• 0

Ideal per 3 oktober (?)

Zojuist per mail, vers van de pers:

 

===

Eerder dit jaar gaf u via internet blijk van uw interesse in IDEAL. ABN AMRO is samen met de andere

banken aan de slag gegaan om het IDEAL protocol te realiseren en te testen. Inmiddels zijn alle voorbereidingen afgerond en kunnen wij u melden, dat IDEAL vanaf 3 oktober landelijk geïntroduceerd

zal worden. Vanaf begin oktober nemen onze adviseurs contact met u op om u nader te informeren over

IDEAL en onze nieuwe Internetkassa en de IDEAL Only kassa bij u te introduceren.

 

 

Bijgaand treft u algemene informatie aan over IDEAL en de Internetkassa.

===

 

Ik ben erg benieuwd of het er nu eens van gaat komen, en dan vooral naar de kosten en technische vereisten.. is er al iemand aan het bouwen?

Ideal.txt

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ja dat is zo (2x, ook belachelijk idd). Ik weet niet hoe je aan die link komt maar makkelijk te vinden is het iig niet, dus echt aktief zijn ze nog steeds niet ermee bij de abn. Ja Abn is gewoon belachelijk duur. Vergeleken met de postbank kan ik naast dat abn meer service biedt dan d epostbank geen reden verzinnen het bij de abn te nemen. Ik zou gewoon gratis een rekeningetje openen bij de postbank en daar ideal aanvragen.

Alleen als je lage bedragen rekent (<55) is het bij de abn goedkoper (moet je wel minimaal 250 transacties per maand) . Je moet ook nog wel even je eenmalige inleg van 100 euro terugverdienen.

 

Maar bij grote bedragen is het gewoon waanzin. 12 euro betalen om een transactie te doen (het is toch niet meer werk om de computers te laten draaien??). Misschien dat ze bij de abn nog allerlei verzekeringen ofzo erbij hebben, maar volgens mij ben je sowiezo wel redelijk zeker van je geld.

Link naar reactie
  • 0

Voor kleine winkeliers zijn de tarieven van ING Postbank trouwens interessant: geen aansluitkosten, geen maandelijks tarief, gewoon 0,75 cent per transactie. Nog niet geschikt voor kleine bedragen dus, maar wel uitermate interessant voor bv. eenmalige c.q. bijzondere verkoopacties of voor winkeliers met relatief weinig transacties per maand.

Zie http://www.ing-ideal.nl/

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

Kijk die ING tarieven beginnen in de buurt te komen.

Nu alleen nog weten wat intergratie in een huidige website ongeveer kost en je kunt als kleine internetwinkel bepalen of je wel of niet voor iDeal gaat.

 

Ik denk dat het naar consumenten toe toch een zekere betrouwbaarheid uit zal stralen, zoals hulpplus ook al aangeeft. Dan kan het aanbieden van iDeal wel eens mensen die nu twijfelen over de streep trekken.

Ergo internetomzetten gaan toenemen.

 

Ben benieuwd of de andere bankan meegaan in de prijsstelling van de ING.

Link naar reactie
  • 0

.net is oa asp.net\Ja oude asp dus niet, maar ze kunnen niet alles he.

Vind het wel een goede keuze. Vaak zie je dingen als perl of cgi enzo wat bijna niemand meer gebruikt.

 

Ik heb de technische documentatie doorgelezen en volgens mij zit het systeem wel goed in elkaar. Helaas kan je de ing-test omgeving niet in voordat je ideal hebt besteld. Moet ik dan haast wel doen, kost toch niks..

Link naar reactie
  • 0

.net is oa asp.net\Ja oude asp dus niet, maar ze kunnen niet alles he.

 

Misschien niet, alleen hebben ze er blijkbaar geen rekening mee gehouden dat een heel groot deel van de huidige webwinkels op een shared server onder ASP draaien. Als de host geen .NET ondersteunt kunnen die winkels het vergeten, of ze moeten extra kosten gaan maken om ofwel de PHP-versie er bij te laten zetten, ofwel een ASP versie te laten ontwikkelen.

 

En het is nou niet echt dat iDeal van zichzelf al goedkoop is...

Link naar reactie
  • 0

Zaph lees je wel eerst voor je gaat roepen dat iDeal niet geschikt zou zijn voor .ASP of een stuk duurder uit zou pakken ??? ???

 

Uit het document van de genoemde site:

 

Dit document is bestemd voor webontwikkelaars die verantwoordelijk zijn voor het integreren van het iDEAL betaalsysteem van ING Bank in een webwinkel. Het beschrijft het iDEAL betaalproces, het integratieproces en aspecten als testen en activeren van het iDEAL betaalsysteem.

 

Aanvullend op dit document zijn tevens drie implementatievoorbeelden beschikbaar voor de meest gangbare platformen: Java, ASP.NET en PHP. Deze voorbeelden moeten worden gezien als aanvullende documentatie om het implementatieproces te vergemakkelijken. Ze zijn niet geschikt voor productieomgevingen. Vanwege de technische aard van deze documenten zijn deze in het Engels opgesteld.

 

Ze leveren gewoon complete specs en voorbeeld implementaties.

Link naar reactie
  • 0

Ik nspa het niet echt helemaal. Ze hebben die scripts blijkbaar door atos laten ontwikkelen, waarom dan niet helemaal af laten maken (vind het ook niet hele nette code).

 

Het is vrij standaard dat een aanbieder van een dienst naast de specificaties uitsluitend voorbeeld implementaties aanbiedt en geen pasklare oplossing. Pasklare implementaties bestaan nl. niet. Voorbeeld: de infrastructuur voor foutafhandeling die ik gebruik kent de ontwikkelaar van de voorbeeld implementaties niet en een universele vorm bestaat niet. Helemaal af maken kan dus gewoonweg niet.

 

Je reactie (en die van Zaph) zegt overigens meer over jouw gebrek aan ervaring dan dat er iets mis zou zijn met iDeal. De kosten van iDeal zijn bepaald door marktwerking en de technische aspecten worden netjes uitgelegd in de specificaties. Snap niet dat je hier gaat lopen zeuren over belachelijk hoge prijzen en je uitlaat over iDeal met kortzichtige kosten analyses (er komt echt wel wat meer kijken bij het organiseren van zoiets dan 'even een formuliertje aanpassen' bij een implementatie van iDeal) [Je mag 'je' in bovenstaand betoog vervangen door Zaph]

 

Nu weer terug naar de discussie over het gebruik van iDeal voor niet techneuten die denken 'het wel even te kunnen doen voor minder'.

Link naar reactie
  • 0

Natuurlijk klopt mijn kostenanalyse niet.

Ik wil er alleen mee zeggen dat zoiets, qua implementatie echt geen geld kost. Ik zeg bijvoorbeeld een ton. Ook al was dat een miljoen (dan is het al echt heeel ruim hoor), dan nog is dat geen geld.

 

Het gaat er gewoon omdat er exorbitant hoge bedragen worden gevraagd, of ben jij het daar ook niet mee eens. Dat kan en mag best, maar ik heb tot nu toe nog niet 1 bedrijf gezien die het wel schappelijke bedragen vond.

 

Ja een voorbeeld geven en niet een werkende versie is vaker het geval. Alleen dat is vaak bij de wat simpeler scripts. Wil je alles from scratch laten maken dan kost dat nog weer een hoop centen.

Waarom geven ze niet gewoon een goede class, waarbij je zelf de error handling kan doen (dmv execeptions, je kan dat ook wel simuleren in php4) wat iedereen direct kan gebruiken.

Ik heb dan alleen de php versie bekeken, maar daar zitten nog wat rare dingen in. Dan geven ze documentantie bij die class en wat voorbeeldjes. Iedereen tevreden.

Link naar reactie
  • 0

ook voor de grotere clubs denk ik, want abn amro 400 euro instapgeld en bij de ing niets....daar kan ik lekker boodschappen van doen een maand lang. daarnaast ook nog eens die variabele tarieven per transactie. die zijn zoals eerder gezegd veels te hoog met die 1.35%. Wat als je iets van 1200 euro verkoopt. Geen enkele grote webshop doet dat. M.a.w. iedereen gaat voor ideal naar de ing of postbank.

Link naar reactie
  • 0

ING en de Postbank rekenen ook kosten bij een girale creditering op de rekening courant die je nodig hebt bij iDeal. kosten; 0,14 €.

Uiteraard nog niet te vergelijken bij de kosten die de Rabobank rekent, maar toch. Wil je trouwens toch creditcards accepteren bij ING, dan moet je ook nog een aansluiting maken met TWYP+. Eenmalige entreekosten € 400 en abonnement € 125 zijn hier torenhoog.

Bij ING ben je trouwens pas goedkoper uit als je meer dan 1000 transacties maakt;

 

Rabo: 0,81 per transactie (rabo-rabo)

 

ING: 0,89 (bij 0-500 transacties)

0,84 (bij 501-1000 transacties)

0,79 (bij 1001-meer transacties)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Maar dan negeer de de maandelijkse kosten van de Rabobank, Buunky.

Ook in eerste instantie is ING dus goedkoper. Bij 500 transacties heft dat elkaar precies op (500 * 8 cent verschil = 40 euro, de maandelijkse lasten van de Rabo-oplossing).

 

Tussen de 500 en de 1000 transacties is ING een fractie duurder op basis van deze aantallen, daarboven weer goedkoper.

 

Ik heb echter geruchten gehoord dat sommige banken de betalingen dagelijks in 1 keer bijschrijven op de rekening, waardoor je niet bij elke transactie bijschrijvingskosten hoef te betalen. Dat zou met name in het Rabobank-geval veel kunnen schelen. Helaas zijn alle banken op dit gebied werkelijk godsgruwelijk vaag.

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

Alle banken die met iDeal werken zijn over het algemeen vaag. Medewerkers die ik aan de telefoon krijg moet ik vaak nog uitleggen wat iDeal inhoudt. Met name ABN komt met het excuus dat iDeal pas net begonnen is.

Mijn gevoel zegt toch dat de rabobank mij het meest vertrouwen geeft en ik denk ook de meeste ondersteuning biedt met het gebruik van iDeal.

De kosten zijn te verwaarlozen in het verschil met ING.

 

Link naar reactie
  • 0

ING en de Postbank rekenen ook kosten bij een girale creditering op de rekening courant die je nodig hebt bij iDeal. kosten; 0,14 €.

 

Bij postbank zou dat voor de kleinere shops weer (deels) in het tarief-vrije pakket vallen, dus het hangt er maar net vanaf wat je uiteindelijk kwijt gaat zijn.

 

Aan de andere kant is het ook niet helemaal eerlijk deze kosten uberhaupt aan ideal toe te schrijven, omdat je ze ook moet betalen als mensen het geld overmaken, contant storten etcetera.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 199 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.