Jump to content
Roel J
Verberg

EZK maakt coaching voor mkb in coronaproblemen gratis

 Naast het discussie topic Hoe raakt corona-vrees jou onderneming leek mij het zinvol om een topic hebben met mogelijkheden voor steun / compensatie.

 

Let op: Dit topic is dus vooral bedoeld om te linken naar specifieke mogelijkheden en eventueel wat inhoudelijk advies daarover.
Laten we discussies en speculaties in het andere topic doen zodat hier concrete mogelijkheden
kunnen worden belicht zonder al te veel speculatie en opinie.

Kom je een nieuwe of interessante mogelijk tegen reageer dan op dit topic met een link.


Algemene ondernemersinformatie Corona / Covid-19

 

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO): https://www.rvo.nl/coronavirus

Ondernemersplein: https://ondernemersplein.kvk.nl/het-coronavirus-en-ondernemen-een-wegwijzer/

Kamer van koophandel: https://www.kvk.nl/corona/

Belastingdienst: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/home/content/coronavirus

Rijksoverheidhttps://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

 

Bovenstaande links worden regelmatig bijgewerkt en bevatten ook links die hieronder niet genoemd worden..

 

 

Actuele regelingen

 

Deeltijd WW voor personeel: https://www.uwv.nl/werkgevers/tijdelijk-minder-werk/index.aspx

Als je meer dan 20% van je werk gedurende meer dan twee weken verliest kun je deeltijd WW voor personeel aanvragen.

update 17-3: De Deeltijd WW regeling wordt gesloten en er komt een Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud, daarbij wordt 90% van de loonkosten vergoed. De regeling wordt nu uitgewerkt en zo spoedig mogelijk opengesteld.

Ondernemers die hun aanvraag voor deeltijd WW al hadden ingediend hoeven niet opnieuw aan te vragen, de aanmelding wordt doorgezet naar de nieuwe regeling

 

 

Bijzondere bijstand Zelfstandigen (BBZ) ivm Corona

Deze regeling is specifiek geschikt voor zzp-ers of ondernemers met eenmanszaak of VOF en voorziet vooral in de mogelijkheid om zelf inkomensaanvulling te krijgen tot bijstandsniveau.

BBZ aanvraag kan tot 13 weken duren, voorschot levensonderhoud is (soms) mogelijk, Aanvragen kan via je eigen gemeente

BBZ wordt in principe als lening verstrekt en moet afhankelijk van werkelijk behaalde omzet terugbetaald worden.

update 21-3:

Er wordt een speciale BBZ regeling opgetuigd, de aanvraag zal lopen via de (kern)gemeenten. Hou het nieuws en de site van je gemeente in de gaten voor de wijze van aanvraag en datum openstelling deze wordt voor eind maart verwacht. Lees bij een van de links onder het kopje Algemene ondernemersinformatie Corona / Covid-19 boven aan dit bericht om te lezen over de verwachte voorwaarden.

 

 

Bijzondere bijstand

Naast de BBZ zijn er ook een handvol regelingen voor mensen met een laag inkomen, deze zijn voor iedereen toegankelijk, ook zonder bijstandsuitkering.

Algemene info mogelijkheden: https://www.regelhulp.nl/ik-heb-hulp-nodig/bijzondere-bijstand

 

Bijzonder bijstand woonkostentoeslag:   https://www.regelhulp.nl/ik-heb-hulp-nodig/huur-hypotheek-toeslag
Kunt u uw huur of hypotheek niet meer betalen omdat uw inkomen plotseling is gedaald? Bijvoorbeeld door ziekte, scheiding of werkloosheid? Dan krijgt u misschien van uw gemeente woonkostentoeslag. Woonkostentoeslag is een tijdelijke bijdrage van de gemeente om uw huur of hypotheek te betalen.

 

Alle vormen van bijstand vraag je aan via de gemeente, zie dus info op de site van de eigen gemeente voor het aanvragen.

 

Toeslagen

Huurtoeslaghttps://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/huurtoeslag/

Zorgtoeslag: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/toeslagen/zorgtoeslag/

 

Belastingdienst. 

- Uitstel aangiftes 2019 inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting: links volgen

Elke ondernemer die zelf aangifte doet kan standaard uitstel vragen tot 1 september 2020 voor inkomstenbelasting en 1 oktober 2020 voor vennootschapsbelasting.

Ondernemers die via een boekhouder met standaarduitstelregeling aangifte doen moeten overleggen met hun boekhouder over de timing van de aangifte van 2019.

uitstel aangifte inkomstenbelasting; https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/belastingaangifte/content/ik-moet-aangifte-doen-maar-ik-wil-graag-uitstel-kan-dat

uitstel aangifte vennootschapsbelasting: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/vennootschapsbelasting/uitstel_aangifte_vennootschapsbelasting/uitstel_aangifte_vennootschapsbelasting

 


- Verlaging voorlopige aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting: links volgen

Je kunt een nieuwe inschatting maken van de winst voor 2020 met oog op corona, zodat je nu minder vooruit betaald door de lagere winstverwachting.

Voorlopige aanslag inkomstenbelasting: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/nl/voorlopige-aanslag/voorlopige-aanslag

Voorlopige aanslag vennootschapsbelasting: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/voorlopige-aanslag-vennootschapsbelasting-2020-aanvragen-of-wijzigen

 

- Uitstel van betaling inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting:
Dit zijn bestaande mogelijkheden maar met (zeer) strikte regels, vermoedelijk nuttig voor ergste nood te overleven maar geen structurele maatregel.

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/aangifte_betalen_en_toezicht/belasting_betalen_of_terugkrijgen/

 

Nieuwe informatie over bijzondere uitstelregeling (dd 13 maart)

https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/berichten/nieuws/uitstel-betaling-gevolgen-coronavirus

Voor aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting en loonbelasting kunt u bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Stuur daarvoor een brief met een verklaring van een derde deskundige. In de brief vraagt u om uitstel van betaling en legt u uit hoe u door de uitbraak van corona in betalingsproblemen bent gekomen. Bij de brief doet u een verklaring van een derde deskundige.

 

 

Banken

De banken in Nederland hebben aangekondigd alle ondernemers met een financiering automatisch aflosuitstel van 6 maanden te geven.

Het uitstel wordt automatisch toegekend voor zakelijke kredieten, hou dat dus zelf even in de gaten en kijk verder naar de

 

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/19/banken-geven-bedrijven-half-jaar-aflospauze-vanwege-corona-a3994276

 

Andere maatregelen

- Veel hypotheekverstrekkers gaan particulieren de mogelijkheid bieden 3 maanden aflosuitstel op hun lening te krijgen

https://www.rtlz.nl/life/personal-finance/artikel/5062466/hypotheek-op-pauze-vanwege-coronavirus

Deze regeling kan per hypotheekverstrekker anders zijn check daarom de website van je hypotheekverstrekker

 

- Ouders krijgen de eigen bijdrage kinderopvangtoeslag terug van hun opvangorganisatie

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/20/alle-ouders-krijgen-hun-eigen-bijdrage-kinderopvang-terug

In eerste aanleg geldt dit voor de periode dat de kinderopvang (verplicht) gesloten zijn, de maatregel zal verlengd worden indien nodig..

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

23 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Naast bestaande regelingen wordt er nu ook onderzocht of specifieke maatregelen nodig en mogelijk zijn.

 

- Er wordt gekeken of het Borgstelling MKB kredrieten (BMKB) kan worden verruimd en aangevuld kan worden met een specifieke regeling vanwege corona (hogere borgstelling tot 90%)

https://www.rtlz.nl/business/artikel/5052606/keijzer-kabinet-belooft-steun-ondernemers-covid-19-corona

 

Kamerbrief over economische maatregelen met betrekking tot het coronavirus. dd 12 maart 2020

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/documenten/kamerstukken/2020/03/12/kamerbrief-over-economische-maatregelen-met-betrekking-tot-het-coronavirus

Link to post
Share on other sites
 • 0

 

FNV Zelfstandigen heeft een apart boekje uitgebracht, maar bespaar je de moeite van het downloaden. De samenvatting:

 

Quote

De belangrijkste vraag die je je als zelfstandige hierbij kunt en misschien wel moet stellen is: hoe lang houd ik het vol met (een stuk) minder inkomsten? Hoeveel maanden kan ik vooruit? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de financiële buffer die je op de bank hebt staan. Als het goed is, heb je namelijk wat geld apart gezet in tijden waarin het je voor de wind ging, zodat je financiële tegenvallers zoals die zich nu eventueel voordoen, op kunt vangen.

 

Quote

Dreig je in acute financiële problemen te komen, check dan of je wellicht kortdurende financiële ondersteuning bij familie of vrienden kunt krijgen. Dat hoeft niet eens meteen in geld te zijn. En wanneer je goede contacten met de bank hebt, kun je informeren naar de mogelijkheden van een (kortdurende/kortlopende) lening. Het kan maar zo zijn dat je (lokale) bank een nieuwe ondernemersregeling in het leven heeft geroepen, waarmee je een paar duizend euro kunt lenen waarmee je een maandje of wat kunt overbruggen.

 

Kan zo maar zijn.

 

Quote

In bepaalde gevallen kun je als zelfstandige in financiële problemen een beroep doen op het zg. Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Je kunt daartoe bij je gemeente verschillende vormen van bijstand aanvragen. Zoals een tijdelijke aanvulling op je inkomen. Of een bedrijfskapitaal. Vaak is dit in de vorm van een lening.

 

Afwikkeling aanvraag duurt maanden.

 

Quote

Wanneer de crisis lang lijkt te gaan duren, kun je natuurlijk altijd overwegen om (voor een deel) (terug) in loondienst te gaan.

 


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0
13 minuten geleden, TwaBla zei:

 

13 minuten geleden, TwaBla zei:

In bepaalde gevallen kun je als zelfstandige in financiële problemen een beroep doen op het zg. Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Je kunt daartoe bij je gemeente verschillende vormen van bijstand aanvragen. Zoals een tijdelijke aanvulling op je inkomen. Of een bedrijfskapitaal. Vaak is dit in de vorm van een lening.

 

Afwikkeling aanvraag duurt maanden.

 

De aanvraag van BBZ bedrijfskapitaal lening en formele toekenning BBZ levensonderhoud kan inderdaad 13 weken duren.
MAAR BBZ levensonderhoud daarvoor kan ook een voorschot aan worden gevraagd in afwachting van het besluit.

Dus voor ondernemers waarvan de omzet volledig is weggevallen en weinig reserves kan het aanvragen wel degelijk zinvol zijn.
Zeker niet geschikt voor alle ondernemers, maar bij acute nood wel nuttig om te doen, beter dan achterstanden in vaste privélasten oplopen..

Link to post
Share on other sites
 • 0

 

Misschien dat sommige gemeenten de BBZ actief inzetten voor dit doel. Besef wel dat het leenbijstand is! Het zou interessant zijn als mensen ervaringen delen op dit forum.


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ondernemers die hard worden getroffen krijgen 4.000 euro

Ondernemers die direct hard worden getroffen door de coronamaatregelen en hun omzet (bijna) helemaal zien verdampen, krijgen voor de komende drie maanden 4.000 euro als noodvoorziening.
Het gaat onder andere om de horeca, de cultuursector en de reisbranche. Maar ook sectoren die in de problemen komen door de 1,5 meter afstandseis, zoals schoonheidssalons en kappers.
De onderneming moet wel buiten de eigen woning staan. De precieze voorwaarden moeten nog worden uitgewerkt.

Link to post
Share on other sites
 • 1

Naast bovengenoemde informatie sites heeft ook RVO uitgebreide informatie over Corona en de regelingen/faciliteiten die voor ondernemers worden opgepakt/uitgevoerd. Het is de centrale plek van waaruit alle informatie over de regelingen, corona – landeninformatie en andere impact voor ondernemers en de  RVO-diensten/regelingen te vinden is. De informatie wordt dagelijks ge-update.

 

 • Informatie over verruiming BMKB
 • Pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie
 • Borgstellingskrediet Landbouw verruimd vanwege coronavirus
 • Compensatieregeling getroffen sectoren
 • Welke gevolgen heeft het coronavirus voor u bij internationaal zakendoen?

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0

De banken in Nederland hebben aangekondigd alle ondernemers met een financiering automatisch aflosuitstel van 6 maanden te geven

LETOP! voor zzp-ers kan een andere regeling gelden, daar wordt gesproken over in eerste instantie uitstel van 3 maanden

 

De reden van het onderscheid heb ik niet kunnen halen uit het interview van de topman van ABN AMRO. Dus nadere info volgt of kan ook door anderen worden toegevoegd uiteraard..

 

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/19/banken-geven-bedrijven-half-jaar-aflospauze-vanwege-corona-a3994276

Link to post
Share on other sites
 • 0

Maak, als je bij de bank om financiële ruimte vraagt ook melding bij hen van de Borgstelling MKB kredieten. Dit krediet vraag je niet zelf aan bij RVO, maar doen de banken voor jou, maar bank employees staan daar niet altijd direct bij stil.

 

Quote

Essentieel voor kleinere ondernemers
Staatssecretaris Mona Keijzer (EZK): “Bedrijven kunnen de BMKB benutten voor overbruggingskrediet of om hun rekening courant-krediet, oftewel het bedrag dat zij ‘rood mogen staan’, te verhogen. De verruiming is essentieel voor de liquiditeit van kleinere ondernemers die inkomsten of productie mislopen door het coronavirus. Denk aan horecaondernemers en hun toeleveranciers, een reisbureau, maar ook bedrijven die niet meer aan grondstoffen vanuit het buitenland kunnen komen.”

 

 

Ook hier wordt ZZP niet specifiek benoemt, maar vraag er specifiek naar bij je bank/financier.

 

Verruiming BMKB ivm coronavirus versneld open

Quote

De staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft besloten om versneld (per 16 maart 2020) de BMKB tijdelijk te verruimen, zodat bedrijven met een gezond toekomstperspectief gefinancierd kunnen blijven. Lees de achtergrond in de Kamerbrief over economische maatregelen met betrekking tot het coronavirus.

 

 

 

Quote

het borgstellingskrediet 50% van het krediet dat de financier (vaak een bank) verstrekt. De borg van de overheid bedraagt 90% van dit borgstellingskrediet.

 

 

Edited by Mikky Vrolijk
Link aangepast.

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 1
19 minuten geleden, Roel J zei:

LETOP! voor zzp-ers kan een andere regeling gelden, daar wordt gesproken over in eerste instantie uitstel van 3 maanden

 

De reden van het onderscheid heb ik niet kunnen halen uit het interview van de topman van ABN AMRO. Dus nadere info volgt of kan ook door anderen worden toegevoegd uiteraard..

 

Als ik de info op FD goed interpreteer geldt het automatisch aflossingsuitstel van 6 maanden voor het hele klein MKB, dus ook voor ZZP-ers. 

Bij Qredits (20.000 leningen aan vooral ZZP-ers) werd dat dinsdag al aangekondigd; bovendien verlaagt Qredits de rente over die periode naar 2%

 

Daarnaast kunnen ZZP-ers (en  mogelijk ook andere particuliere huizenbezitters)  in aanmerking komen voor 3 maanden uitstel van aflossing en rente van hun hypotheek


zelfstandig partner bij  B2Bsure;  specialist arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid voor ondernemers.  Vragen, second opinion of offerte ?   →  contact

Link to post
Share on other sites
 • 0

Aanvullend:

Coronavirus: pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

Doel is om naast onze gezondheid ook banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun.

Hier is wel ook specifiek aandacht voor ZZP'ers.


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0

Met dank aan Ronald Kleverlaan (St. MKB Financiering). Hier een doorlink naar zijn nieuwsbrief:

Corona-special met alle regelingen en de belangrijkste links.

 

Hierin staan naast mogelijke maatregelen (met specifieke doorlinks) voor jou als ondernemer, óók info over non-bancaire steun én ook wat tips waar je wat aan kan hebben. Bijvoorbeeld:

 

Quote

De Corona-crisis begint de economie nu hard te raken. Ondernemers in veel sectoren komen in acute liquiditeitsproblemen. Stichting MKB Financiering en ONL voor Ondernemers hebben samen een checklist voor zzp’er en mkb ondernemers gemaakt met 12 tips om liquiditeitsproblemen te beperken en enkele concrete tips om op korte termijn aan extra financiering en liquiditeit te komen.


Zie de Checklist met 12 tips om liquiditeitsproblemen te beperken

 

 

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0

Verlaging gebruikelijk loon DGA vanwege coronacrisis

 

Quote

Als de coronacrisis grote gevolgen heeft voor de omzet en liquiditeit van een bv, mogen de bv en aanmerkelijkbelanghouder gedurende 2020 tijdelijk een lager maandloon afspreken. Aan het einde van het jaar stelt de bv het gebruikelijk jaarloon voor 2020 vast en vermeldt dit in de aangifte loonheffingen. Dat meldt het Forum Fiscaal Dienstverleners. 

 

Daarin werken fiscaal dienstverleners en de Belastingdienst samen aan informatievoorziening.  Voor een aanmerkelijkbelanghouder (ab-houder) mag u het gebruikelijk loon voor 2020 dus achteraf bepalen. Dan is duidelijker wat de impact is van de coronacrisis op de bv. ‘U hebt dan meer inzicht in het bepalen van de hoogte van het gebruikelijk jaarloon’, aldus het forum.

 

Niet met terugwerkende kracht verlagen

Loon dat de ab-houder al genoten heeft over verstreken perioden in 2020, kan niet teruggedraaid worden. De bv en ab-houder kunnen alleen over toekomstige maanden in 2020 het loon verlagen.

 

Verlaging in aangiften loonheffingen

Bij verlaging van het maandloon vermeldt u in de aangiften loonheffingen het loon dat de ab-houder heeft genoten, inclusief het eventuele loon in natura (bijvoorbeeld privégebruik auto). Uiterlijk aan het einde van het kalenderjaar of op het moment waarop de dienstbetrekking eindigt, bepaalt u wat het gebruikelijk loon voor het jaar 2020 is. Als de bv te weinig loon heeft betaald, moet de bv het verschil als loon aangeven en daarover loonheffingen berekenen.

 

Verzoek om vooroverleg hoeft niet

De bv en ab-houder mogen een tijdelijk lager loon overeenkomen. Daar is geen verzoek om instemming van of vooroverleg met de Belastingdienst voor nodig. U hoeft dus geen verzoek om vooroverleg in te dienen.

 


zelfstandig partner bij  B2Bsure;  specialist arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid voor ondernemers.  Vragen, second opinion of offerte ?   →  contact

Link to post
Share on other sites
 • 0

De KvK heeft een checklist : 10 tips voor meer grip op je bedrijf tijdens de coronacrisis met o.a. de mogelijkheden:

 • Vraag uitstel aan bij de Belastingdienst
 • Bespreek je mogelijkheden met je bank
 • Bekijk wat de gemeente voor je kan doen
 • Vraag uitstel aan voor betaling pensioenpremie
 • Neem contact op met je brancheorganisatie

 

Én : ! TIP !

De KvK heeft een Corona regelingencheck ! Hiermee check je eenvoudig zelf voor welke regelingen je in aanmerking kunt komen.


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0

Het heeft lang geduurd maar er lijkt eindelijk een advies te liggen van de verhuurders hoe om te gaan met huur voor gesloten ondernemers.

 

https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5088016/retail-winkelier-pand-huur-corona-crisis-belegger-vastgoed-steunakkoord

 

kort samengevat:  men adviseert de huur voor 3 maanden (april-juni) op te schorten en achteraf vast te stellen of kwijtschelding aan de orde is.

 

Dit is een akkoord tussen IVBN (Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland) en Detailhandel Nederland.

Het is dus geen algemene regeling maar meer een richtlijn waar je mee naar je eigen verhuurder kan om te bespreken wat redelijk is.

Link to post
Share on other sites
 • 0

De KvK heeft zojuist een up-date geplaatst m.b.t. alle mogelijke steunmaatregelen:

 

Het coronavirus: check hier je regelingen >>>

 

Er unnen vanuit overheid nog diverse aanpassingen en/of toevoegingen komen op de steunmaatregelen van de overheid voor ondernemers.. Houdt de informatiepagina's in de gaten.

.


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
Quote

VNO-NCW en MKB-Nederland bieden je met de corona-calculator ondersteuning in deze onzekere tijden. Door je een relevant overzicht van regelingen te bieden. Zodat jij snel de beste oplossingen voor jouw uitdaging kan selecteren en aanvragen.
Met de Corona Calculator zie je in 3 eenvoudige stappen de financiële toekomst van jouw organisatie tijdens de corona-crisis. 

 

 

Volgens VNO NCW helpt deze slimme calculator je met berekenen hoe corona-regelingen jouw onderneming helpen en zie je de impact van die regelingen op jouw organisatie en cashflow.

 


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
Op 13-3-2020 om 18:08, TwaBla zei:

FNV Zelfstandigen heeft een apart boekje uitgebracht, maar bespaar je de moeite van het downloaden. De samenvatting:

 

Anderhalve maand later belt FNV Zelfstandigen op om te vragen hoe het gaat. Nadat ik ze dat in twintig minuten heb uitgelegd, blijkt dat ze een aanbieding hebben. Een lidmaatschap kost tijdelijk maar XX per maand. Verrek, dat was telemarketing. Hebben ze een bureau voor ingehuurd dat eerder energie-aanbiedingen deed.


Zucht...

Link to post
Share on other sites
 • 1

Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan. Ondernemers kunnen hiervoor traditioneel terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB), dat mede door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gefinancierd wordt. Eerder betaalden ondernemers hier een eigen bijdrage van 150 euro voor.

 

https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-economische-zaken-en-klimaat/nieuws/2020/05/11/ezk-maakt-coaching-voor-mkb-in-coronaproblemen-gratis


Hans Damen - Insparcom

Strategisch Advies - Verandermanagement - Spreker - Dagvoorzitter - Divemaster

Laatste blogs

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 309 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept