Jump to content
Guest
Verberg

BBQ rubs, marinades en sauzen vanuit huis maken.

Posted (edited)

Beste iedereen,

 

Ik heb het plan om vanuit huis eigen gemaakte BBQ Rubs (kruidenmixen) marinades en sauzen te gaan verkopen (uiteindelijk ook aanverwante non-food producten). Ik heb een aparte kamer tot mijn beschikking waarin ik dus een keuken zou kunnen bouwen en wat kasten voor opslag.

 

Nu heb ik me al flink verdiept in mijn concept, marketing strategie, financiering enz. enz. Het ondernemingsplan is dus zo goed als af. Ik loop echter nog enorm tegen regel en wetgeving aan.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; Hoe maak je een voedselveiligheid plan? Ik ben op de hoogte van de 7 basis principes van de HACCP maar dat lijkt niet alles te zijn wat er in een voedselveiligheid plan moet.

 

Als iemand hier antwoord op zou kunnen geven ben ik die gene enorm dankbaar. Ik heb nu ongeveer 3 dagen Google afgezocht en weet even niet meer waar ik nog antwoorden kan vinden.

 

Alvast bedankt!

 

 

Edited by Guest
persoonsgegevens verwijderd
Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Allereerst welkom op Higherlevel! 



Om maar meteen met de deur in huis te vallen; Hoe maak je een voedselveiligheid plan? Ik ben op de hoogte van de 7 basis principes van de HACCP maar dat lijkt niet alles te zijn wat er in een voedselveiligheid plan moet.

Als iemand hier antwoord op zou kunnen geven ben ik die gene enorm dankbaar. Ik heb nu ongeveer 3 dagen Google afgezocht en weet even niet meer waar ik nog antwoorden kan vinden.

 

We hebben een heuse ketchupmaker  op Higherlevel. Als iemand jouw vraag kan beantwoorden is hij het wel. 

 

Helaas lukt het me niet om hem in dit bericht te taggen (is erg lastig met een spatie in de forumnaam kennelijk), dus ik zal hem een persoonlijk bericht sturen. 

Edit: done.

 

 


Partner bij  B2Bsure;  specialist arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid voor ZZP en MBK.  

Vragen, second opinion of offerte ?   →  contact

 

Mijn nieuwste blog: premieverhogingen arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, wat doe je er aan en vooral wanneer

Link to post
Share on other sites
  • 0
Posted (edited)

Tot morgen, krijg geen notificatie op mail @Norbert Bakker. Alleen nog hier online onder het klokje.

 

Groet,

 

Highio

Edited by Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
  • 0

Beste iedereen,

 

Hartelijk dank voor de snelle en vele reacties! Dit forum werkt geweldig.

Ik ben heel erg benieuwd naar de reactie van de Ketchup maker morgen. Hopelijk kan ik dan weer verdere stappen in mijn toekomstige onderneming zetten.

 

Allen alvast bedankt!

 

Link to post
Share on other sites
  • 1
Posted (edited)

Een voedselveiligheidsplan klinkt ingewikkelder dan het is. Op basis van de 7 punten van HACCP breng je je productieproces in kaart en vervolgens kijk je waar er hygiënische gevaren in je productieproces zijn en  schrijf je op hoe je omgaat met die gevaren. Mijn productie ziet er zo uit: 

 

  1. ingrediënten (tomaten, paprika, ui) schoonmaken --> dan schrijf je dus op wat je doet en hoe je dat doet;
  2. productiestart (pannen gaan naar keuken) --> schrijf hier bijvoorbeeld op wat voor soort kookplaten je hebt, uit welk materiaal je werkblad en achterwand bestaat en hoe je dat schoonmaakt;
  3. flessen spoelen in een professionele vaatwasser --> beschrijf ook dit proces;
  4. schoonmaken bijkeuken en voorbereiden ruimte om af te vullen --> beschrijf hoe je de ruimte hygiënisch houdt;
  5. afvullen --> beschrijf hoe je dat doet;
  6. schoonmaken werkruimtes --> beschrijf hoe je dat doet.

Beschrijf ook welke allergenen er in je producten voorkomen en hoe je dat naar je afnemers communcieert. Je kunt het plan zelf schrijven maar je mag je ook werken volgens een Hygiënecode die jouw werkzaamheden het meest benaderd (ik gebruik lijsten van de horeca Hygiënecode, je kunt ze downloaden uit mijn Dropbox). Op de site van de NVWA vind je een overzicht.

 

Ik raad je ook aan om een (online) HACCP cursus te volgen. Daar komt alles in aan bod.

Edited by De Ketchupmaker
grammaticaal foutje gecorrigeerd
Link to post
Share on other sites
  • 0

Beste Ketchup maker, 

 

Hartelijk dank voor uw reactie. Het klinkt inderdaad lastiger dan het daadwerkelijk is als ik dit zo van u lees. Echter roept het nog wel wat vragen bij mij op.

 

Moeten er in het voedselveiligheid plan ook stroomdiagrammen van het productie proces staan? Zo ja, welke informatie moet daar dan bij?

Is het plan compleet is ik de ingrediënten lijst, (evt) stroomdiagrammen en de 7 basis principes per CCP heb?

Heb ik nog steeds een voedselveiligheid plan nodig als ik de kruidenmixen bij een derde partij laat produceren en ze zelf alleen etiketteer?

 

Alvast bedankt weer voor de moeite!

 

 

Link to post
Share on other sites
  • 0

Probeer ik je net uit te leggen dat het allemaal niet zo heel ingewikkeld is kom jij met de vraag of alles in stroomdiagrammen gegoten moet worden, als jij dat wilt dan mag dat. Voor je andere vragen: lees je eens in, de site van de NVWA is een goed startpunt, ook op de site van de KvK kun je info vinden.  En volg een HACCP cursus, daar leer je alles over wat moet/niet moet en mag/niet mag.

 

Als jij alleen etiketten plakt dan ben je geen voedselproducent. Dan ben je etikettenplakker maar als je die niet zelf geproduceerde mixen op de markt brengt ben je wel voor de consument aansprakelijk als er iets niet helemaal goed is gegaan. Ook over dat onderwerp kunr kun je op dit forum ook heel veel informatie vinden.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Bring your business plan to a higher level!

    All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

    • Ask your entrepreneur questions
    • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
    • > 65,000 registered members
    • > 100,000 visitors per month
    •  Available 24/7 / within <6 hours of response
    •  Always free

  • Who's Online

    Er zijn 7 leden online en 445 gasten

    (See full list)    
  • Also interesting:

  • Ondernemersplein



EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept