Jump to content
KH1280
Verberg

Stappenplan start horeca onderneming?

Ik ben van plan om (na de coronatijden) een horeca onderneming te starten.

Zoals bij veel bedrijven komt daar heel wat bij kijken.

 

Het probleem waar ik mee zit is dat ik niet goed weet in welke volgorde ik de zaken aan moet pakken.

Voornamelijk het volgende loop ik op vast:

Vergunningen, huurpand, financiering.

 

In welke volgorde kan ik deze zaken het best regelen? Als ik geen vergunningen kan verkrijgen heb ik ook niks aan de financiering,

en als ik geen financiering kan krijgen heeft het geen zin om een pand en vergunningen te hebben.

 

Mijn drievoudige vraag:

Hebben jullie hier ervaring mee; zijn er dingen waar ik waarschijnlijk niet aan heb gedacht; en hoe zouden jullie dit aanpakken?

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

@KH1280, allereerst welkom op Higherlevel!

 

Mod comment: ik heb je titel "Advies gevraagd: stappenplan" gewijzigd


Partner bij  B2Bsure;  specialist arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid voor ZZP en MBK.  

Vragen, second opinion of offerte ?   →  contact

 

Mijn nieuwste blog: premieverhogingen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, wat doe je er aan en vooral wanneer

Link to post
Share on other sites
  • 0
1 uur terug, KH1280 zei:

Voornamelijk het volgende loop ik op vast:

Vergunningen, huurpand, financiering.

 

Tja, waar moet je mee beginnen? Allereerst bij jezelf en dan ongeveer in deze volgorde: kun je een geschikt huurpand vinden, zit daar horecabestemming op, kun jij een horecazaak uitbaten, maak jij bij de gemeente kans op de vereiste vergunningen, heb je eigen middelen, hoeveel moet je dan nog financieren?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)

Belangrijkste als eerste is een goed bedrijfsplan schrijven en daarbij de cijfers heel goed op een rijtje zetten. Je bent als ondernemer natuurlijk positief en verwacht snel break even te draaien, maar zet de cijfers ook eens op een rij met bijvoorbeeld 50% minder omzet dan gepland. 

Edited by jeroendrunen
Link to post
Share on other sites
  • 0

Vraag: hoeveel startkapitaal heb je wat je zonder meer kunt missen of investeren en is dit in lijn met het concept?

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
  • 0

Eerst je ideeën in kaart brengen: wat wil je, waar wil je het en wanneer wil je het?

Dan kan je gaan kijken wat je nodig hebt voor wat je wil. 

Wat zijn je financiële mogelijkheden? Heb je eigen inbreng? Hoe wil je het financieren?

 

Maak een plan, verbind hier stappen aan en ga aan de slag.

Eerst en vooral: win informatie in. Denk aan: welke papieren heb je nodig om te mogen starten (bvb. sociale hygiëne), welke vergunningen zijn er nodig (bvb. exploitatievergunning). Maar zorg ook dat je branche informatie hebt, kijk naar je concurrenten, ...

 

En ik val in herhaling, I know... maar laat je begeleiden door iemand die er verstand van heeft. Dan heb je zoveel meer kans op slagen.

Ik zie vaak horecaondernemers onnodig falen omdat ze geen kennis hebben van bepaalde zaken en hier ook geen hulp in hebben gezocht.

Goede begeleiding verdient zich terug en het helpt ook vaak om een financiering te krijgen. Een kredietverstrekker heeft meer vertrouwen in startende ondernemers die zich laten begeleiden, vooral in een risicobranche zoals de horeca.

 

 


Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb!

www.HorecaAdviesBureau.nl

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 3 leden online en 160 gasten

    (See full list)    
  • Also interesting:

  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept