loading
Ga naar inhoud
Cindy van Bemmel
Verberg

Hoe kan ik mijn droom bereiken?

vraag

Hallo allemaal,

 

Ik ben nu 37, en inmiddels zit ik 13 jaar in de bijstand met meerdere chronische aandoeningen, hier wil ik uit, want ik weet dat ik meer kan. Maar een reguliere baan werkt niet en ook een garantiebaan was geen succes omdat mijn lichaam ook geen structuur heeft en ik dus niet op regelmatige tijden kan werken. Er is nog steeds zoektocht naar een garantie baan, maar ik geloof niet dat daar een contract uit komt met voldoende inkomen om uit de bijstand te komen, als er überhaupt een werkgever gevonden word. Dus mijn enige manier is om een eigen bedrijf te laten slagen.

 

Ik wil weer positief naar de toekomst kunnen kijken, werken naar een betere kwaliteit van leven.

De laatste jaren zie ik als leerproces. Ik weet inmiddels wat ik wel en niet kan, wat ik wil bereiken, wat ik daarvoor nodig heb en wat dat gaat kosten.

 

Met toestemming van de gemeente mocht ik in 2014 mijn webshop starten met behoud van uitkering, ik wilde dingen zelf maken en verkopen en zo mijn eigen inkomen verdienen, maar al snel bleek dat dit niet haalbaar was.

Ik kan wel leuke dingen maken af en toe als hobby, maar door mijn handen niet voldoende om hier winst mee te maken. En met de overige producten kan ik niet op tegen de concurrentie.

Ik kwam in een dal terecht, hier ben ik uitgekomen en eind 2017 ben ik weer met goeie moed begonnen.

Toen ben ik ook markten en beurzen gaan doen, waar ik wel verkoop had en ik haalde de kosten eruit, maar nog niet voldoende, en die staan nu ook nog stil door de COVID-19. Tussendoor heb ik maar enkele verkopen online gehad.

En wanneer de markten en beurzen wel weer doorgaan, kan ik ook niet elke maand een markt of beurs doen omdat dit zoveel energie kost. En gezien ik het zelf allemaal niet meer kan maken, ben ik allerlei dingen gaan toevoegen, hopend dat die wel verkocht werden, maar inmiddels is het een wanhopig bij elkaar geraapt zooitje geworden, waar ik zelf niet helemaal achter sta, en ook geen verkopen meer heb. Het zijn niet mijn producten en de winst marges zijn te klein om hier van te leven. Dus verandering is nodig.

 

Wat ik wil bereiken is eigenlijk simpel.

Een eigen inkomen, waarbij ik zelf mag weten wat ik doe, met wie, waar en wanneer ik wil, wanneer het mijn lichaam uitkomt. Met bijstand is dit niet mogelijk. Ik kan nog wel 30 jaar tot de AOW in de bijstand blijven, zonder toekomstperspectief, maar dit wil ik niet accepteren.

Kort gezegd wil ik gewoon een betere kwaliteit van leven. Ik hoef niet rijk te worden. Maar ruimte voor eventueel een autootje zou wel fijn zijn om meer de deur uit te kunnen.

 

Ik heb een berg aan ideeën voor een hele productlijn, die ik niet zelf kan maken.

Hiervoor heb ik een machine nodig die voor mij diverse materialen kan snijden en graveren. Daarnaast kan ik dan ook in opdracht gaan werken voor bedrijven of in samenwerking met groothandels. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

 

Met die machine is het wel mogelijk om te blijven produceren, zelfs op mindere dagen, want de machine doet dan het zware werk. Dit kan allemaal vanuit huis, wanneer het mijn lichaam uitkomt. Zonder beloftes vandaag besteld, morgen in huis. En wanneer het meer word dan ik zelf aan kan, dan is er ook de omzet om hulp in te huren.

Kleine pakketjes kan ik met mijn scootmobiel (niet elke dag) naar de winkel brengen, en bij meerdere en grotere pakketten, kunnen anderen deze voor mij wegbrengen.

Gezien ik zelf geen affiniteit heb met de Social Media, wil ik een Virtual Assistent inhuren die voor mij een degelijke social mediacampagne opzet en helpt deze bij te houden. En zichzelf hiermee, als het goed is, terug kan verdienen.

Of ik zoek een partner/mentor met het zakelijke inzicht om de producten in de goede richting te brengen.

 

Mijn droom heb ik door de jaren heen uitgewerkt in een ondernemingsplan, maar door mijn situatie is het niet gelukt via de reguliere wegen dit voor elkaar te krijgen. Het financiële gedeelte heb ik wel deels, maar om dit goed te laten maken heb ik ook geen funds voor. Ik weet wat ik aan producten kan produceren in een goeie maand en slechte maand, en wat mijn producten ongeveer gaan kosten, maar niet hoeveel ik ga verkopen, hoe gok je zo iets?

Met feestdagen zoals Kerst, Valentijn, Vaderdag en Moederdag zal ik wel meer verkopen hebben, maar ik heb geen glazen bol. Ook heb ik van Qredits een form gedownload en ingevuld, voor de prognose kan ik wel een mooi verhaal van maken, maar hoe realistisch is dat?

 

Ik heb inmiddels al veel gelezen en opgezocht en mensen gesproken om een partner te vinden of financiering te krijgen. Maar ik sta hier alleen in. Mijn directe omgeving ziet het niet gebeuren, en vinden dat ik eerder een Wajong of iets zou moeten krijgen, maar hier was ik voor afgewezen, en ik wil ook niet niks doen.

Al had ik dan misschien wel meer opties gehad. Maar dat is niet het geval.

 

Ok, mijn lijf is een uitdaging, maar ik ben niet de domste, en het is niet dat ik nix kan. Ik heb ook dagdelen dat ik gewoon alles kan. Ik kan alleen vandaag niet zeggen of dat dat morgen ochtend, middag of avond is. En af en toe moet ik een dagje overslaan.

Maar moet ik daarom in deze situatie blijven?

Er zullen toch ergens mogelijkheden moeten zijn?

Ik kan alles zo laagdrempelig mogelijk inrichten, en met meer vrijheid en een positievere toekomst, zal ik ook minder klachten hebben, waardoor ik juist meer kan doen.

 

Maar chronisch ziek in de bijstand, daar kom je niet verder mee bij een bank of reguliere investeerders.

Ik ben niet altijd in de mogelijkheid mijn huis uit te gaan, dus dat beperkt de mogelijkheden ook aanzienlijk.

Crowdfunding is vaak vanaf € 25.000,- of willen een fee die ik niet heb. Ik heb ook wel een uitgebreidere versie liggen, maar als meer niet nodig is, waarom dan om meer vragen. Vind het toch al een hoop geld. Plus de bijkomende kosten en maandlasten worden daarmee alleen maar hoger.

Bij de gemeente heb ik meegedaan met Parttime Ondernemen met diverse workshops, maar hier ben ik niet verder mee gekomen. Er kwamen wel interessante dingen voorbij, maar voornamelijk wat nog meer geld kost wat ik niet heb. Als je op internet zoekt, zouden er wel meer mogelijkheden zijn bij de gemeente, maar ik loop tegen muren aan.

Ook heb ik geen funds voor entreegelden om (Angel-) investeerders te bereiken. En gezien ik elke dag wel ergens pijn heb, kom ik vaak ongemotiveerd over, terwijl ik juist alle motivatie heb. 1 op 1 kan ik wel mijn verhaal doen, maar niet voor een groep.

Ik heb meerdere ondernemers mijn plan laten lezen, en die gunnen het me wel, maar zeggen tegelijk dat het moeilijk of onmogelijk is door mijn situatie.

Crowdfunding is ook geen optie binnen mijn omgeving. Omdat ik zo lang in isolement heb geleefd, is mijn cirkel erg klein geworden. Wie er nog wel zijn kunnen ook niets missen. En officiële Crowdfunding sites verwachten een degelijk financieel plan, en moet je eigen vermogen hebben. Maar ik kan geen garanties geven.

Ook heb ik gekeken naar een samenwerking met een soortgelijk bedrijf. Maar dan snoept het teveel van de winst, en kan ik niet echt sparen voor een eigen machine. Daarnaast heb ik deze niet in de buurt kunnen vinden, en op afstand word het toch lastig om het naar mijn idee te laten maken. En ik ben niet in staat regelmatig heen en weer te gaan.

Met ander inkomen had leasen nog een optie geweest.

En tot ik voldoende winst maak behoud ik de bijstand.

 

Wat ik verder had bedacht was eventueel een voorverkoop, door middel van cadeaubonnen of iets.

Om op die manier de financiering rond te krijgen.

Maar ik heb meerdere mensen hierover gesproken en niemand ziet hier wat in, of zou iets in de voorverkoop kopen met als reden niet wetend of de machine er gaat komen.

Dus dat is ook niet veelbelovend. Ze zouden wel klant worden als het wel lukt.

 

Ik weet niet wat ik anders nog kan doen om deze droom werkelijkheid te maken.

Ik geloof in mijzelf en dit plan, maar hoe vind ik iemand die daar ook in geloofd?

Die niet kijkt naar de beperkingen, maar naar de mogelijkheden.

Ik hoop dat er iemand is met advies of tips met welke financieringsopties er nog zijn voor mij die ik niet heb gevonden en wat dan de beste aanpak is, zodat er niet te snel nee word gezegd.

 

Bedankt voor het lezen. Excuses voor het lange verhaal, maar ik hoop zo een aantal vragen al beantwoord te hebben.

 

Met vriendelijke groetjes,

Cindy

Link naar bericht
Delen op andere sites

20 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Ik realiseer me dat ik geen cijfers heb benoemd. 

De webshop kost een € 55,- per maand. Dit betaal ik uit privé. Huidige voorraad bestaat uit kleine bedragen. Voor de corona liet ik soms een klant bij mij thuis komen om een epoxy hanger te kopen, maar dat was maandenlang geen optie, en ben hier nog voorzichtig mee, daarbij mag mijn woning geen winkel zijn.  Met een beurs per kwartaal kon ik de webshop betalen en wat nieuwe voorraad inkopen.

De machine alleen is al nieuw € 17.500,- hiermee kan ik diverse materialen graveren en snijden tot 6mm dikte met een oppervlak tot 60x30cm.

Een demo machine kan voor ongeveer € 10.000,-, maar dat is afhankelijk van beschikbaarheid.

Doordat ik geen aparte kantoorruimte heb, zou alleen mijn inboedelverzekering iets omhoog gaan.

Ik heb uitgerekend dat ik zelf met de machine een brutowinst tussen de € 5.000,- in een slechte maand tot € 10.000,- in een goede maand aan producten zou kunnen produceren. Met verkoopprijzen tussen de € 10,- en € 200,-. 

Het punt is om deze ook verkocht te krijgen. Alles wat ik nieuw maak kan ik toevoegen in de webshop en posten op facebook en marktplaats, instagram snap ik eerlijk gezegd nog steeds weinig van. Zoals boven gezegd wil ik hiervoor een Virtual Assistent inhuren die voor mij een degelijke social mediacampagne opzet en helpt deze bij te houden. En zichzelf hiermee, als het goed is, terug kan verdienen. Zodat ik op de achtergrond meer tijd heb om dingen te maken terwijl de orders binnenkomen en deze kan verwerken. Maar voor een paar uur per maand zit je al snel op € 250,-.

Ook kan ik met eigen producten contact opnemen met bedrijven,winkels en groothandels.

Qua startmateriaal is er niet veel nodig, en kan ik in eerste instantie van mijn leefgeld voorschieten voor een paar voorbeelden en de rest bij orders.

Zolang ik geen winst maak, behoud ik mijn uitkering, en alle winst kan dus voor aflossing en extra reclame (bv advertenties in lokale kranten) gebruikt worden. En daarna sparen voor een machine voor grotere materialen en die dieper kan snijden.

Ik heb wel informatie gevonden dat er leningen zijn op basis van royalty's, een maandelijkse omzetpercentage tot de lening is terugbetaald met rente. Maar ik heb geen site kunnen vinden waar dit ook een optie is.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 3
 • Waardeer dit antwoord

 

9 uur geleden, Cindy van Bemmel zei:

Ik heb een berg aan ideeën voor een hele productlijn, die ik niet zelf kan maken.

Hiervoor heb ik een machine nodig die voor mij diverse materialen kan snijden en graveren. Daarnaast kan ik dan ook in opdracht gaan werken voor bedrijven of in samenwerking met groothandels. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

Om je dromen waar te kunnen maken, moet je wel eerst wakker worden.

 

Wat het lichaam niet (meer) kan, neemt de geest over.

Wordt ontwerper en verkoop je ontwerpen.

 

Zelf ben ik een pragmatisch denker en doener, waardoor mijn antwoord wat kort en bondig kan overkomen ... desalniettemin is het goed bedoeld.

 

 

 


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 3
 • Waardeer dit antwoord

Je kunt ook jouw ontwerpen laten maken en zelf de verkoop doen. Dan ziin er wel hogere aankoopkosten omdat de maker met die machiene ook wat moet verdienen, maar je kunt dan zien of de handel gaat lopen. Zoja, kun je zelf die machiene aanschaffen.

Het belangrijkste is dat je zo gaat ontdekken of er überhaupt iets aan jouw ideeën te verdienen valt.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 1
 • Waardeer dit antwoord

Je kunt ook zelf de producten maken en zorgen dat ze te koop zijn bij andere webshops waar al veel bezoekers zijn. Dat kost je dan ietsje aan marge, maar je hebt dan wel verkoopkanalen. En zet linkjes uit naar je eigen webshop zodat die goed gevonden wordt.

 

Zorg op je website voor goede foto's, er staan er een aantal op die heel erg donker zijn.

 

Op je website mis ik een grote boodschap dat je sieraden op maat kunt maken, straal dat meer uit. De klant zoekt een bepaald onderwerp, jij kunt dat maken.

aangepast door DaMedia
Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 1
 • Waardeer dit antwoord

zijn er collega's die nog capaciteit over hebben op een machine, met een beetje goede wil kun je daar beginnen je spullen te maken of laten maken.

verder zijn er nog wel wat verkoopkanalen die je kunt benaderen om wat samen te doen zodat de verkooptijd ook minder voor je wordt.

scheelt je vooraf investeren.

en andere verkoopkanalen scheelt verkooptijd, als de klanten gericht worden doorverwezen of iemand anders de verkoop doet. dit lijkt me praktisch gezien je lichaam niet iedere dag wil doen wat veel klanten wel verwachten. 


WWW.vloerengilde.nl

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Bedankt voor jullie reacties en tips.

Mijn ontwerpen verkopen, dat had ik als optie in mijn plan, omdat ik dit ook veel zag op etsy. Maar daar zie ik ook een tal aan shops met dezelfde ontwerpen. Dus ik ben daar niet zo’n fan van omdat je dan geen overzicht meer hebt als deze zomaar doorverkocht worden.

 

Ik ben de laatste tijd bezig de webshop te veranderen, en ook foto’s te wijzigen. Maar mijn voorraad ligt verdeeld over 3 locaties, dus dat gaat stukje bij beetje.

 

Sieraden op maat doe ik eigenlijk niet. Het is meer dat ik er veel heb en dat ze dan langskwamen om uit te zoeken. Ik heb een deel in de webshop en een deel op etsy. Maar doordat ik deze niet meer internationaal per post mag versturen, zijn de verzendkosten te hoog. De sieraden zullen op markten beter verkopen wanneer deze weer doorgaan.

 

Ik had al wel gedacht aan een eventuele samenwerking met concullega’s. Ik ben meer iemand van face to face (geen beeldbellen :) ), en vind het lastig op afstand. Maar ik begrijp uit de reacties dat dat wel mijn beste optie is, dus dat ga ik gewoon proberen/gewoon doen dus :) . De marge zal wel kleiner zijn, maar dat is beter dan niets.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Begrijp ik jouw huidige situatie nu goed dat je (al) zes jaar creatief webshopondernemer met ongetwijfeld vele ups and downs bent met behoud van een (bijstands-)uitkering? Waarom heb je daarbij geen medische indicatie?

 

Volgens mij heb je een 'gezonde' (zaken)partner nodig, want diverse leveranciers, banken en nog meer partijen kunnen dit soort machines of apparatuur financieren, zolang jij (gemiddeld) maar kunt aflossen. Of dit een verstandig idee is of zal blijken, blijft natuurlijk een tweede.

 

Ik zag ook een vergelijkbaar topic van begin september 2013 met eerlijk gezegd precies dezelfde probleemstelling.

 

Groet,

 

Highio

aangepast door Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Ja dat klopt. Heb inmiddels een voorraad van ongeveer € 2.000,- bij elkaar gespaard, door verkopen en eigen inbreng. Maar veel verder kom ik niet alleen.

Ik heb een indicatie voor een garantiebaan. Maar andere uitkeringen/financiële mogelijkheden heb ik geen recht op. Gemeente erkent mijn "probleem" en heb dan ook geen sollicitatieplicht. De ondernemersgroep zat ik volgens mij ook voor spek en bonen, want echte hulp was er niet.

Heb een jobcoach op eigen verzoek, maar of er wat gevonden word heb ik weinig vertrouwen in. Ik hoor al bijna 20 jaar dat werkgevers me niet willen, dus waarom zou dat nu anders zijn. En buitenshuis werken beperkt mij weer in werkbare uren, dus of ik dan uiteindelijk ook een contract krijg met een inkomen van minimaal € 1.000,- netto per maand is nog maar de vraag, want dan werk je voor minder dan het minimuminkomen, terwijl ik wel Basiskennis Boekhouden heb.

En met de machine zou ik dit in principe al kunnen bereiken met 5 uur per week werken mits het ook verkocht word, en alles meer is alleen maar beter.

Daarom bijt ik nog harder in dit plan. 

Heb mensen uit mijn omgeving gesproken over samen doen, die zeiden dan wel te willen helpen maar vervolgens geen daden bij de woorden.

Het liefste zou ik ook een (gezonde) zakenpartner willen om dit samen mee te doen, maar ik weet niet waar ik elders een partner kan vinden. Heb wel sites gevonden, maar dat gaat om veel grotere bedragen met bedrijfspanden en al. Een bedrijfspand/winkel is wel een leuk idee, maar voor mij is vanuit huis werken praktischer, of het moet echt een kort woon-werkverkeer hebben. Uiteindelijk wil ik verhuizen naar Moordrecht, daar hebben ze ook een bedrijventerrein, wat de ideale situatie zou zijn waar ik ook een team om mij heen zou kunnen bouwen, waarbij het niet erg is als ik niet fulltime aanwezig kan zijn, maar dan zal ik toch eerst een degelijke omzet moeten hebben.

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Hallo Cindy,


Heb je al eens gekeken naar de mogelijkheden van starten vanuit de bijstand? Nu val je vermoedt ik onder de regels voor parttime ondernemer vanuit de Participatiewet.

Maar er is ook nog een regeling voor startende ondernemers waarbij je tot 3 jaar BBZ levensonderhoud kan krijgen maar ook bedrijfskapitaal.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijstand-voor-zelfstandigen-bbz/vraag-en-antwoord/kan-ik-als-startende-ondernemer-met-een-bijstandsuitkering-gebruikmaken-van-het-bbz

 

 

Edit: Ken je ook de winkel Heb ik via in gouda? https://www.hebikvia.nl/

Daar kun je als ondernemer een kleine ruimte huren om je producten in een fysieke winkel te hebben. Omdat Gouda ook een toerisme gemeente is lijkt me dat een mogelijk nuttig extra verkoopkanaal van een doelgroep die je online niet snel kan bereiken.

 

 

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Hoi Roel, dat probeerde ik dus te doen, daar heb je leningen tot € 36.000 en daarbij begeleiding betaald door gemeente. Maar daar liep ik tegen muren aan. 

In de workshops bij Parttime Ondernemen, kwamen er wel mensen hun "verhaal" doen die eventueel konden helpen, maar of je dan wel even € 150,- kon betalen. 

Het was niet erg succesvol op zijn minst gezegd.

 

Heb ik via kende ik nog niet. Een paar jaar geleden wel bij mijnmarktkraam in Gouda een plekje gehuurd, daar had ik niets verkocht, reactie was mensen vinden het leuk, maar te duur, er waren wel een paar artikelen weg, en heb het dus ook niet een 2e maand gedaan.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Wat waren concreet de muren waar je tegenaan liep? het verbaasd niet hoor.. de kennis van BBZ is bij medewerkers van Participatiewet nogal eens matig. En aan de andere kant van de schutting zien ze je soms niet als starter als je parttime onderneemt.. Dan moet je op één of andere manier de boel even wakker schudden om aan te geven dat je wat maatwerk nodig hebt en je gemeente er even aan herinneren dat je op deze manier nog 30 jaar op hun begroting drukt. Dus dat voor een "investering" van pak um beet 3 jaar Bijstand ze jou een bedrijfskapitaal kunnen verstrekken om daarmee uit de bijstand te raken.

De bijstand voor zelfstandigen voor de gemeente Gouda wordt uitgevoerd door Regionaal Bureau zelfstandigen Rotterdam,

https://www.rotterdam.nl/werken-leren/rbz/

 

Ik zou dus proberen om bij dat bureau een afspraak te maken als je daar nog niet eerder bent geweest.

Als onderdeel van het starten kun je ook gefinancierde begeleiding krijgen volgens mij..

 

Ik denk dat die 150 euro eigen bijdrage hoort bij de ondersteuning van het ondernemersklankbord. Het goede nieuws is dat ze vanwege corona tijdelijk geen eigen bijdrage rekenen. https://www.ondernemersklankbord.nl/werkwijze/

het zou dus wel eens het goede moment kunnen zijn om met hen een traject te starten..

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Op voorhand werd ik al niet erg serieus genomen door mijn situatie.

Op de website staat bij de RBZ dat ze momenteel geen nieuwe trajecten doen tot nader order. Alleen acute problemen ivm de corona.

En voor bedrijfskapitaal moet ik aanvragen bij de sociale dienst van de gemeente. Ik ga daar morgen weer over bellen. 

 

En die € 150,- was inderdaad voor het klankbord. Dat kan ik nu wel doen dan. Dank je wel voor de tip.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Hmmm ... aan creativiteit ontbreekt het in ieder geval niet. Ik vraag mij echter wel af welk artikel nu het beste verkoopt ... en of je wel zoveel verschillende creaties wil of moet gaan produceren en verkopen. Beperkingen van fysieke en/of mentale aard hebben namelijk wel één grote consequentie ... het beperkt een planmatige productie in aantal en tijd.


Ter overweging ... wellicht kan je beter, en misschien ook wel makkelijker, één creatie voor 1000 euro verkopen, dan 1000 creaties voor één euro. Het lost in ieder geval wel een aantal problemen op. 

Waar ik tegenaan loop ... In een groot aantal creaties herken ik geen Cindy van Bemmel ... waarnee ik wil zeggen dat ik liever de kunstenaar zie dan de producent.

 

Ik breng ik toch maar weer de openingszin onder de aandacht ... Om je dromen waar te kunnen maken, moet je wel eerst wakker worden.

 


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
Op 4-7-2020 om 23:32, Cindy van Bemmel zei:

Ik heb een berg aan ideeën voor een hele productlijn, die ik niet zelf kan maken.

Hiervoor heb ik een machine nodig die voor mij diverse materialen kan snijden en graveren. Daarnaast kan ik dan ook in opdracht gaan werken voor bedrijven of in samenwerking met groothandels. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

 

13 uur geleden, Cindy van Bemmel zei:

Sieraden op maat doe ik eigenlijk niet.

Naar mijn gevoel spreek je jezelf hier een beetje tegen, maar misschien mis ik iets. Met maatwerk bedoelde ik dat je kunt maken wat de klant wil, sieraden of grafeerwerk, iets wat in de productlijn kan. Ik zoek niet iets waar half Nederland mee loopt, ik wil iets unieks, of met mijn logo erop. Als dat mogelijk is dan zou ik dat meer promoten op de website.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Even een andere suggestie; verdiep je eens in affiliate marketing. Zo te zien kan je aardig schrijven, dus start een blog over een onderwerp dat je aanspreekt en publiceer minstens 1 artikel per week. Zo kun je bijvoorbeeld een blog beginnen over het maken van sieraden, waarbij je bezoekers uitlegt hoe ze zelf zo'n armbandje maken. Vervolgens link je in dat artikel naar Bol.com ofzo, waar ze de materialen daarvoor kunnen aanschaffen. Daarover krijg jij dan een percentage. 

Dat is wel een kwestie van een lange adem; de eerste maanden zal dat nauwelijks wat opleveren maar als je op een gegeven moment een paar artikelen hebt die goed gevonden worden in Google kan dat best een leuke inkomstenstroom zijn.


Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Dat is dus waar ik verdrietig van word. Het is een bij elkaar geraapt zooitje geworden waar mijn identiteit verdwenen is.

 

In het begin heb ik ook maatwerk gedaan. En ik had ook klanten voor het graveren, logo’s, geboorte, trouwen, die thema’s, op spiegels en glazen, maar ik kan het niet meer netjes dus ben gestopt toen het meer ging kosten dan het opleverde. (vele mislukte spiegels, glazen laten vallen, zonder mooi resultaat. Heb hier teveel verlies op geleden.)

Ook heb ik fairy gardens gemaakt, een klein kaboutertuintje met plantjes en beeldjes. Maar dat vond men te duur. De beeldjes zelf heb ik wel een aantal van verkocht. En de kleine dieren lopen als een trein op de beurzen. Maar bij mijn leverancier kan ik alleen nog voor grotere bedragen inkopen, wat ik vaak niet heb. Die zijn voornamelijk impulsinkopen of de verzendkosten niet waard. Hier heb ik nog wel een voorraad van voor in november de volgende beurzen mits deze doorgaan.

 

De waterval op mijn pagina had ik als display op de beurzen, en wilde zo ook kijken of hier eventueel vraag naar is. Hier kreeg ik een bod voor van € 50,-, dat is nog niet eens het materiaal.

Daarbovenop heb ik deze vorig jaar laten vallen, en kan dus niet meer verkocht worden.

Ben met een nieuwe bezig, maar die heb ik niet in een paar maanden gemaakt.

Omdat ik deze met piepschuim moet maken ipv hout omdat ik dit niet zelf kan zagen, zijn de afwerkingskosten ook nog hoger. Dus die ligt op moment ook een beetje stil.

 

De epoxy is een dure investering geweest.

Met de epoxy wilde ik ook duurdere items maken zoals tafeltjes, maar het mixen ligt zwaar op mijn handen, en kan daarna niet meer de mooie effecten maken.

Voor onderzetters, asbakken en dergelijke, heb ik weer een ander soort epoxy nodig.

Voor grotere dingen moet je ook meer schuren en polijsten, wat ook veel vergt.

 

Tussendoor ben ik ook bezig geweest met cement en kaarsen, maar ook het cement was een probleem. En ik wilde hier € 5,- voor vragen, maar mensen wilden niet meer dan € 3,- ervoor geven.

 

Nu ben ik weer begonnen met kaarsen gieten ook in glazen, omdat ik een grote voorraad heb aan kaarsresten. En ik heb eindelijk de lonten binnen. Moet nog wel even zien hoe ik dit netjes kan doen, want ik knoei alles bij elkaar.

Maar ook dit zijn kleine marges. Het liefste zou ik dan nog de glazen graveren en een mooie verpakking erom heen doen, om de perceptionele waarde te verhogen. Maar dat is nu ook geen optie.

 

En nog zoveel ideeën gehad waarbij ik simpelweg tegen mijn beperkingen aan loop.

Door verkeerde, wanhopige en voor mij dure investeringen, heb ik een beetje achterstand opgelopen, dit is klaar eind november, maar ik probeer eerder. Vakantiegeld heb ik gebruikt om uit de min te komen en er uit te blijven. 

 

Het is ook teveel, maar omdat die machine te duur is blijf ik zoeken naar dingen die misschien wel verkocht worden en wat ik dan wel kan. Die corona heeft ook niet erg meegeholpen.

Ook baal ik omdat door de jaren heen er steeds meer lasercut bedrijven zichtbaar zijn die het schijnbaar wel gewoon goed doen.

Ik probeer uit de negatieve cirkel te blijven, maar het voelt ook fout om met alles op “ja, maar” te komen.

 

Daarnaast begrijp ik niet hoe sommige concullega’s er nog aan kunnen verdienen met hun zelfgemaakte producten. Want voor die prijzen kan ik geen bedrijf maken. Al weet ik wel dat er huisvrouwen bij zijn die het als bezigheidstherapie doen en er niets aan hoeven te verdienen omdat ze een goedverdienende partner hebben.

 

Al met al merk ik gewoon dat een assistent of personeel of een machine handig had geweest haha

 

Aardig schrijven, dank je. Maar ik vind het zelf juist erg moeilijk om te schrijven, ben al een paar uur bezig met deze reactie. Veel teruglezen, denken, dubbele dingen weghalen, typfouten eruit halen. (ADHD ole ole).

Onderwerpen waarover ik een blog zou kunnen maken zijn er al ontzettend veel, zou daar niet uniek in zijn, en heb niet genoeg te zeggen om dat ook nog structureel te doen.

Heb ook gedacht aan youtube videos, maar die zijn er ook al, en ben daar erg onzeker over.

 

En misschien zit ik ook wel vast in de vicieuze cirkel met zo een machine, zou ik dit kunnen en dat kunnen, en zou ik ze met trots kunnen promoten of zelfs filmen hoe mijn producten stap voor stap worden gemaakt. Regelmatig krijg ik er nieuwe ideeën bij.

Al die kleine producten is ook eigenlijk teveel werk voor mij om alles goed bij te houden.

Idealer zou zijn minder maar duurdere producten, met verschillende opties. Waarbij ik niet continu de voorraden bij hoef te houden en aan te passen, bij een nieuw product een keer toevoegen, maar een kleine voorraad nodig heb aan voorbeelden en een beetje voorraad voor de beurs, en de rest op bestelling kan doen. En zo ook alles op 1 locatie kan hebben, want mijn woning is niet zo groot. Dan zou ik 1 hoek daarvoor kunnen inrichten in plaats van dat mijn hele woning een creatieve chaos is zonder rustige plek. Dat zou de perfecte situatie zijn. 

 

De mail voor een samenwerking ben ik ook een tijdje mee bezig, wat moet er wel of juist niet in. Resultaat “kort maar krachtig” ben ik ook niet zo klaar mee.

Dus ik zie mijzelf niet erg geschikt voor een blog eigenlijk.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
47 minuten geleden, Cindy van Bemmel zei:

Regelmatig krijg ik er nieuwe ideeën bij.

Met één simpele zin het hele verhaal omvat ... en de zwakste schakel van de hele ketting.

Je kunt echter niet alles (maar dat geldt voor iedereen) en dat moet je ook niet willen ... bovenal wil je ook niet moeten. Dat laatste gaat gebeuren met een financiering of geldlening ... die moet je terugverdienen ... in ieder geval terugbetalen.

 

Uit je verhaal maak ik tevens op dat je het verkeerde plek de verkeerde kopers treft.

De kunst is om van het weinige wat je wel kan wel iets moois te maken. Dat hoeft niet veel of groot te zijn maar wel kunstzinnig ... in die zin dat iemand het mooi vindt om een Cindy van Bommel te kopen en daar genoeg geld voor over heeft.

 

Wat jij nodig hebt - denk ik - is een sparringpartner die een en ander in goede banen kan leiden én kan houden. De vraag is ... waar vindt je die ?

Misschien dat iemand op forum een organisatie of persoon kent die hierin behulpzaam kan zijn.

 


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
1 uur terug, Cindy van Bemmel zei:

Onderwerpen waarover ik een blog zou kunnen maken zijn er al ontzettend veel, zou daar niet uniek in zijn, en heb niet genoeg te zeggen om dat ook nog structureel te doen.

Heb ook gedacht aan youtube videos, maar die zijn er ook al, en ben daar erg onzeker over.

 

Je hoeft ook niet uniek te zijn, alleen beter dan de rest :winking-face: 

In mijn business zijn ook al honderden artikelen over de onderwerpen waar ik over schrijf, en de bedrijven die deze artikelen schrijven zijn vaak ook prima thuis in SEO en publiceren veel meer artikelen dan ik. En toch heb ik tientallen topposities in Google die me duizenden gratis bezoekers per maand opleveren, en minstens een paar honderd tot meer dan 1000 euro per maand aan affiliate inkomsten (verschilt per maand).  En dat terwijl ik maar heel weinig (veel te weinig) schrijf...


Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
18 uur geleden, Cindy van Bemmel zei:

Aardig schrijven, dank je. Maar ik vind het zelf juist erg moeilijk om te schrijven, ben al een paar uur bezig met deze reactie. Veel teruglezen, denken, dubbele dingen weghalen, typfouten eruit halen.

(ADHD ole ole).

Dat is geen excuus om het maar niet te gaan doen.
Naar het zich laat aanzien, heeft Iedereen in de wereld in meer of mindere mate last van ADHD.

Zonder dat had ‘Out of Africa’ waarschijnlijk nooit plaatsgevonden.

 

Wat betreft dat schrijven - en eigenlijk met alles wat je doet - je zit toch niet vast aan een uurtarief ? Maakt het dan wat uit hoelang je er over doet ?

 

Ik ben het helemaal met Bob de Webbouwer eens ... dat schrijven gaat je lang niet slecht af ... veel beter dan de meesten op dit ondernemersforum ... en echt veel beter dan ikzelf kan.

 

Op 4-7-2020 om 23:32, Cindy van Bemmel zei:

Wat ik wil bereiken is eigenlijk simpel.

Een eigen inkomen, waarbij ik zelf mag weten wat ik doe, met wie, waar en wanneer ik wil, wanneer het mijn lichaam uitkomt. Met bijstand is dit niet mogelijk. Ik kan nog wel 30 jaar tot de AOW in de bijstand blijven, zonder toekomstperspectief, maar dit wil ik niet accepteren.

Kort gezegd wil ik gewoon een betere kwaliteit van leven. Ik hoef niet rijk te worden. Maar ruimte voor eventueel een autootje zou wel fijn zijn om meer de deur uit te kunnen.

Analyseer, optimaliseer en exploiteer wat je het beste kan ... en dat is niet altijd wat je het liefste wilt doen.


 


Косара - Счетоводни и консултантски услуги / Cosara - Biuro Rachunkowe i Doradztwo Podatkowe

Instead of Thinking Outside the Box, Get Rid of the Box.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
19 uur geleden, Cindy van Bemmel zei:

Aardig schrijven, dank je. Maar ik vind het zelf juist erg moeilijk om te schrijven, ben al een paar uur bezig met deze reactie. Veel teruglezen, denken, dubbele dingen weghalen, typfouten eruit halen. (ADHD ole ole).


Die reactie is dan ook 925 woorden lang... wat toevallig ook een prima lengte is voor een blog ;-) De belangrijkste reden dat ik niet meer artikelen publiceer is ook omdat ik 1 a 2 dagen bezig ben met zo'n artikel. Maar ja, dat is een eenmalige investering - die overigens alleen tijd kost, (vrijwel) geen geld. Als zo'n artikel eenmaal geïndexeerd is door Google levert het alleen nog maar geld op.

 

In mijn geval zijn er maar een paar artikelen die echt aardig wat opleveren, maar door regelmatig nieuwe artikelen te publiceren hecht Google ook steeds meer waarde aan de website en daardoor presteren de oudere artikelen ook steeds beter. 

Bovendien profileer ik mezelf met een goed artikel ook als expert op dat gebied, waardoor ik ook ingehuurd wordt door klanten die mij daarop vinden. Dat is op dit moment mijn belangrijkste inkomstenbron, en zorgt er aan de andere kant ook voor dat ik geen tijd overhoud om nieuwe artikelen te schrijven. Maar dat "probleem"  heb jij niet... 


Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 0 leden online en 53 gasten

  Er zijn momenteel geen geregistreerde gebruikers online

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké