Jump to content
rptcfitness
Verberg

Groei vraag: ID+Coaching uitbouwen, maar welke structuur?

Posted (edited)

Achtergrond:

Sinds 2014 zijn we ons eigen concept ID Coaching aan het testen en verfijnen. Inmiddels zijn we uitgegroeid naar een +800m2 Premium Micro-Gym faciliteit in Barendrecht met bijna 200 cliënten. 

 

De beste manier om resultaat te boeken doe je met behulp van een professionele coach. Die helpt je met het ontwerpen van een plan dat naadloos aansluit bij JOUW doelen, JOUW werk en JOUW leefstijl.  Dit is wat een ID Coach bij RPTC Fitness doet. ID staat voor Individual Design en houdt in dat je coach jouw situatie altijd als een uniek geval behandelt. Vervolgens groeit je programma met je mee naarmate je vooruitgaat. Op deze manier is er altijd de perfecte balans tussen uitdaging en ondersteuning die je nodig hebt om verder te komen.

 

Vernieuwend:

Nu 'hoor' ik je denken, dit bestaat al en heet Personal Training, toch? Nee. ID Coaching is de evolutie van Personal Training. Wij tillen personalisatie naar het volgende niveau.  Dit doen we door het creëren van een omgeving die je uitdaagt om verantwoording te nemen voor je fitheid. We leren je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen fitness. Dit doen we door te sturen op autonomie, autoregulatie en zelfredzaamheid d.m.v. coaching in plaats van (alleen) training.

 

Proces:

Iedere aspirant cliënt start met een uitgebreide intake, waarbij  we inzicht willen krijgen in motivatie, waarom men aan de slag wil, fitheid passend bij functie, training verleden, blessures, medisch verleden, leefstijl, voeding etc. Hierna starten we met een uitgebreide assessment waarbij we het lichaam scannen middels een InBody, een beweeg assessment (disbalansen, structurele balans, ...) en een werkcapaciteit assessment. Op basis hiervan zal de blauwdruk worden ontworpen voor de programmering en de leefstijl richtlijnen (inlc voeding etc.). Tevens heeft de cliënt maandelijks een 1 op 1 gesprek om de voortgang te waarborgen en kan men via ons TrueCoach platform communiceren, de programmering / trainingen bekijken en zal een coach hier alle voortgang in bijhouden.

 

Mogelijkheden:

We bieden onze service aan op 3 manieren: remote (100% online), hybride (remote en face 2 face), face 2 face in onze Premium Gym.  Een andere mogelijkheid is via een van onze partners en daar gaat mijn groei vraag over.

 

Groei vraag

We hebben interesse vanuit andere gyms, Personal Trainers en CrossFit boxen om ons ID Coaching concept in te zetten als nieuw business/verdienmodel. De reden is o.a. het verdienmodel met een aantrekkelijke marge (+60/70%), schaalbaarheid (een PT'er kan meerdere mensen tegelijk vloer coachen) en kostentechnisch voor een cliënt een stuk goedkoper dan werken met een personal trainer. Tevens werkt men met duidelijke processen, structuur en consistente inkomsten d.m.v. 6-12 maanden contracten.

 

Een ondernemer moet 100% autonoom blijven en kunnen ondernemen. Een franchise is daarom niet voor ons de meest voordehandliggende optie. We denken nu aan een affiliate model, maar wellicht zijn er betere opties in de markt beschikbaar waar wij nu niet van op de hoogte zijn. 

 

Wie zou ons kunnen adviseren en mee kunnen denken? Wellicht op basis van eigen ervaring maar een andere branche? 

 

Alvast bedankt!

 

 

Edited by rptcfitness
Wat spelfoutjes
Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 18 leden online en 394 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept