Jump to content
Hardewerker
Verberg

ww na loondienst en reeds werkzaam als zelfstandige

vraag

Hallo,

 

Ik werk in loondienst 36 uur (overheid) en heb daarnaast enkele maanden een eigen bedrijf. In mijn eigen bedrijf steek ik zo'n 40 uur per week. Mogelijk krijg ik per 1 december 2020 ontslag (met een vaststellingsovereenkomst). Dit geeft mij tijd om mijn bedrijf verder op te bouwen.  Deze is nu nog niet winstgevend, en mogelijk ook nog niet voldoende winstgevend per 1 december 2020.

 

Mijn doel is natuurlijk om geen ww-uitkering nodig te hebben, maar ik kan mij ook voorstellen dat ik nog niet voldoende inkomen kan genereren met mijn eigen bedrijf. Dit heeft tijd nodig.

 

Op de site van het UWV lees ik:

Werkte u naast uw werk als zelfstandige ook in loondienst bij een werkgever en verliest u uw baan? Dan houden wij rekening met het gemiddelde aantal uren dat u per week werkte als zelfstandige. Wij kijken daarvoor naar de 26 weken voordat u stopte met uw werk bij uw werkgever. Wij noemen dit vrijgestelde uren. Deze uren trekken wij niet van uw WW-uitkering af.

 

Zit hier verder nog een addertje onder het gras? Zou ik echt voor 40 uur per week worden vrijgesteld door het UWV? Of hanteren ze hier nog een maximum voor?  Ik ga de vraag natuurlijk ook aan het UWV stellen, maar mijn ervaring met het UWV is dat ik soms een ander antwoord krijg dan bijv de info op de site van het UWV. 

 

Ik ben benieuwd of iemand er iets over kan vertellen.

 

Alvast mijn dank!

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

De urenvrijlating is niet hetzelfde als een vrijstelling, de sollicitatieplicht zal gewoon blijven bestaan. Het betekent alleen dat je tot 40 uur voor eigen onderneming mag werken zonder korting op je uitkering. Maar je zult nog steeds moeten solliciteren naar vervangend werk voor 36 uur per week om je uitkering te behouden. Vaak worden bij een urenvrijlating ook daar (maatwerk) afspraken over gemaakt.

 

Daarnaast moet je natuurlijk wel kunnen aantonen dat je daadwerkelijk 26 weken voorafgaand aan einde dienst betrekking gemiddeld elke week 40 uur aan je onderneming werkt naast een baan van 36 uur.. Als je nu nog op vakantie moet vallen er al 2 of 3 weken uit die het gemiddelde flink zullen drukken..

76 uur per week betekent 7 dagen 11 uur per dag.. daar kun je wel een paar kritische vragen over verwachten..

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 478 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept