loading
Ga naar inhoud
LdeVries
Verberg

Werkvakantie gericht op zzp-ers/bedrijven

vraag

Dag iedereen, 

 

Na lang wikken en wegen plaats ik toch maar mijn plan hier op het forum. Ik hoop dat ik de goede plek daarvoor heb uitgekozen, anders mijn excuses. 
 

Tegenwoordig lees je steeds vaker iets over werkvakanties/workations/business retreats. Hierbij wordt een reis aangeboden (vaak een all in pakket) gericht op zakelijke groei door persoonlijke ontwikkeling. Daarbij wordt ook genoemd dat de reizen zakelijk aftrekbaar zijn. Nu is dat nog niet te vinden in de niche waarin ik werkzaam ben, maar lijkt het me wel heel tof om dit zelf op te zetten. Alleen online is hier echt weinig over te vinden, dus weet ik niet of hier regels/richtlijnen aan zijn verbonden, bijvoorbeeld wat bepaalt of het aftrekbaar is. 
 

Hoe ik het in gedachte heb, is om dus een reis aan te bieden (overnachting, vervoer, eten en drinken) binnen Nederland, waarin elke dag tijd wordt vrijgemaakt om te werken (en geld te verdienen) maar ook workshops, trainingen en Masterminds worden gevolgd op bijvoorbeeld het gebied van communicatie of leiderschap. Het werken/leren wordt dus een 50/50 verdeling. 
 

Dus eigenlijk wil ik b2b reizen aanbieden alleen ben ik benieuwd of ik ook aan bepaalde eisen/richtlijnen moet voldoen. Ik ben erg benieuwd naar feedback en misschien wat tips en tricks. Ik ben nieuw in deze wereld en ben bang voor zogenaamde ‘addertjes onder het gras’. 
 

Alvast bedankt als je de moeite hebt genomen om dit te lezen. Gr

Link naar bericht
Delen op andere sites

2 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Niet echt een antwoord op je vraag, maar er zijn de laatste tijd wat discussies geweest over wanneer een 'vakantie' nou precies aftrekbaar is van de belasting.

De eerste link is het meest relevant, de andere twee zijn meer zijdelings gerelateerd.

 

 


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Als ik ervan uitga dat jij accommodatie, catering, logies en vervoer extern inhuurt/-koopt en alleen de begeleiding van de deelnemers verzorgt, is er weinig aan de hand. De externen factureren aan jou en jij factureert aan de deelnemers met een verzamelfactuur waarin jouw begeleiding ook is meegenomen. De aftrekbaarheid is dan het 'probleem' van de deelnemers, dunkt me...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant 'in ruste', gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 0 leden online en 37 gasten

  Er zijn momenteel geen geregistreerde gebruikers online

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké