Jump to content
ragapeldoorn
Verberg

Wat is een goed Boekhoudprogramma voor een kleine groothandel

Wij zijn een kleine groothandel van 4 medewerkers die werken voor 3 BV's. Tot 2018 werkten we met facturensturen.nl en sinds 2018 werken we met Exact echter is dit voor ons een te complex programma waar we na anderhalf jaar nog steeds niet aan gewend zijn. We hebben dus 3 BV's en per BV sturen en ontvangen we gemiddeld "slechts" 7 facturen per week. We gebruiken het CRM systeem van Exact nauwelijks, het voorraad systeem is wel prettig.  Heeft iemand advies voor ons wat een goed boekhoud systeem is voor een kleine groothandel met 3 BV's?


Importeur eco producten onder eigen merk maar ook privat label /custommade.

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Het is echt iets wat je zelf moet beoordelen aan de hand van jouw eisen en wensen. Om te beginnen kun je hier de zoekfunctie gebruiken met de term 'boekhoudprogramma', dan kom je geheid verschillende ervaringen met diverse programma's tegen. Dat helpt wellicht beter jouw keuze te bepalen. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik ben zelf 0,0 administratief onderlegd en ik heb 2 medewerkers die met Exact werken en dit geen fijn programma vinden.  Het overstappen naar Exact heeft ons anderhalf jaar geleden vele uren (misschien wel 20 weken x 10 uur)  gekost. Exact is volgens mij voor mensen die administratief onderlegd zijn en we zijn een te klein bedrijf om een administratief medewerker aan te nemen. 

 


Importeur eco producten onder eigen merk maar ook privat label /custommade.

Link to post
Share on other sites
 • 0
30 minuten geleden, ragapeldoorn zei:

Exact is volgens mij voor mensen die administratief onderlegd

 

Dat is helemaal waar, exact is erg gericht op vrijheid voor de boekhouder om boekingen (die niet standaard ingeregeld kunnen worden) handmatig in te regelen.
Zonder boekhoudkundige achtergrond is dat lastig toch heeft exact daarom een flink aantal samenwerkingspartners die speciale plugins of addons bouwen om bepaalde processen te vergemakkelijken. Je kunt dus nog even kijken, ik weet bijna zeker dat er ook een aantal groothandel gerichte plugins zijn, ik en ze alleen niet (meer) bij naam..

Bij het keizen van een ander pakket is het vooral ook belangrijk dat je weet wat je wilt of moet hebben, rondvragen bij collega's wat zij gebruiken kan ook helpen..
Vooor heel veel branches zijn er inmiddels pakketten die meer geschreven zijn op branchespecifieke eisen dan op algemeen boekhouden..
 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik gebruik zelf exactonline maar ben absoluut niet administratief onderlegd.

Maar ja bepaalde dingen zijn daarin erg lastig, kan veel overzichten moeilijk vinden en moeilijk zaken oproepen.

Maar daarvoor heb ik mijn boekhouder die me dat altijd zo weet te vertellen.

Verder gebruik ik voor het inboeken van facturen externe software (zenvoices.com) waardoor het inboeken (na een eerste inrichting met hun hulp) neerkomt op het doormailen van een factuur en daarna controleren in zenvoices en op oke drukken.

 

Verder is bij  keuze van boekhoudpakket naar mijn mening van belang dat het aansluit op wat je boekhouder gebruikt en eventueel op je andere software. en verder vrij persoonlijk. denkt dat als 20 mensen antwoorden dat je 20 verschillende antwoorden krijgt

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 202 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept