Jump to content
Rick van der Burg
Verberg

Realtime data kan COVID-19 crisis draaglijker maken voor ondernemers

Het coronavirus raakt alle bedrijven, er is veel onzekerheid over hoe het zich zal verspreiden en wanneer er eindelijk een vaccin komt. Over één conclusie bestaat weinig twijfel, het zal grote gevolgen hebben voor onze economie en veel bedrijven zullen door de crisis in de problemen komen. Een dergelijke situatie vraagt om operationele veerkracht en flexibiliteit van zowel mensen als organisaties. Om dit te realiseren is het noodzakelijk voor organisaties om hun bedrijfsprocessen en financiële situatie zo inzichtelijk mogelijk te maken. 

 

Ondernemers die in problemen zitten hebben vaak veel vragen. Ze willen weten wat de impact is van de huidige omstandigheden, de korte termijnrisico’s minimaliseren en weten op welke regelingen zij recht hebben. Voor het aanvragen van regelingen en subsidies is het verplicht om inzicht te geven in actuele cijfers of hier een schatting van te geven. Met een up-to-date administratie heb je direct een uitdraai met een actueel overzicht van cijfers en kun je binnen één dag een regeling treffen. Dit is bij een incomplete boekhouding of een administratie die hard copy wordt aangeleverd anders. Voordat de administratie volledig verwerkt is en je een regeling kan treffen ben je een week verder.

Realtime data geeft inzicht in ondernemen
Voor ondernemers die zich in de problemen zitten, is het daarom belangrijk dat ze de boekhouding realtime regelen. Realtime ondernemen maakt ondernemen effectiever en overzichtelijker, waardoor ondernemers beter beslissingen en prognoses kunnen maken. Door te werken met realtime gegevens heb je direct inzicht in de bedrijfsresultaten en kun je meteen zien welke impact recente aanpassingen hebben op de resultaten. Hierdoor hebben ze beter inzicht in de winstgevendheid en kunnen belangrijke operationele statistieken geoptimaliseerd worden. Ondernemers kunnen hierdoor bijvoorbeeld een beter inzicht in de effectiviteit van het personeelsbestand krijgen, waardoor ze medewerkers efficiënter kunnen inroosteren. Bovendien geeft het de mogelijkheid om onmiddellijk in te grijpen, als er iets mis is met bijvoorbeeld de facturering. Realtime analyse elimineert immers de ouderwetse en tijdrovende spreadsheets. Ondernemers kunnen hierdoor direct zien wat er in de pijplijn zit, wat de projectachterstanden zijn, wat wordt gefactureerd en wat wordt betaald. Op deze manier kunnen ondernemers maatregelen nemen voordat problemen escaleren.

Realtime data optimaliseren met een financieel specialist
Om realtime te kunnen werken zullen ondernemers met tools moeten werken die gegevens uit veel verschillende bronnen integreren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een op Cloud gebaseerd selfservicemodel die gebruikers in staat stelt om altijd en overal toegang te krijgen tot de informatie die ze nodig hebben. Dit betekent echter niet dat ondernemers hierdoor geen financieel adviseur of boekhouder nodig hebben. Om optimaal gebruik te maken van een dergelijk selfservicemodel, is het belangrijk om regelmatig contact te hebben met een specialist. Deze kan hulp bieden in de vorm van financieel advies en controles uitvoeren om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn gemaakt. Een specialist kan daarnaast ook de diepere laag in cijfers herkennen en helpen om bij te sturen indien er afwijkingen zijn in de omzet en kosten. Bovendien kan een specialist advies geven op basis van de realtime data. Hierdoor hebben ondernemers altijd real-time inzicht in de financiële tussenstand van het bedrijf, stapelt de administratie zich niet meer op en kan men de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de forecast verbeteren.

Kortom, realtime data heeft het potentieel om de manier waarop ondernemers werken te transformeren. In plaats van handmatig situaties in te schatten op basis van gebeurtenissen uit het verleden, kunnen realtime analyses worden gebruikt om inzicht te geven. Hierdoor kunnen ondernemers beter hun winstmarges behouden, voorraden beheren, plannen, problemen oplossen, de tevredenheid van klanten optimaliseren en de huidige COVID-19 crisis draaglijker maken.

 

Rick van der Burg, Oprichter Bookd

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Beste Rick, allereerst welkom op Higherlevel!

 

Mod comment: ik heb de links naar de eigen site verwijderd, die kun je opnemen in je signature (en die vind je hier

 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Update verplichte AOV: Regeling niet uitvoerbaar, Koolmees zoekt naar alternatieven.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Hi Rick,

 

Flinke lap tekst! Ik vond die van je website wel begrijpelijker:  "Eigenlijk zijn we gewoon een administratiekantoor, maar dat is zó on-sexy om te zeggen :)"

 

Prima calculator ook op de prijzen pagina.

 

Ontbreekt er voor jou momenteel iets op het forecasting onderdeel?

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
1 uur geleden, Rick van der Burg zei:

Om optimaal gebruik te maken van een dergelijk selfservicemodel, is het belangrijk om regelmatig contact te hebben met een specialist.

 

Doen ze bij WC Eend ook aan realtime data-boekhouding?

 

Mijn advies is: zet de naam van je bedrijf of product in je signatuur. Doe je vette best om andere ondernemers te helpen bij het vinden van antwoorden en oplossingen. Zie de wereld niet als een plek die je vol kan plakken met verhulde reclame voor je eigen bedrijf. Dan gaan ondernemers je vanzelf hun klandizie gunnen.


Zucht...

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 236 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept