KH1280 Geplaatst: 30 mei 2020 KH1280 1 0 Geplaatst: 30 mei 2020 Ik ben van plan om (na de coronatijden) een horeca onderneming te starten. Zoals bij veel bedrijven komt daar heel wat bij kijken. Het probleem waar ik mee zit is dat ik niet goed weet in welke volgorde ik de zaken aan moet pakken. Voornamelijk het volgende loop ik op vast: Vergunningen, huurpand, financiering. In welke volgorde kan ik deze zaken het best regelen? Als ik geen vergunningen kan verkrijgen heb ik ook niks aan de financiering, en als ik geen financiering kan krijgen heeft het geen zin om een pand en vergunningen te hebben. Mijn drievoudige vraag: Hebben jullie hier ervaring mee; zijn er dingen waar ik waarschijnlijk niet aan heb gedacht; en hoe zouden jullie dit aanpakken? Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/65638-stappenplan-start-horeca-onderneming/
0 Norbert Bakker Geplaatst: 30 mei 2020 Norbert Bakker Moderator 18,2k 35 2021 Geplaatst: 30 mei 2020 KH1280, allereerst welkom op Higherlevel! Mod comment: ik heb je titel "Advies gevraagd: stappenplan" gewijzigd Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven. Vragen of offertes? → Contact Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/65638-stappenplan-start-horeca-onderneming/#findComment-627182
0 Hans van den Bergh Geplaatst: 30 mei 2020 Hans van den Bergh Moderator 10,7k 18 1193 Geplaatst: 30 mei 2020 1 uur terug, KH1280 zei: Voornamelijk het volgende loop ik op vast: Vergunningen, huurpand, financiering. Tja, waar moet je mee beginnen? Allereerst bij jezelf en dan ongeveer in deze volgorde: kun je een geschikt huurpand vinden, zit daar horecabestemming op, kun jij een horecazaak uitbaten, maak jij bij de gemeente kans op de vereiste vergunningen, heb je eigen middelen, hoeveel moet je dan nog financieren? Succes & Groet, Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I HL-Deelnemer en -Moderator I Ontwerp Gedreven Innovatie Strateeg I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE! Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/65638-stappenplan-start-horeca-onderneming/#findComment-627183
0 jeroendrunen Geplaatst: 30 mei 2020 jeroendrunen 54 3 Geplaatst: 30 mei 2020 (aangepast) Belangrijkste als eerste is een goed bedrijfsplan schrijven en daarbij de cijfers heel goed op een rijtje zetten. Je bent als ondernemer natuurlijk positief en verwacht snel break even te draaien, maar zet de cijfers ook eens op een rij met bijvoorbeeld 50% minder omzet dan gepland. 30 mei 2020 aangepast door jeroendrunen Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/65638-stappenplan-start-horeca-onderneming/#findComment-627185
0 Highio Geplaatst: 30 mei 2020 Highio 11,3k 467 Geplaatst: 30 mei 2020 Vraag: hoeveel startkapitaal heb je wat je zonder meer kunt missen of investeren en is dit in lijn met het concept? Groet, Highio "The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity." Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/65638-stappenplan-start-horeca-onderneming/#findComment-627190
0 HabSandra Geplaatst: 4 juni 2020 HabSandra 41 4 Geplaatst: 4 juni 2020 Eerst je ideeën in kaart brengen: wat wil je, waar wil je het en wanneer wil je het? Dan kan je gaan kijken wat je nodig hebt voor wat je wil. Wat zijn je financiële mogelijkheden? Heb je eigen inbreng? Hoe wil je het financieren? Maak een plan, verbind hier stappen aan en ga aan de slag. Eerst en vooral: win informatie in. Denk aan: welke papieren heb je nodig om te mogen starten (bvb. sociale hygiëne), welke vergunningen zijn er nodig (bvb. exploitatievergunning). Maar zorg ook dat je branche informatie hebt, kijk naar je concurrenten, ... En ik val in herhaling, I know... maar laat je begeleiden door iemand die er verstand van heeft. Dan heb je zoveel meer kans op slagen. Ik zie vaak horecaondernemers onnodig falen omdat ze geen kennis hebben van bepaalde zaken en hier ook geen hulp in hebben gezocht. Goede begeleiding verdient zich terug en het helpt ook vaak om een financiering te krijgen. Een kredietverstrekker heeft meer vertrouwen in startende ondernemers die zich laten begeleiden, vooral in een risicobranche zoals de horeca. Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb! www.HorecaAdviesBureau.nl Link naar reactie https://www.higherlevel.nl/forums/topic/65638-stappenplan-start-horeca-onderneming/#findComment-627517
KH1280
KH1280
Ik ben van plan om (na de coronatijden) een horeca onderneming te starten.
Zoals bij veel bedrijven komt daar heel wat bij kijken.
Het probleem waar ik mee zit is dat ik niet goed weet in welke volgorde ik de zaken aan moet pakken.
Voornamelijk het volgende loop ik op vast:
Vergunningen, huurpand, financiering.
In welke volgorde kan ik deze zaken het best regelen? Als ik geen vergunningen kan verkrijgen heb ik ook niks aan de financiering,
en als ik geen financiering kan krijgen heeft het geen zin om een pand en vergunningen te hebben.
Mijn drievoudige vraag:
Hebben jullie hier ervaring mee; zijn er dingen waar ik waarschijnlijk niet aan heb gedacht; en hoe zouden jullie dit aanpakken?
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/65638-stappenplan-start-horeca-onderneming/Aanbevolen berichten
5 antwoorden op deze vraag