• 0

Ideal per 3 oktober (?)

Zojuist per mail, vers van de pers:

 

===

Eerder dit jaar gaf u via internet blijk van uw interesse in IDEAL. ABN AMRO is samen met de andere

banken aan de slag gegaan om het IDEAL protocol te realiseren en te testen. Inmiddels zijn alle voorbereidingen afgerond en kunnen wij u melden, dat IDEAL vanaf 3 oktober landelijk geïntroduceerd

zal worden. Vanaf begin oktober nemen onze adviseurs contact met u op om u nader te informeren over

IDEAL en onze nieuwe Internetkassa en de IDEAL Only kassa bij u te introduceren.

 

 

Bijgaand treft u algemene informatie aan over IDEAL en de Internetkassa.

===

 

Ik ben erg benieuwd of het er nu eens van gaat komen, en dan vooral naar de kosten en technische vereisten.. is er al iemand aan het bouwen?

Ideal.txt

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Het lijkt er dus op dat het enkel de bedrijven bij de Postbank (en de ING bank, want deze werken met hetzelfde systeem) zijn die achter het net vissen. Wanneer zij met de nieuwe betaalmethode kunnen betalen is nog niet bekend.

 

Dit lijkt me heel aannemelijk - ik denk dat men ideal alleen voor het mijnpostbank systeem heeft geimplementeerd, maar niet voor girotel online dat bij zakelijke rekeningen wordt geleverd.

 

Ik kan me zo voorstellen dat ze op termijn het systeem van mijnpostbank ook wel zakelijk gaan uitrollen, het heeft aanzienlijke voordelen.

Link naar reactie
  • 0

Ik blijf de ontwikkelingen volgen, maar opvallend is het dat zo kort voor de lanceringsdatum eigenlijk nog zo weinig bekend is over het systeem.

 

Het systeem wordt gepresenteerd als hét betalingssysteem voor Nederlandse webwinkels, maar ik denk dat slechts de goedlopende winkels (met een groot aantal transacties) hier wel bij varen.

 

Voor de grote groep winkels die niet in de categorie Bol, FreeRecordShop, Wehkamp, etc vallen blijft het daardoor noodzakelijk om andere betaalmogelijkheden aan te bieden en dat is jammer.

 

Overigens zie ik het probleem met de zakelijke betalingen niet zo. Hoeveel webwinkels zijn er op dit moment die zich richten op grootzakelijke aankopen waarbij DIRECT een transactie opgestart moet worden?

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
  • 0

Als je als organisatie (of groep van bedrijven) na tig maanden nog naar buiten durft te komen (zit nu 80 manjaar ontwikkeling in iDEAL!!!!) dan durf je wel zeg....

 

Onderstaande routine is voor alle partijen veilig, kost nauwelijks iets voor bank of leverancier, en zou dus gratis als dienst door banken kunnen en/of moeten worden aangeboden!

 

1. Client gaat naar z'n "vertrouwde" internet-interface om te betalen, die bestaat al en hoef je niet uit te vinden.

 

2. Logt in, ziet de betaalgegevens voor z'n snuffert, klikt op "Ja, ik wil" (data al "doorgepost" met bevestigings-email adres van begunstigde (allemaal very standard shit)

 

3. Banksysteem stuurt mailje met betaalcode naar leverancier (ook gehashed, beetje server doet er 1 miljoen per dag)

 

4. Leverancier verifieert bij banksysteem of betaalcode inderdaad correct is (match op hash over betaler+ontvanger+bedrag+referentie via UDP recordje naar dedicated en fixed IP, beetje server handelt er hiervan 4 miljoen per dag af)

 

5. Leverancier informeert klant dat betaling accoord is en doet wat 'ie verder doen moet met de zekerheid dat die centen wel komen. Klaar.

 

- Nergens ligt een database open en de communicatie voer je uit met de opvolger van SSL (absolute encryptie naar US-NSA normen!) om de hele zoot tegen lezen door derden te beveiligen tot in de eeuwigheid.

