Jump to content
LieGoo
Verberg

Werkzaamheden in Nederland via een Belgische vennootschap

Hallo allemaal,

 

Ik heb een Belgische BV (eenmanszaak met rechtspersoonlijkheid opgericht naar Belgisch recht) en bezit via deze BV 30% van de aandelen van een Nederlandse BV. Ik woon ook in België. Er wordt mij nu de vraag gesteld om via mijn Belgische BV diensten te gaan verrichten voor de Nederlandse BV, waarbij er dan een management fee gefactureerd zal worden (ik heb daarnaast ook een zelfstandige activiteit voor een Belgische klant via deze BV). 

 

Ik twijfel echter om dit te doen. Ik draag momenteel sociale bijdragen af in België en wens dit ook zo te houden. Ik begrijp echter dat wanneer ik management fees zou aanrekenen aan de Nederlandse BV, mijn activiteiten in Nederland beschouwd zouden worden als werknemersactiviteiten, waardoor mijn sociale zekerheid in Nederland komt te liggen en niet langer in België. 

 

Valt dit te vermijden? Op welke manier kan ik ook als zelfstandige aangemerkt worden in Nederland zodat mijn sociale bijdragen in België kunnen blijven? 

 

Alvast bedankt voor jullie gewaardeerde repliek

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0

Om wat voor soort dienstverlening gaat het? Als jij vanachter de computer de management-werkzaamheden verricht, valt dat gewoon onder België. Werk jij fysiek in Nederland voor meer dan (ik ben het exacte aantal uur even kwijt) ~10 uur per week, dan is jouw dienst in Nederland belast. Tenzij jij weer iemand in dienst neemt en de 'feitelijke leiding/aansturing' in België gebeurt, dan kan jouw personeel gewoon in Nederland werken, maar dan krijgt hij/zij weer inderdaad gedoe met sociale lasten.

 

Of iemand daar ooit achter komt is een tweede, maar alles valt of staat met de locatie waar de de meeste werkzaamheden worden uitgevoerd.

Edited by Savi808
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 119 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept