Jump to content
Ward van der Put
Verberg

Afwegingskader heropening vanuit overheidsredenen gesloten bedrijven

Quote

Afwegingskader voor ondernemers over hoe zij in de ‘anderhalvemetersamenleving’ hun deuren weer kunnen openen. Het is aan de eigen onderneming, branchevereniging of sector om op basis hiervan een protocol op te stellen of een reeds ontwikkeld protocol naast dit afwegingskader te leggen.

 

Afwegingskader heropening vanuit overheidsredenen gesloten bedrijven en instellingen (PDF van 20 mei 2020)

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Posted (edited)

Met verbazing naar het journaal gekeken,  overvolle stranden, recreatiegebieden en winkelcentra.  

 

En ondertussen worden ondernemers opgezadeld met een waslijst aan regels en beperkingen. 

 

Edited by retired
Toevoeging
Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik vind het niet heel verbazend, ik denk dat de gemiddelde burger er domweg klaar mee is. Voor de initiële lockdown was er begrip genoeg, het was een kwestie van voorzorg en indamming. Nu het aantal ziekenhuisopnames rond de 10 per dag ligt kun je niet meer spreken van een noodsituatie die extreme maatregelen verantwoordt. Mensen houden in het openbaar nog wel afstand, niet uit angst voor het virus, maar uit angst voor handhavers die je 400 euro boete en een strafblad opleveren. Wat er achter de voordeur gebeurt? Eigenlijk niets bijzonders, afgezien van het sluiten van de gordijnen zodat de politie niet naar binnen kan kijken. 

 

Ondertussen moeten ondernemers zich wel aan de regels blijven houden zonder uitzicht op afschaffing daarvan. Dit treft natuurlijk met name horeca en de reisbranche, maar ook tal van andere sectoren die maatregelen moeten nemen en hun omzet (laat staan winst) compleet zien vervliegen. 

 

Wat men een beetje vergeten is in het hele verhaal is het eindpunt: Wanneer ga je veronderstellen dat een ziekte onder controle is? Daar is nooit een hard cijfer voor genoemd, en naar mijn idee moet dat wel gebeuren, ongeacht wat dat cijfer precies is: dan heb je een doelstelling. Op dit moment is de sterfte door covid19 pakweg 1 op de miljoen burgers per dag, en die voor mensen onder de 60 nagenoeg nul. 

 

Ergens denk ik dat het een goed moment is om het anders te gaan doen: Hervat het normale leven (niet het abnormale anderhalve meter verhaal), maar blijf thuis als je ziek bent, en wees voorzichtig met het contact van kwetsbare groepen. Grote evenementen kun je beter ook nog even niet doen, laten we zeggen dingen waarbij mogelijk 10.000 mensen samenkomen op een festival, in een voetbalstadion etc. 

 

Wanneer kappen we met die maatregelen? Als er een week lang niemand meer aan het virus is overleden? Als er een week lang niemand meer wordt opgenomen in een ziekenhuis als gevolg van het virus*? Of desnoods een maand, maar iets concreets!

 

* ziekenhuisopnames volgens RIVM bevatten ook mensen die het virus hebben, maar om andere reden in het ziekenhuis terecht zijn gekomen. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 302 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept