loading
Ga naar inhoud
Zijpe29
Verberg

Vergoeding voor arbeid vennoot in VOF

vraag

Hallo allemaal,

 

Ik heb een vraag over de beloning voor arbeid van een vennoot in een startende VOF. 

Het gaat om een VOF met drie vennoten die in gelijke mate gerechtigd zijn tot de winst. Twee van de vennoten werken naast het zijn van vennoot in vaste dienstbetrekking (voor andere bedrijven). De derde vennoot is voornemens om fulltime arbeid te verrichten voor de VOF. De VOF maakt (voorlopig) nog geen winst. Mijn vraag is hoe deze vennoot beloont kan worden voor zijn arbeid, terwijl nog geen winst gemaakt wordt. Kunnen de andere vennoten dit uit eigen zak vergoeden? Ik dacht zelf van niet, omdat in dat geval voor deze vennoten een vordering ontstaat op de VOF (de arbeid wordt immers voor de VOF verricht). 

 

Het is daarnaast de bedoeling dat de vennoten in de toekomst meer kapitaal zullen inbrengen. Ik heb gelezen dat het mogelijk is om in plaats van kapitaal arbeid in te brengen. Misschien is het een optie om de twee niet-arbeid verrichtende vennoten een X bedrag aan kapitaal per maand in te laten brengen en de arbeid verrichtende vennoot hetzelfde X bedrag aan kapitaal verminderd met een bedrag gelinkt aan de uren aan arbeid die hij die maand heeft verricht. Zo brengen alle vennoten voor dezelfde ‘waarde’ in, zodat zij aan het einde van de rit evenveel op hun kapitaalrekening hebben staan en gerechtigd zijn tot de winst in dezelfde verhouding. Daarnaast zal de arbeid verrichtende vennoot nu geen vergoeding krijgen voor zijn arbeid, maar staat daar tegenover dat hij geen of minder kapitaal hoeft in te brengen.

 

Is dit de oplossing?

Of weten jullie nog andere manieren waarop de vennoot voor zijn arbeid wordt vergoed kan worden?  

 

Ik hoor graag wat jullie hiervan denken! 

 

 

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Mod comment

Dubbelpost verwijderd en topic verplaatst van "Herrie in de zaak" naar  "rechtsvormen, vennootschap- en ondernemingsrecht"


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Welkom op HL

Als er in de VOF geen winst wordt gemaakt, hebben de vennoten in essentie niets qua beloning te verdelen, ongeacht de inbreng van arbeid en/of kapitaal. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant 'in ruste', gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
5 uur geleden, Norbert Bakker zei:

verplaatst van "Herrie in de zaak"

 

Eén vennoot die al het werk doet plus twee vennoten die vooral later alleen maar kapitaal investeren is wel een kansrijk recept voor "Herrie in de zaak".

 

Wat doen die vennoten allemaal nog meer vanaf de start, behalve vennoot zijn?

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Werk met een fictief uurtarief voor de arbeid. Zeg 25 euro per uur. Iedere vennoot brengt of (arbeids) uren in, of geld en onttrekt geld aan de onderneming. Zolang het saldo voor eenieder maar gelijk is over een bepaalde periode dan is dat ok. Spreek wel af of je bijvoorbeeld urenstaatjes gaat bijhouden zodat er geen scheve gezichten ontstaan.

 

Dus als een maand 140 werkbare uren heeft dan is de inbreng 140 x 25 euro. Hetzij in geld, hetzij in gewerkte uren.  Dus het kan dat iemand geen geld inbrengt, maar wel 140 gewerkte uren (ter waarde van 3500 euro) terwijl de ander alleen maar geld (3500 euro) inbrengt en een derde een combinatie, zolang het maar optelt tot 3500. Werk een half jaar of een kwartaal zo en kijk of het allemaal werkbaar is. Als jullie vervolgens ook allemaal evenveel onttrekken (dat kan ook 0 zijn natuurlijk) dan heb je over een periode van een kwartaal of half jaar tenminste allemaal evenveel bijgedragen. In de beginfase is het toch vooral kijken hoe het bedrijf zich ontwikkelt.

 

Uiteraard even afstemmen of dat qua cashflow enzo allemaal kan.  Je kan met een ander uurtarief werken uiteraard, maar het is meestal geen goed idee de uren van de een hoger of lager te waarderen dan die van de ander.  

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Het lijkt me dat investeren het risico draagt van geen rendement, terwijl dat voor arbeid niet zo moet zijn. Je moet er immers van leven. Daarom zou de vof aan degene die werkt eerst een salaris moeten betalen, wat er overblijft is winst en wordt gelijkelijk verdeeld. Maar idd, recept voor herrie.


De Fluitstudio dwarsfluiten, reparaties aanpassingen en ergonomie

http://www.fluitstudio.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er is 1 lid online en 100 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké