loading
Ga naar inhoud
koeno100
Verberg

ZZP student & hoogte IB

vraag

Beste allemaal,

 

Onlangs heb ik voor het eerst aangifte IB gedaan als ondernemer (had uitstel aangevraagd ivm corona en geen tijd door studie). Ik sta ingeschreven als ZZP gitaarleraar en doe ondertussen een dubbele bachelor. In 2019 was mijn winst €9200, maar ik voldeed niet aan het 1225 uren-criterium, dus mijn belastbare winst werd uiteindelijk €7912. Uit de IB aangifte kwam dat ik over 2019 €710 moet betalen - €260 IB + volksverzekeringen en €450 bijdrage ZvW.

 

Ik moet de definitieve brief nog krijgen, maar ik vroeg mij af: is dit bedrag "normaal"? Ik kan het totale bedrag wel betalen, dat is verder geen probleem, maar het is wel bijna twee maanden huur en dat is voor een student behoorlijk veel geld. Daarom vroeg ik mij af of ik misschien iets over het hoofd heb gezien, of dat dit gewoon deel is van het risico dat je loopt als part-time student ZZP'er.

 

Ik zie jullie reacties graag tegemoet!

Link naar bericht
Delen op andere sites

3 antwoorden op deze vraag

Aanbevolen berichten

 • 0
 • Waardeer dit antwoord
10 minuten geleden, koeno100 zei:

maar ik vroeg mij af: is dit bedrag "normaal"?

 

Ik vind het bedrag dat je aan belasting moet betalen erg laag eerlijk gezegd. Goed voor jou dus: het progressieve belastingstelsel werkt in je voordeel!

 

10 minuten geleden, koeno100 zei:

Daarom vroeg ik mij af of ik misschien iets over het hoofd heb gezien, of dat dit gewoon deel is van het risico dat je loopt als part-time student ZZP'er.

 

Belasting betalen als risico? Dat is een "bijzondere" visie :face-blowing-a-kiss:.

 

FF serieus: belasting betalen is een gegeven, geen risico en geen kansspel: je kunt vooraf al uitrekenen wat je moet betalen en wat je daarvoor het beste kan reserveren. Een gemiddelde ondernemer reserveert al snel 30-40% van de winst voor belastingen. In dat geval is jouw belasting een flinke meevaller! 


Ik help ondernemers aan betaalbare en betrouwbare verzekeringen voor aansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid en pensioen. Vragen of offerte? ☛  contact

Werkgever en op zoek naar een goede en betaalbare verzuimverzekering voor je personeel ? ☛ www.verzuimverzekerd.nl

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord

Het bedrag is prima, je betaald maar 3% belasting (de 260)  het tarief van de 1e schijf is 37,35% dus je zit nog vol in de effecten van de heffingskorting en arbeidskorting.

de zvw bijdrage "hakt" er meer maar ook dat is normaal..
Als je wel het urencriterium zou halen dan zou je voor beide belastingen dicht bij 0 zitten.. Maar hé met een dubbele bachelor weet je waar voor nu je prioriteiten liggen.

Ook niet onbelangrijk.. dankzij je onderneming hoef je waarschijnlijk bijna niet te lenen.. en nagenoeg schuldenvrij afstuderen is ook veel waard..

 

Als je dit via een bijbaantje had willen verdienen dan had je bijna fulltime moeten werken (beetje afhankelijk van je leeftijd..) 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites
 • 0
 • Waardeer dit antwoord
19 hours ago, koeno100 said:

bijna twee maanden huur en dat is voor een student behoorlijk veel geld.

 

Misschien helpt wat perspectief:

Je hebt omgerekend 766 euro per maand verdient, en daarvan hoef je uiteindelijk omgerekend maar 75 euro per maand belasting betalen.

Link naar bericht
Delen op andere sites
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 65.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Wie is er online?

  Er zijn 0 leden online en 52 gasten

  Er zijn momenteel geen geregistreerde gebruikers online

  Bekijk volledige lijst    
 • Ook interessant:

 • OndernemerspleinNL

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké