Jump to content
Helmut40
Verberg

huurcontract en meer

Ik zal eerst kort e.e.a. uit een zetten:

 

Ik heb een winkel overgenomen eind 2019 van een organisatie die zelf winkels heeft maar ook eigenaar is van een aantal franchise formules.

Overname winkel was van de organisatie zelf en ik heb een franchise contract getekend zodat de winkel omgebouwd kon worden naar een franchise concept.

In het koopcontract staat dat het huurcontract op 1 januari 2020 op naam moet komen te staan v.d. koper (ik dus).

 

In maart 2020 verneem ik via de organisatie dat de verhuurder andere plannen heeft met mijn huidige locatie en we moeten verhuizen naar een ander pand c.q. of eventueel worden uitgekocht.

(huurcontract - in dienst plaats stelling is nog niet geregeld - staat nog niet op mijn naam )

Organisatie gaat gesprekken aan en tot op heden is er geen concreet plan, er zijn andere locaties aangeboden maar die hebben een huurprijs die 40 tot 70 % hoger zijn, en dit is financieel niet haalbaar. Organisatie deelt geen stukken, mails etc, dus ik  wacht iedere keer op antwoorden en ontwikkelingen, ze zijn hier niet transparant in c.q. word er wel goed onderhandeld.

Nu 6 bijna 7 maanden verder heb ik aangegeven dat ik er klaar mee ben en actie wil, organisatie heeft aangegeven aan de verhuurder ( dit wel in overleg met mij)  te willen stoppen met de winkel en een afkoopsom wil  . Verhuurder is niet concreet en heeft nog geen nieuwe huurder en wil wachten tot oktober en dan weer verder praten.

Ik heb aangegeven dat ik graag zou willen dat de organisatie de winkel terug neemt en dat ik op zoek ga naar een andere locatie / winkel.

Dit staat ook allemaal omschreven in gespreksverslagen en hierbij is ook vermeldt dat ik er financieel geen schade mag van ondervinden en dat als de directie akkoord is de winkel in februari weer terug gaat naar de organisatie en we gaan kijken naar een andere locatie binnen de te koop staande winkels.

Tot op heden blijft het allemaal los zand en niets is concreet.

Ondertussen zit ik in een winkel met naam van de organisatie met de formule van de franchise organisatie (deels) en heb ik een contract getekend als franchiser, dit staat niet op het pand, heeft ook niet de winkelinrichting en kan ook niet mee doen met acties/folders etc, want klanten kunnen me niet vinden onder deze naam.  Ik kan zelf niet de naam veranderen, omdat de verhuurder alleen met de huurder zaken wil doen en dit ben ik niet, en als we toch weggaan is dit weggegooid geld.

Daarbij zouden we eerst verhuizen en hiermee rekening gehouden met de inkoop, later blijkt dat de verhuurder de prijs weer omhoog gooit en ik dus niet kan verhuizen en zo gaat het al maanden, dit heeft ook gevolgen voor de omzet.


Ik onderneem op los zand, met alle financiele gevolgen van dien, draai met verlies, wil graag jullie advies en desnoods hulp om te bekijken wat te doen.

Dank voor de adviezen en feedback en juridische hulp is zeker welkom,

 

 

 

Edited by Helmut40
Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 1

Idem. Schakel zo snel mogelijk een goede jurist of advocaat voor het bepalen van jouw positie en de beste mogelijkheden om de franchise-organisatie te dwingen tot actie of om de overeenkomst te ontbinden wegens wanprestatie / niet nakomen afspraken en vervolgens schadevergoeding in de te dienen. 

 

Voor de goede orde : je hoeft nu dus nog geen keuze te maken tussen beide opties : doe dat juist  pas als de jurist de mogelijkheden en (financiële) gevolgen van beide maatregelen heeft toegelicht. 


Specialist arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid voor ondernemers & zelfstandig partner bij  B2Bsure

Vragen, second opinion of offerte  m.b.t. AOV, aansprakelijkheid of andere bedrijfsverzekeringen?  →  contact

 

Wachten met je AOV tot de verplichte verzekering in 2024? Niet erg verstandig!  lees hier waarom

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 413 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept