Jump to content
WalkingForest
Verberg

Afleveradres niet factuuradres mogelijk for eenmanszaak?

Ik heb gerei (€5000) gekocht voor mijn eenmanszaak. Het address staat op mijn prive-adres. Soms woon ik met mijn vriendin, maakt het uit voor boekhouding als ik het gerei naar mijn vriendin's adres stuur (afleveradres), and mijn bedrijfs adres gebruik voor het factuuradres? 

Edited by WalkingForest
Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Welkom op HL 

Zolang uit jouw boekhouding duidelijk blijkt dat het een levering voor jouw zaak betreft en de leverancier zijn factuur betaald krijgt, zie ik niet in waarom dit een probleem zou moeten zijn...


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
5 minuten geleden, Hans van den Bergh zei:

Welkom op HL 

Zolang uit jouw boekhouding duidelijk blijkt dat het een levering voor jouw zaak betreft en de leverancier zijn factuur betaald krijgt, zie ik niet in waarom dit een probleem zou moeten zijn...

 

Dankjewel! Ik heb net mijn bedrijf gestart en ik wilde er even zeker over zijn 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Absoluut geen probleem. Afhankelijk van wat je doet kan het volstrekt logisch zijn om materialen en machines te laten leveren op het adres waar je aan het werk bent, niet op je huisadres. 

 

Het zou wel kunnen dat een lverancier het als verdacht ziet en daarom niet wil doen: een paar kuub grind op het adres van jouw klant laten afleveren is volstrekt logisch, maar een nieuwe iphone wat minder. Juridisch/fiscaal gezien is het absoluut geen probleem, maar er zijn specifieke gevallen wel leveranciers dit dit verdacht vinden en eventueel toelichting willen. Uiteraard kan je verklaring volstrekt logisch zijn als je bijvoorbeeld een aantal dagen per week bij je partner verblijft, maar dergelijke constructies worden ook gebruikt door criminelen met katvangers: op het factuuradres is niemand te vinden, en het leveringsadres is dan vaak een onbewoond gebouw waar toevallig wel een brievenbus bij staat. 

 

De logica van uberhaupt de mogelijkheid hebben van een verschillend factuur- en afleveradres verklaart meestal al dat zoiets regelmatig legitiem voor komt:  zeker bij grote/zware apparatuur of goederen is het nogal lastig om die nodeloos van je huisadres naar dat van een klant te gaan transporteren. 

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 137 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept