzekeringen?  →  contact 📞📧

Share this post


Link to post
Share on other sites

een update, naar aanleiding van dit topic werd ik gecontacteerd door een adviseur van Ebury. op zich een interessante optie, hier wat meer informatie: https://ebury.com/about/company/

Niet goedkoop, en we hebben ondertussen via onze financiele adviseur een andere oplossing gevonden voor de periode dat we (hopelijk) een gewone bankrekening kunnen openen, maar voor sommige anderen zou Ebury wellicht een oplossing kunnen zijn.. 

 

groet, 

OVOVOV

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 380 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept