• 0

Stappenplan start horeca onderneming?

Ik ben van plan om (na de coronatijden) een horeca onderneming te starten.

Zoals bij veel bedrijven komt daar heel wat bij kijken.

 

Het probleem waar ik mee zit is dat ik niet goed weet in welke volgorde ik de zaken aan moet pakken.

Voornamelijk het volgende loop ik op vast:

Vergunningen, huurpand, financiering.

 

In welke volgorde kan ik deze zaken het best regelen? Als ik geen vergunningen kan verkrijgen heb ik ook niks aan de financiering,

en als ik geen financiering kan krijgen heeft het geen zin om een pand en vergunningen te hebben.

 

Mijn drievoudige vraag:

Hebben jullie hier ervaring mee; zijn er dingen waar ik waarschijnlijk niet aan heb gedacht; en hoe zouden jullie dit aanpakken?

Aanbevolen berichten

5 antwoorden op deze vraag

  • 0
1 uur terug, KH1280 zei:

Voornamelijk het volgende loop ik op vast:

Vergunningen, huurpand, financiering.

 

Tja, waar moet je mee beginnen? Allereerst bij jezelf en dan ongeveer in deze volgorde: kun je een geschikt huurpand vinden, zit daar horecabestemming op, kun jij een horecazaak uitbaten, maak jij bij de gemeente kans op de vereiste vergunningen, heb je eigen middelen, hoeveel moet je dan nog financieren?

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I HL-Deelnemer en -Moderator I Ontwerp Gedreven Innovatie Strateeg I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

  • 0
(aangepast)

Belangrijkste als eerste is een goed bedrijfsplan schrijven en daarbij de cijfers heel goed op een rijtje zetten. Je bent als ondernemer natuurlijk positief en verwacht snel break even te draaien, maar zet de cijfers ook eens op een rij met bijvoorbeeld 50% minder omzet dan gepland. 

aangepast door jeroendrunen
  • 0

Eerst je ideeën in kaart brengen: wat wil je, waar wil je het en wanneer wil je het?

Dan kan je gaan kijken wat je nodig hebt voor wat je wil. 

Wat zijn je financiële mogelijkheden? Heb je eigen inbreng? Hoe wil je het financieren?

 

Maak een plan, verbind hier stappen aan en ga aan de slag.

Eerst en vooral: win informatie in. Denk aan: welke papieren heb je nodig om te mogen starten (bvb. sociale hygiëne), welke vergunningen zijn er nodig (bvb. exploitatievergunning). Maar zorg ook dat je branche informatie hebt, kijk naar je concurrenten, ...

 

En ik val in herhaling, I know... maar laat je begeleiden door iemand die er verstand van heeft. Dan heb je zoveel meer kans op slagen.

Ik zie vaak horecaondernemers onnodig falen omdat ze geen kennis hebben van bepaalde zaken en hier ook geen hulp in hebben gezocht.

Goede begeleiding verdient zich terug en het helpt ook vaak om een financiering te krijgen. Een kredietverstrekker heeft meer vertrouwen in startende ondernemers die zich laten begeleiden, vooral in een risicobranche zoals de horeca.

 

 

Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb!

www.HorecaAdviesBureau.nl

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wie is er online?
    3 leden, 161 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 80.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.