 

-- Maandag beginnen, vrijdag klaar (met woensdag en donderdag de hele dag 2 vingers in je neus overigens!), en dan schop je je marketing afdeling aan het werk om uit te leggen hoe het werkt (als dat tenminste nodig is)

 

--- Totale ontwikkelingskosten: (ik reken 2000 per dag) + 2 dubbele servers met RAID 5 + backup + dagje uitleg aan systeembeheer: ergens rond de 50 mille.

 

Ik word zo moe van dat amateuristische gedoe van quasi intelligente "systeem-ontwerpers" bij banken geleid door nog minder begrijpende "managers"...

 

iDEAL? Hou toch op mensen, het protocol waar ze ruim 20 manjaar over hebben gebraind (62 mensen, 4 maanden) hoeft alleen nog maar begraven te worden!! Ik schat 2007.

 

Bovenstaande routine kan in 2 dagen in èlk willekeurig betaalsysteem worden ingebouwd (althans, ik kan het;-), levert nergens een beveilingsrisico op en kan echt gratis worden aangeboden!

 

Groet, PW

 

 

(zo, ik ben het weer ff kwijt voor vandaag, ga ik nou weer verder met m'n werk)

 

(en als iemand met centen een demonstratie wil met technische onderbouwing roept 'ie maar)

 

(óf het zijn financiele ratten, of ze zijn gewoon ècht dom: keuze is aan de betrokkenen zelf...Ik zou in ieder geval m'n ontslagbrief presenteren als ik daar in m'n uppie langer dan 'n week over doe, meteen!!!!)

 

(ik hoop niet dat iemand voor iDEAL gaat betalen trouwens...nou ja, dan verdien je ook niet beter)

 

(nou ga ik echt)

Zoek altijd eerst, tot het uiterste, naar argumenten die je nog -niet- hebt gehoord, voordat je impulsief een oordeel velt en dat achteraf volkomen fout blijkt te zijn...

 

Dat maakt je een wijzer mens, niet geliefd, maar wel wijzer...

Link naar reactie
  • 0

Exactly my point.. Ik zei ook dat een 1 ton ruim voldoende was.

Ook al quadra check je het dan nog, het is echt een heeel klein deel van de aanpassingen. Ze hebben toch standaard al programmeurs in dienst, dus die kunnen dat zo fixxen.

 

Dat banken een GIGANTISCHE overhead hebben van allerlei mensen die het beter dan elkaar weten en verschillende dingen willen, tja ...

Ok, de marketing gaat wel een behoorlijke duit kosten, maar daar had ik het niet over. Ze hebben overigens al behoorlijk wat free publicity gehad.

 

Ze halen het er nog eens extra uit omdat (als het aanslaat en daar gaan we wel ff vanuit, ook al vragen ze absurde prijzen) er meer transacties online dus digitaal en dus automatisch gaan. Dus minder handen aan de slag.

 

Ik blijf erbij dat ze of :

- Ons keihard naaien, als ze echt met zn zessen dit gaan aabienden kan je er idd bijna niet omheen als webshop

- Of gigantische fouten in het ontwerp / ontwikkel / uitbestedingsproces hebben gemaakt. Het kan heel simpel en snel voor heel weinig geld zoals PW als zegt.

 

Link naar reactie
  • 0

Als ik het sentiment hier zo teruglees kan het wel eens gaan tegenvallen met de acceptatie, en dan met name door verkopende partijen. Eigenlijk is het wel vreemd dat de creditcardmaatschappijen heel actief in de internetkant gedoken zijn, en de banken altijd zeer laks geweest zijn.

 

Maar goed, misschien moeten we geen stenen gooien voordat het allemaal echt beschikbaar is, misschien komen er nog wel beter betaalbare fee's uit dan in eerste instantie gezegd.

 

Overigens zie ik het probleem met de zakelijke betalingen niet zo. Hoeveel webwinkels zijn er op dit moment die zich richten op grootzakelijke aankopen waarbij DIRECT een transactie opgestart moet worden?

 

Soms is het directe niet eens zo essetieel, als wel de electronische verificatie. Als je als verkoper meteen zeker weet dat je geld onderweg is, hoef je het niet later allemaal te gaan verifieren, zoals bij overboekingen het geval is. Op zich is dat laatste ook wel (deels) te automatiseren, maar handig is anders.

Link naar reactie
  • 0
Quote : WelleKe op 30 september 2005, 16:13

Overigens zie ik het probleem met de zakelijke betalingen niet zo. Hoeveel webwinkels zijn er op dit moment die zich richten op grootzakelijke aankopen waarbij DIRECT een transactie opgestart moet worden?

 

 

Er zijn ook andere soorten sites dan webwinkels waar online betalingen spelen...

Ja overduidelijk, kennisbanken zijn het beste voorbeeld in het groot zakelijk gebruik (met grote bedragen aan licenties), maar dan blijft het punt staan dat het daar niet gaat om DIRECTE transacties.

 

 

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
  • 0

Om het verschil te maken als webshop moet je goedkoop zijn.

Met dus de marges heel laag op producten goedkoper dan 250 euro zal dit dus niet echt werken, want je hebt ook nog te maken met o.a. verzendkosten.

 

Daarnaast zijn er ongeveer 25 (computerhardware)webshops die 85% marktaandeel hebben op dit gebied. Zij draaien allen omzetten van >5 mln en hebben het zonder dit systeem altijd zo gedaan en zullen zich afvragen waarom nou perse ideal te gebruiken aangezien het ook zonder kan. Wellicht wat omslachtiger maar ok.

 

Tuurlijk zullen de internetverkopen stijgen, maar als de marges met de helft dalen dan heeft het dus volstrekt geen zin.

 

Het initiatief is perfect, echter zoals zo vaak gebleken is de uitwerking ervan niet goed te noemen. Hopelijk dat alle aangesloten banken dit snel genoeg zullen ondervinden en vervolgens ook de nodige aanpassingen zullen doen aan de tarieven.

Link naar reactie
  • 0

> Ik ben erg benieuwd of het er nu eens van gaat komen, en dan vooral

> naar de kosten en technische vereisten.. is er al iemand aan het

> bouwen?

 

Ik ben een iDEAL implementatie aan het bouwen ja. Doel is om op eenvoudige wijze toegang te geven tot het betaalsysteem voor

ecommerce sites. Ik ben zeer benieuwd naar de performance van het productiesysteem van de banken en of er nog veel fouten in het systeem gevonden zullen worden.

 

Stefan (www.iunxi.nl)

Link naar reactie
  • 0

Bij de postbank zijn de prijzen nu ook bekend. Het is daar 0.75 per transactie en verder niets.

Dat is een stuk beter dan die enorme aansluit en maandelijkse bedragen van die andere banken.

Slim om zo veel bedrijven te trekken die het ff willen bekijken (je betaalt toch alleen per transactie en geen aansluitkosten).

Wat ze wel kunnen doen is later natuurlijk alsnog een abbo erin gooien, en ja dan wil je die handig betaal functie niet opeens weer van je site halen..

 

Wat wel echt heel handig is al ze ook subscriptions kunnen toevoegen. Dat er bijv elke maand een bepaald berdag van iemands rekening wordt afgehaald en dat de klant die ook makkelijk kan beheren.

Dus zeg maar de elektronische varaniant van een automatische incasso..

Link naar reactie
  • 0

Zou vandaag starten. Kan nergens nog vinden waar je je kan aanmelden en waar je alle details kan bekijken. Abn niet, Postbank niet.

 

Van de Postbank klinkt wel heel aantrekkelijk, echter eerst zien dan geloven. Iemand wellicht een link voor mij naar de juiste pagina's?

Link naar reactie
  • 0

Inmiddels 4 oktober en alleen nog maar zogenaamde brochures, nergens nog maar iets te vinden van aanmelden om de codes te zien en te gebruiken.

 

Ps. Waarom heeft de rabobank het over abo-kosten en de ing en de postbank niet. Is wel vreemd, want dan zul je een hele verschuiving gaan zien van klanten. Want waarom ergens meer betalen als je bij de ander hetzelfde kan krijgen.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb gister de Postbank gebeld over informatie over iDeal, de tarieven zijn inderdaad bij 0-500 transacties 77ct, bij 501-1000 70ct en bij 1001-1500 is het 0,60ct.

Dat is de enige informatie die zij mij konden geven, op al mijn overige vragen kon niemand binnen het bedrijf een antwoord op geven.

 

Want volgens mij is het addertje onder het gras bij de ING en Postbank dat je voor een volledig betalingssysteem met creditcards etc, je wel TWYP nodig hebt. De tarieven, eenmalige aansluitkosten en abonnementskosten zijn nog schrikwekkender, dan het hele Rabobank-iDeal gebeuren.

 

Als je als commercieel bedrijf iets wilt verkopen, dan lijkt het me toch wel belangrijk dat je ook je medewerkers inlicht met de nodige informatie. Postbank en ING denken daar blijkbaar anders over.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ja zoals de Rabobank de Internetkassa hanteert met de creditcard-functies hanteren de ING en Postbank TWYP om creditcard betalingen mogelijk te maken naast iDeal. Zeg maar als een aansluitmogelijkheid. Die abonnementskosten liegen er niet om, doe mij dan maar de RaboInternetkassa. Dat is als ze besluiten iDeal ooit een keer te lanceren.

Link naar reactie
  • 0

ja die persberichten zie ik ook wel voorbijkomen. echter de grote lancering blijft uit. kijk je op de zakelijke sites van ing, postbank en abn dan zie ik er niets anders over staan dan dat het nog gaat komen. niet echt een mooie timing en ook niet goed marketingtechnisch aangepakt.

Link naar reactie
  • 0

ja die persberichten zie ik ook wel voorbijkomen. echter de grote lancering blijft uit. kijk je op de zakelijke sites van ing, postbank en abn dan zie ik er niets anders over staan dan dat het nog gaat komen. niet echt een mooie timing en ook niet goed marketingtechnisch aangepakt.

Ik weet niet waar je exact hebt gekeken, maar de ABN Amro heeft wel uitgebreide informatie beschikbaar over iDEAL:

 

http://www.abnamro.nl/nl/zakelijk/betalen/iDEAL/voordelen.html

Link naar reactie
  • 0

Ik denk niet dat je me begrijpt.

Die pagina die jij noemt staat er al meer dan een half jaar, is dus gewoon de aankondigpagina.

Kan je jezelf ergens opgeven en inloggen of iets dergelijks waar je alle codes krijgt? Nee dus. Je kunt nog steeds alleen jezelf opgeven voor de informatieve folder die je toegestuurd krijgt.

Niets bijzonders dus. Abn Amro staat nog steeds te vermelden dat het in de zomer van 2005 online gaat komen. Dus die release bij Abn blijft nog steeds uit. Prijzen en abo's bij abn zijn dus ook nog niet duidelijk wat bijv. bij de rabobank al wel is.

Link naar reactie
  • 0

goeie posting deze link, had ik nog niet gevonden

kom ik gelijk bij de volgende vraag

 

wat is het verschil tussen

iDEAL Only Kassa

Internetkassa

iDEAL

 

is mij niet echt duidelijk geworden en zit voor mij nog weinig logica in de prijsbepalingen.

 

nog iets wat ik ineens opmerkt bij abn ideal

1.35% per transactie met minimum 0.55 cent

dus als je iets koopt van 900 euro dan komen er transactiekosten bij van 12.15 euro.....als dit zo is....belachelijk

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 206 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.