Jump to content
becia
Verberg

Zijn dagvaarding en vonnis rechtsgeldig?

Posted (edited)

Beste,

Ik heb een paar maanden geleden een domeinnaam met website aan een b.v verkocht. Factuur is opgemaakt, geen bijzondere overeenkomsten. b.v heeft netjes betaald en ik heb de website overgedragen, ook de verhuiscode, de website is door de b.v op haar naam gezet. Een paar maanden later word ik gedagvaard en wordt geeist dat ik de domein en de website terug moet nemen.
De rechter gaat hier in mee en ik wordt veroordeeld deze inderdaad terug te nemen. (Of deze beslissinig juist is laat ik even open.)
Nu stel ik vast en daar heeft niemand op gelet,  dat de domeinnaam en de website helemaal niet op de naam van de b.v staan die de website van mij heeft gekocht maar op een andere b.v waarmee ik nooit zaken heb gedaan en die mij dus ook niet heeft gedagvaard. Juridisch gezien is de eigenaar van het domein en de website dus iemand anders.


Is de dagvaarding en het vonnis wel rechtsgeldig onder deze omstandigheden?

 

Edited by Norbert Bakker
Titel aangepast
Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Ja, het vonnis is rechtsgeldig, want er staat groot op 'IN NAAM VAN DE KONING'. Als er iets aan de dagvaarding mankeert, waardoor het vonnis niet zo uitgesproken had mogen worden, zul je dat in hoger beroep uit moeten vechten. 

Link to post
Share on other sites
 • 0

"Een paar maanden geleden" ... "een paar maanden later". Gaat het om een kort geding? Dan volgt er als het goed is ook nog een bodemprocedure. Er was meen ik ook een vorm van hoger beroep in een kort gedingszaak, maar daarvan weet ik even niet precies hoe dat zit.


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Als Becia niet verschenen is bij de rechter (verstek), dan zal waarschijnlijk geen hoger beroep ingesteld moeten worden. In dat geval zal normaliter verzet moeten worden ingesteld.

 

Het kennelijke feit dat de eisende partij niet de rechthebbende is, hoeft echter geen probleem te zijn. Dit hoeft geen reden te zijn om het vonnis aan te tasten. Overigens lijkt mij het niet een logische eis en veroordeling om de domeinnaam en website terug te moeten nemen door een gedaagde. Dan moet de eisende partij deze immers wel leveren (waarom zou een eisende partij vorderen dat hij zelf een verplichting krijgt?). Logischer zou zijn dat de eisende partij een vordering instelt om het betaalde geld terug te ontvangen.  Wat er dan met de domeinnaam en website gebeurt, is voor de eisende partij minder interessant.

 

Het gaat om concrete zaken waarbij de feiten van belang zijn. Mijn advies is dan ook om advocaat/jurist te raadplegen met verstand van zaken op dit onderwerp. De termijn om verzet aan te tekenen of een hoger beroep in te stellen is kort. Wacht dan ook niet te lang met het zoeken van adequaat en concreet juridisch advies.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ze is verschenen en ja de eisende partij die niet (meer) rechthebbende is moet leveren. Jurist is inmiddels ingeschakeld en ook hoger beroep aangetekend, bedankt voor jullie reacties. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 78 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept