• 0

Is produceren van voedingsmiddelen in Duitsland goedkoper?

Dag,

 

Aangezien ik van diverse hoorde dat het goedkoper is om voedingsmiddelen in Duitsland te produceren ben ik benieuwd naar wat mensen hier op het forum erover zeggen. Ben namelijk opzoek naar een private label fabrikant voor voedingsmiddelen. Als iemand advies heeft voor een goede fabrikant hoor ik het graag. Maar de belangrijkste vraag? Is het in het algemeen, dus gemiddeld genomen, goedkoper om in Duitsland voedingsmiddelen te laten produceren dan in Nederland?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

5 antwoorden op deze vraag

  • 0

Advies voor een leverancier kan via de rubriek Vraag en Aanbod. Vraag over productiekosten in het algemeen kan uiteraard hier worden behandeld...

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Het verschilt per voedingsmiddel - er is niet een heel duidelijke trend welk van de twee landen goedkoper is over het hele spectrum. 

 

De meest logisch oplossing lijkt me om domweg offertes op te vragen voor het produceren van het voedingsmiddel dat je wilt laten produceren, zowel in nederland als duitsland, en wellicht ook nog wel in andere EU landen (polen bijvoorbeeld). 

 

Overigens is kwaliteit natuurlijk ook wel een overweging: afgezien van de gemiddelde prijs voor iets als een kilo kaas, ham, sla of uien etc verschilt het ook wat voor waar je voor je geld krijgt. Uiteraard kun je dat deel ondervangen door daar specifiek in te zijn bij een offerte aanvraag, maar dan nog kan het verschillen, zeker als het gaat om iets subjectiefs als smaak. 

Link naar reactie
  • 0

Er zal best een goedkoopste land zijn. Waarom komen veel kipproducten uit Thailand?

 

Jouw kostprijs wordt waarschijnlijk veel meer bepaald door jouw onderhandelingspositie. Aldi en IKEA kunnen de hele wereld afschuimen op zoek naar de laatste cent, maar als kleine sate-producent is het verspilde moeite om die zoektocht te beginnen. Dan heb je al bij voorbaat verloren.

 

Bovendien verlies je op zoek naar die laatste cent alle greep op je kwaliteit en je herkenbaarheid. Want je moet met de goedkoopste ingrediënten werken en ook de verpakking mag niks kosten. Nederland is een prima beginland voor een levensmiddel. Nederland is niet voor niks 's werelds tweede voedselexporteur. Dat is niet omdat hier alles het goedkoopste is.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
13 uur geleden, TwaBla zei:

Er zal best een goedkoopste land zijn. Waarom komen veel kipproducten uit Thailand?

 

Omdat wij hier kipfilets willen, en de Thai juist pootjes en vleugeltjes... bizar maar er gaat ook een hoop kip van hier die kant op ;)

 

En dat is wel even een punt als je iets wilt laten produceren: Als het specifiek voor de NL markt is spelen transportkosten natuurlijk wel een rol. Stel dat je het goedkoper kunt laten maken in een ander land, dan kan dat alsnog duurder uitvallen als je het hierheen moet halen, zeker als het een eindje weg is (hongarije oid). 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 243 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.