Jump to content
Tamara1980
Verberg

Loonstrook klopt niet

Zal even bij het begin beginnen. 

Mijn man heeft een aantal jaar als zzp er gewerkt voor zoon. Nu is hij in loondienst gegaan bij de vader. Doet hetzelfde werk.

Hij krijgt per maand 2100 betaald. 

Maar op zijn loonstrook staat bij uit te betalen bedrag een veel hoger bedrag. Dus ik heb gevraagd waar blijft dat overige geld. Dat word dus in het bedrijf gestoken betalen van de vrachtwagens enz. Nu word er netjes van zijn loon alles in gehouden loonheffing vakantiegeld enz. Maar hij krijgt dus geen vakantie geld. Hij durft zijn mond niet open te trekken maar ik heb het idee dat ie grof gezegd genaaid word aan alle kanten. De vof waar die in zat is uitgeschreven bij de kvk maar we krijgen om de haverklap deurwaarders aan de deur. Ik weet even niet wat ik moet we hebben problemen met de belastingdienst. Want op zijn jaar opgave stond dat ie 29000 had verdiend vorig jaar en op onze bankrekening is veel minder binnen gekomen. Mijn dochter krijgt amper studiefinanciering want ik hou me maar aan de bedragen die op papier staan. Maar we zien er zelf niks van. Beetje warrig allemaal maar weet even niet hoe ik het beter moet uitleggen 

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Welkom op HL

 

Ik adviseer om snel een goede accountant in de arm te nemen om het e.e.a. te helpen uitpluizen. Als er nu deurwaarders aan de deur komen nadat de VOF is opgeheven, vermoed ik dat er nog schulden open zijn blijven staan van die vof, die niet te verhalen zijn bij de ex-vennoot en nu bij jouw man worden verhaald. Hoe die vreemde inhoudingen op het salaris zich daarmee verhouden, is ook zeer het onderzoeken waard. Klinkt in ieder geval heel raar en uiteraard is dit heel vervelend voor jullie. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Link to post
Share on other sites
 • 0
12 uur geleden, Tamara1980 zei:

want op zijn jaar opgave stond dat ie 29000 had verdiend vorig jaar en op onze bankrekening is veel minder binnen gekomen.

 

Vergelijk je geen appelen met peren? 29.000 euro op de jaaropgave lijkt me bruto inclusief vakantiegeld. Wat er op je bankrekening per maand binnenkomt is meestal netto (dus met loonbelasting eraf) en zonder vakantiegeld. In dit geval zal dat iets van ruim 1.800 euro zijn. Vakantiegeld krijg je meestal niet per maand, maar éénmalig in mei of juni. Maar belangrijker dan wat er op de loonstrook staat, wat is er afgesproken in het arbeidscontract?


The goal of a resonance cascade is to plant the seeds of growth rather than yearning. If you think pseudo-profound bullshit quotes are inspirational, you're, well, kinda dumb. https://goo.gl/fZf4oe

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 15 leden online en 328 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept