Jump to content
JJ2020
Verberg

Bedrijfsstructuur met anonieme aandeelhouder (licentie BV?)

Goedenavond allen,

 

Samen met 2 compagnons voer ik nu 3 jaar een bedrijf (ieder heeft recht op 33% van de winst). Hiervoor moeten we binnenkort een BV oprichten omdat we direct betalingen gaan ontvangen van klanten. Voorheen verliep dat via een tussenpartij die onze orderverwerking deed (het was hun omzet, en via creditfacturen naar onze holdings keerden ze ons een percentage uit). Mijn compagnons zijn echter vrij bekend in het buitenland en hebben ondanks dat zij alleen bekend zijn met hun voornaam al wat vervelende ervaringen gehad (denk aan stalking en doodsbedreigingen). Voor henzelf en hun omgeving willen zij niet met naam en toenaam op het internet. Daarom is het ontzettend belangrijk dat zij niet in de KvK of in het UBO register terug te vinden zijn met hun volledige naam. We doen verder ook helemaal geen shady business ofzo, dus voor mij is dat geen probleem (ik ben verder ook niet makkelijk aan hen te linken).

 

Omdat zij dus ieder meer dan 25% van de aandelen zouden bezitten, gaat een STAK of CV constructie ook niet werken. Ik voer de dagelijkse leiding van dit bedrijf. We hebben alledrie al holdings (en andere BV's, hun werk BV heeft alleen relaties met een handjevol vertrouwde partners, mijn 'main gig' is iets heel anders en zonder deze compagnons) waarmee we in zouden kunnen stappen of winstdelen zouden kunnen factureren.

 

Mijn vraag is dus eigenlijk of hier nog mogelijkheden voor zijn om een BV te hebben met anonieme aandeelhouders? Als dat niet kan zijn mijn compagnons zelfs bereid om mij juridisch 100% eigenaar te maken (dat is nogal een gegeven vertrouwen, zijn zij zich ook van bewust, maar die anonimiteit is echt van onmiskenbaar belang). De vraag is dan hoe we dit het beste aan kunnen pakken. Ons merk in een licentie BV stoppen, en aan de nieuwe werk BV licentiekosten rekenen ter hoogte van de winst? Mag zoiets überhaupt? Of gewoon niet eens een licentie BV, maar mijn compagnons gewoon management fees laten rekenen ter hoogte van hun winstaandeel? Ik voer dus de dagelijkse leiding en teken contracten e.d., dus de kans dat zoiets 'uitkomt' is ook niet vrij groot (als bepaalde instanties andere UBO's vermoeden moeten ze dit melden heb ik begrepen).

 

Namen van holdings en BV's bevatten uiteraard al niet onze namen en zijn ingeschreven op andere adressen dan ons kantoor.

 

We gaan ons uiteraard nog laten informeren hierover, maar ik vond het juist interessant om hier alvast eens over te discussiëren en opties te verkennen.

 

Alvast bedankt voor het meedenken in deze casus!

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Meen dat je in de UK ook bij een normale Ltd kan verzoeken om de gegevens af te schermen als iemand aantoonbaar bedreigd wordt.

Maar als die Ltd een Nederlandse vestiging heeft zal die toch ook bij de KvK ingeschreven moeten worden, dus de vraag is of je daar wat mee opschiet.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 6 leden online en 211 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept