Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
Leadership

Kerstpakket hoe en wat?

Recommended Posts

Beste Higherlevellers,

Wij een jong en klein bedrijf dat al ongeveer 8 maanden actief is...Wij verkopen diverse soorten turkse aardewerk, textiel, sieraden en kadoartikelen. Wij willen voor de kerst bedrijven benaderen voor wie wij leuke kerstpakket willen samenstellen en dit aanbieden. Allleen hebben wij geen idee hoe wij erachter moeten komen tot welke bedrijven wij ons op moeten richten enzovoorts...

Heeft iemand hier ervaring mee?

 

Alvast bedankt voor de reacties...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je voor aantallen wilt gaan zou je kunnen overwegen om bedrijven te benaderen die gespecialiseerd zijn in het samenstellen van kerstpakketten. Overigens ben je nu al te laat, de catalogussen zijn allang verspreid en de artikelen zijn al besteld voor dit jaar. Je kunt denk ik het beste proberen om dit begin volgend jaar te doen, dan zullen ze wel weer op zoek zijn naar leveranciers. Overigens was dit 2 weken geleden geloof ik in dat programma na business class besproken.

 

Verder kan je natuurlijk proberen om lokaal wat kerstpakketten te slijten. Dat is een kwestie van contacten leggen en verkopen. Ga bijvoorbeeld naar een van de vele netwerkborrels o.i.d.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

De grote afnemers bestellen kerstpakketten reeds in het voorjaar. Er zijn echter zat MKB'ers die laat in actie komen. Daar zou je een paar pakketten voor kunnen samenstellen, inclusief service (bezorging). Hou er rekening mee dat men liever pakketten met voeding heeft. Je zou kunnen banneren met last-minute aanbiedingen, als je tenmiste via internet verkoopt.


Ondernemers kiezen een volksvertegenwoordiger die doorvraagt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onderzoek ook even de belastingsregelingen. Tot een bepaald bedrag, 35 euro dacht ik, kan je iets van belastingvoordeel behalen waardoor het voor bedrijven interessanter wordt.


Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heel concreet & Simpel, maar kost wel tijd en moeite : deel de markt op in verschillende branches. Krijg 3 bedrijven uit elke branche zover dat ze je heel, heel kort ontvangen. Toon wat je hebt en vraag wat ze er van vinden. Respectievelijk als ze zelf niet willen - wat hun idee is van het soort bedrijven dat je producten wel leuk zullen vinden.

 

Ik heb dit nu een paar keer gedaan. Kost wel even investering en je wordt al snel behoorlijk moe met het telefoneren (reken op een verhouding van 15 bedrijven bellen om misschien 3 te spreken te krijgen), maar het is ab-so-luut de moeite waard : je krijgt feedback, je leert je markt kennen en je krijgt veel rijkere informatie terug over wat wel/niet goed is aan je product, hoe mensen bestellen, etc, etc. dan je ooit van het internet, onderzoeken of wat dan ook zou krijgen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zit al jaren in de kerstpakketten en onder andere in de besturen van de brancheverenigingen VLG (www.vlgweb.nl) en het PPP (www.ppp-online.nl).

 

Ik raad je aan je eerst goed te verdiepen in de branche die jij wilt gaan betreden. Eenvoudig is het niet. Stel je hebt succes en een redelijke onderneming wil bij je bestellen. Red je het dan voor zeg 5 december 500 identieke pakketten te leveren? Ook denk ik dat gezien de traditionele combinatie van food en non-food je met jouw assortiment geen pakket kan samenstellen.

 

Misschien is voor jou een betere weg de kerstpakkettenleveranciers te gaan benaderen. Dit jaar is dan wel verloren maar de beurzen beginnen voor hen al weer in februari. Als je een paar grote spelers ervan kan overtuigen dat je vanaf september tot december voldoende voorraden hebt en zij vinden je producten leuk, dan heb je kans dat deze ze in hun pakketten verwerken.

 

Succes,

Rien

 


Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste mensen bedankt voor jullie reacties.. Ik ga proberen om kleine bedrijven in mijn omgeving te benaderen met een pakket wat ik samen heb gesteld dat rond 35 euro kost. Ik zal de resultaten van mijn activiteiten hier vermelden.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste forumbezoekers,

 

Dit is mijn eerste reactie op dit forum. Ik heb al aardig wat avonden zitten lezen op deze site, maar wilde nu ook maar is deelnemen.

 

Ik heb op de website van het KvK gevonden dat de fiscale waarden die bedrijven terug kunnen vragen op kosten die gemaakt zijn voor werknemers € 227,- bedraagt.

 

Klopt dit? Of wordt ik verkeerd geinformeerd door het Kvk?

 

MVG,

Rob

 

 


Bestel je fruitmanden op www.Fruitstuk.nl

Communicatie- en projectmanagement www.bwcommunicatie.nl - Rotterdam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rob, welkom op het forum. Ik denk dat er best wat te zeggen valt over jouw (web)winkel. Zowel technisch als commercieel. Maak er een apart onderwerp van, in de categorie Marketing. Kunnen we je misschien een (fruit)stukje verder brengen.

 

Hartelijke groenten! ;)


Ondernemers kiezen een volksvertegenwoordiger die doorvraagt. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Geschenken bij feestdagen

U mag eenmaal per jaar 15% eindheffing toepassen over een geschenk in natura ter gelegenheid van een algemeen erkende feestdag of Sint-Nicolaas, voorzover de waarde in het economische verkeer niet meer is dan € 35. U kunt hierbij denken aan een pakket of een cadeaubon ter gelegenheid van Kerst. Dit eindheffingsbestanddeel is geen loon voor de premies werknemersverzekeringen. Voorzover de waarde meer is dan € 35 kunt u, net als voor andere verstrekkingen, gebruikmaken van de regeling voor kleine verstrekkingen. In dat geval kunt u tegen het gebruteerde tabeltarief eindheffing toepassen als de waarde in het economische verkeer maximaal € 136 per verstrekking is en in totaal maximaal € 272 per jaar.

 


Specialist op het gebied van "advertising by products",

vinder van het juiste geschenk voor uw doel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 219 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept