loading
Ga naar inhoud
Jeffrey K
Verberg

Constructie VOF Kringloop + Stichting?

vraag

Dag,

 

Hierbij mijn eerste topic. Ik heb samen met mijn Vennoot sinds 4jaar een VOF, in een garage begonnen 2e hands spullen te verkopen. Inmiddels is dit uitgegroeit tot een redelijke omvang met 2 winkels en kunnen wij er van leven. Echter, al onze panden zijn op basis van antikraak. Dus 0 zekerheid. De volgende stap is om daadwerkelijk te gaan huren, maar als VOF ben je 1) hoofdelijk aansprakelijk wat wij willen beperken. 2) Daarnaast willen wij met vrijwilligers werken en in de toekomst wellicht een dagbesteding toevoegen (en dus ANBI status bereiken)

Het 'nadeel' wat ons betreft van een stichting is dat hetgene wat je in jaren aan het opbouwen bent, niet meer van 'jou' is. Mochten we op een gegeven moment iets anders willen doen, blijft al het vermogen en dergelijke in de stichting staan. Ik begrijp dat dit ook de hele opzet is van een stichting, het realiseren van een idealistisch doel, maar we willen hierbij niet onszelf beperken.

Heeft er iemand ervaring of advies wat voor ons de beste optie is? Ik weet bijvoorbeeld dat Kringloop Het Goed een constructie heeft met Stichting, BV en Holding.

Link naar bericht
Delen op andere sites

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord
Op 5-7-2020 om 09:00, Jeffrey K zei:

Ik weet bijvoorbeeld dat Kringloop Het Goed een constructie heeft met Stichting, BV en Holding.

 

Het Goed is een commercieel bedrijf (met eigenaars met een winstoogmerk dus), een uitzondering in de  Kringloopwereld, maar de hele ontstaansgeschiedenis van het Goed is zowieso  bijzonder

 

Een deel van de locaties zijn inderdaad stichtingen. Zie Wikipedia: dit zijn samenwerkingsverbanden tussen het Goed en WSW instellingen (voorheen "sociale werkplaats") waarmee het Goed mensen met een arbeidsbeperking een kans biedt. 

 

Op zich een concept dat zich laat kopiëren, alleen heb je niet zo snel een Gouden ei  te pakken zoals de eigenaars van het Goed met veel geluk en veel wijsheid hadden :winking-face:


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 5 leden online en 97 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké