Ik zou graag een nieuwe sambal dipsaus op de markt willen brengen. Steeds meer mensen eten graag pittig, maar buiten de chilisaus (zoet/zuur/pittig) zijn er weinig alternatieven. Gaat dus echt om een kant-en-klare, zoet/pittige sambalsaus die o.a. heerlijk is bij gefrituurde snacks. Niet te verwarren met Sambal Oelek en andere marinades. Ons recept bestaat al ruim 30 jaar en wordt nu op zeer kleine schaal verkocht in onze foodtruck en voorheen ook in onze (lunchroom/afhaal). Mijn idee is om de saus eerst landelijk, maar daarna internationaal te vermarkten ;-) Mijn eerste doel is om met een Proof of Concept aan te tonen dat hier behoefte aan is. Ik dacht eraan om snackbars en viskramen/winkels aan te schrijven om de saus (gratis) te laten proeven door hun klanten, in ruil voor feedback. Bij enthousiasme is de saus natuurlijk direct af te nemen. Daarnaast wil ik graag (via de socials) 500 mensen gratis laten proeven in ruil voor het invullen van een vragenlijst. Daarmee genereer ik een stukje awareness en probeer ik door voorselectie (op demografische kenmerken) de representativiteit van het onderzoek te verhogen. Eigen klanten zijn heel enthousiast over de saus, maar dat is niet zo representatief, wel goede ambassadeurs dus de waarde is natuurlijk enorm. Overweeg om daarna grote sausleveranciers aan te schrijven en mijn saus te pitchen. Is dat een haalbaar/realistisch idee of moet ik eerst zorgen voor hoge verkoopcijfers? Voor mij is dit echt een totaal nieuwe markt. Nog suggesties of kritische vragen die mij op weg helpen?
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
CNT183
CNT183
Beste allemaal,
Ik zou graag een nieuwe sambal dipsaus op de markt willen brengen. Steeds meer mensen eten graag pittig, maar buiten de chilisaus (zoet/zuur/pittig) zijn er weinig alternatieven. Gaat dus echt om een kant-en-klare, zoet/pittige sambalsaus die o.a. heerlijk is bij gefrituurde snacks. Niet te verwarren met Sambal Oelek en andere marinades. Ons recept bestaat al ruim 30 jaar en wordt nu op zeer kleine schaal verkocht in onze foodtruck en voorheen ook in onze (lunchroom/afhaal). Mijn idee is om de saus eerst landelijk, maar daarna internationaal te vermarkten ;-) Mijn eerste doel is om met een Proof of Concept aan te tonen dat hier behoefte aan is. Ik dacht eraan om snackbars en viskramen/winkels aan te schrijven om de saus (gratis) te laten proeven door hun klanten, in ruil voor feedback. Bij enthousiasme is de saus natuurlijk direct af te nemen. Daarnaast wil ik graag (via de socials) 500 mensen gratis laten proeven in ruil voor het invullen van een vragenlijst. Daarmee genereer ik een stukje awareness en probeer ik door voorselectie (op demografische kenmerken) de representativiteit van het onderzoek te verhogen. Eigen klanten zijn heel enthousiast over de saus, maar dat is niet zo representatief, wel goede ambassadeurs dus de waarde is natuurlijk enorm. Overweeg om daarna grote sausleveranciers aan te schrijven en mijn saus te pitchen. Is dat een haalbaar/realistisch idee of moet ik eerst zorgen voor hoge verkoopcijfers? Voor mij is dit echt een totaal nieuwe markt. Nog suggesties of kritische vragen die mij op weg helpen?
Alvast bedankt!
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/65410-advies-nieuwe-sambal-dipsaus-op-de-markt/Aanbevolen berichten
10 antwoorden op deze vraag