loading
Ga naar inhoud
Willem Vermeulen
Verberg

Op zoek naar profesioneel bedrijf die ondernemingsplan maakt

vraag

Goedendag,

 

Hierbij mijn vraagstelling of je een bedrijf kent (niet vrijwillig, maar betaald, geen stichtingen maar echt een bedrijf) die gespecialiseerd is, in het maken van een ondernemingsplan. Een met goede referenties, liefst dat je hier goede ervaring mee hebt gehad. Of goede verhalen gelezen/gehoord hebt. Als je uitleg bij hebt waarom je ze goed vind, zou dat helpen. Zo niet? dan is dat niet erg.

 

Mag van goedkoop tot duur zijn, maakt niet uit waar ze gevestigd zijn alle namen zijn welkom. Graag als je meerdere hebt of een verzamelsite waar ze op staan.  Alvast bedankt voor de moeite.

Link naar bericht
Delen op andere sites

5 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 1
 • Waardeer dit antwoord
1 uur geleden, Willem Vermeulen zei:

Hierbij mijn vraagstelling of je een bedrijf kent (betaald) die gespecialiseerd is, in het maken van een ondernemingsplan.

 

Waarom wil je dat? financieringsaanvraag? Een professioneel geschreven plan is geen garantie voor het verkrijgen van krediet. Het beste plan schrijf je toch zelf. Kijk eens naar dit topic  waarin ik het format van Hans van den Bergh wederom ter sprake breng.  Een prima begin om je plannen mee op papier te zetten.  In 2013 het format zelf gebruikt voor mijn huidige bedrijf en ruim voldoende om het van de grond te krijgen.

 

En jouw vraag is er eigenlijk 1 voor de rubriek vraag&aanbod.:upside-down-face:

aangepast door henkh
Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Bedankt voor je reactie, als ik op topic klik kom ik op de pagina: Opzetten eigen kleding label.

 

De ondernemingsplan is als eerste plaats voor mijzelf. Zodat ik inzicht krijg met wat ik wil bereiken, los van of het voor financiering is. Hetzelfde geld als je autorijles of studie wilt volgen, kan je ook voor kiezen om het zelf te gaan leren. Via tekst, video's of met les krijgen van iemand die niet veel ervaring in heeft.

 

De basis is voor mijzelf maar ik zoek wel een professional die mij goed kan begeleiden. Dus met professionele hulp bedoel ik niet dat ik dan achterover wil leunen, mijn input is net zo nodig.

 

Ken je bedrijven die goed een ondernemingsplan kan  maken?

aangepast door Willem Vermeulen
Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

wellicht een beetje verwarrend, het ging om onderstaande reactie.


 

Quote

 

Neem vijf A4-tjes, schrijf op de eerste: "Wie ben ik?", op de tweede: Wat kan ik?", op de derde: "Wat wil ik bereiken?", op de vierde: "Hoe ga ik dat bereiken?" en op de vijfde: "Wat is er nodig om het te bereiken?"

Toelichting:
Eerste A4-tje, 'Wie ben ik?': Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen Albert Heijn, Jumbo of Plus? Dat heeft te maken met de eigen identiteit en het beeld wat er bij het publiek van bestaat, terwijl ze grofweg gewoon hetzelfde  - lijken te - doen. Er is verschil, dus mogelijkheid je te onderscheiden in de MARKT. Dat geldt voor grote bedrijven, kleine bedrijven en voor individuen.

Tweede A4-tje, 'Wat kan ik (met mijn identiteit)?': Jouw identiteit, jouw persoonlijkheid, dat wat jou karakteriseert, maakt je automatisch meer geschikt voor het één dan voor het ander, dus wat jij kunt, kan een ander misschien niet zo goed of kan jij beter ontwikkelen dan een ander om de MARKT te kunnen bedienen.

Derde A4-tje, 'Wat wil ik (met mijn identiteit en mijn vaardigheden) bereiken?: Dit is de vraag waarmee je jouw eigenschappen, identiteit en vaardigheden uit vraag 1 en 2 aan de MARKT toetst. Is er bestaansrecht voor, is men bereid daar de portemonnee voor te trekken?

Vierde A-4tje, 'Hoe ga ik dat bereiken?': Is de vraag die je onderzoekt om in kaart te brengen hoe je in de MARKT succesvol kunt worden met jouw propositie; heb je bijvoorbeeld van jezelf ontdekt dat je een creatieve persoonlijkheid hebt, dat je dit goed tot uitdrukking kunt brengen in fotografie en dat je dit kunt bereiken door je skills te verfijnen, te leren dat te verkopen met juist dat wat jou onderscheidt.

Vijfde A4-tje, 'Wat is ervoor nodig om het te bereiken?':  Dwingt jou tot in kaart brengen wat je allemaal moet aanschaffen, regelen en organiseren om de MARKT te betreden.

 

De truc is dat je deze vragen juist kriskras gaat beantwoorden, omdat deze basisvragen altijd (nu ook)  kriskras door je hoofd spoken. Door de A4-tjes pas weken later op bovenvermelde volgorde te leggen, breng je structuur in je verhaal en leg je de basis voor jouw persoonlijke ambitieplan en ondernemersplan.

 

 

oftewel de ouwe gouwe van hans. prima om mee te beginnen en je ideeën zelf op papier te krijgen.

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
12 minuten geleden, Willem Vermeulen zei:

Ken je bedrijven die goed een ondernemingsplan kan  maken?

 

helaas, mijn plannen passen altijd op een paar a4tjes hooguit dat ik mijn accountant vraag om een en ander door te rekenen. Maar dat is dan meer voor uitbreiding van bedrijf met nieuwe activiteiten.

 

kijk eens op de website van de Rabobank. daar staan diverse voorbeelden voor meerdere branches. En zoeken met Google levert nog veel meer op.

aangepast door henkh
Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
18 minuten geleden, Willem Vermeulen zei:

 

Ken je bedrijven die goed een ondernemingsplan kan  maken?

 

Dit topic is gesloten. In alle bescheidenheid: De werkwijze die Henk aanbeveelt, is een beproefde methode, gericht op de eigen ambities en planvorming. Wil je desondanks toch een bedrijf inschakelen, kun je een oproep in de rubriek 'Vraag & Aanbod' plaatsen.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant 'in ruste', gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de Forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 2 leden online en 78 gasten

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké