Jump to content
Lucccc96
Verberg

Eigen Schoenen/Sneakerlabel

Goedemorgen, 

 

Mijn naam is Luc, ik ben 24 jaren jong en ik ben van plan om van mijn droom werkelijkheid te maken! Mijn passie voor schoenen/sneakers, om te zetten in een eigen sneakerlabel/merk!!! Alleen is de vraag hoe ik het goed kan aanpakken en vandaar dat ik dit bericht hier heb geplaatst.  

 

Ik zit met een hele hoop vragen in mijn hoofd en ik hoop dat er hier mensen zijn die mij op weg kunnen helpen!

Waar ik mee zit is het volgende:

 

Hoe ga ik het hele traject opstarten? Begin ik met een naam, en schrijf ik mij direct in bij de KvK zonder dat ik ook maar een ontwerp heb of contact heb gehad met een fabriek die een sample zou willen maken? 

Laat ik eerst een sample maken bij meerdere fabrieken die dit willen, om mij daarna pas in te schrijven als ik blij ben met het resultaat? 

 

Ik weet al waar ik de sneakers wil laten maken, en ik heb ook iemand die mij kan helpen met een ontwerp maken.

 

Ik hoor graag jullie reacties, en hopelijk kan iemand mij op weg helpen!

Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 1

Goed dat je werk gaat maken van je droom! 

 

Je schrijft dat je alles in je hoofd hebt en daarom zou ik beginnen met het schrijven van een (kort) businessplan. Even opschrijven wat je onderscheidende kenmerken zijn, welke doelgroep je wilt aanspreken, wat zij belangrijk vinden, wat ze willen betalen, hoe je die gaat bereiken,  wie de concurrenten zijn, etc. Uiteraard ook even de productiekant meenemen in het plan. En dat alles vertalen naar een financieel plaatje. Al schrijvende wordt je gedwongen over je keuzes na te denken en knopen door te hakken. Praat er vervolgens met andere ondernemers over die je vertrouwt en waardeert. Leer van de feedback. 

 

Eenmaal ready to go, dan zou ik starten met de inschrijving bij de kvk en de handelsnaam. Je gaat kosten maken en het is wel handig dat dit allemaal zakelijk is. Bovendien ga je straks ook overeenkomsten sluiten, etc. Daarna is het een kwestie van je plan uitvoeren en bijschaven. Start klein, leer van de feedback van klanten, etc. Wellicht is pre-sales crowdfunding geschikt. Dat werkt voor veel gadgets erg goed, wellicht ook voor sneakers. 

 

Succes!

Link to post
Share on other sites
 • 1

Welkom op HL en gefeliciteerd met jouw voornemen. 

Een idee komt in je op en dan wil je het ook in gang zetten, heel begrijpelijk en dat is ons allemaal weleens gebeurd. Dan komen de vragen in je op, steeds meer vragen en ook over heel veel verschillende onderwerpen en kriskras door elkaar. 

Het beste kun je een tijdje beginnen met het op een rijtje zetten van alle vragen die in je opkomen, want ze zijn te rangschikken in vijf hoofdgroepen op onderstaande volgorde:

 

1. Wie ben ik?

2. Wat kan ik, waar ben ik goed in?

3. Wat wil ik met mijn idee bereiken?

4. Hoe kan ik dat bereiken?

5 Wat is ervoor nodig om het te bereiken?

 

Neem daar een aantal weken voor en dan heb je een goede basis voor jouw ambities en businessplan. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 1

Aangenomen dat het om een eenmanszaak gaat:

 

Investeringen in de aanloopfase van je bedrijf kun je ook achteraf als kosten voor de inkomstenbelasting opvoeren (maar niet, meen ik me te herinneren, voor de omzetbelasting).

 

Inschrijven voor de KvK is verplicht zodra je je in het handelsverkeer begeeft, dus zodra je sneakers gaat verkopen. Het liefst zelfs even daarvoor.

 

Daartussenin zit een grijze fase waarvan ik zou zeggen: het hangt er vanaf. Als jij nog in de ontwerpfase zit, is inschrijven niet logisch, en vaak knoopt de KvK er een kennismakingsgesprek aan vast waarin ze proberen je te ontmoedigen als je plannen niet voldoende concreet zijn. Als jij de marktmeester al aan de telefoon hebt om te informeren of er standplaatsen vrij zijn, wel.

 

Ik had de mazzel dat ik bij het aflopen van mijn baan ik al vier opdrachten op zak had, dus voor mij was het een no-brainer. (Al zat ook toen de KvK lastig te doen. Maar veel bedrijfsklanten worden nerveus als je geen btw-nummer kunt laten zien, dus heb ik het wel doorgedrukt.)


Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link to post
Share on other sites
 • 1
Op 7-10-2020 om 13:31, Branko Collin zei:

Investeringen in de aanloopfase van je bedrijf kun je ook achteraf als kosten voor de inkomstenbelasting opvoeren (maar niet, meen ik me te herinneren, voor de omzetbelasting).

 

De btw op de facturen en bonnen die je hebt aangemerkt als aanloopkosten, is tevens aftrekbaar. Nadat de Belastingdienst je heeft geaccepteerd als btw ondernemer dan kan je de genoemde bedragen aangeven als voorbelasting en hierdoor ook deze btw terugvragen.


Overtuigende ondernemingsplannen: www.plannable.nl. Bekijk ook ons nieuwe invultemplate voor een ondernemingsplan en schrijf zelf je eigen plan: https://www.plannable.nl/ondernemingsplan-template-word/

Link to post
Share on other sites
 • 1
Op 7-10-2020 om 11:10, Lucccc96 zei:

Ik hoor graag jullie reacties, en hopelijk kan iemand mij op weg helpen!

Hoi Luc, mooi om te zien hoe enthousiast jij bent! Het is heel herkenbaar om te lezen dat een gepassioneerde starter tot actie over wil gaan (inschrijven kvk etc.). Zoals je zelf weet, is de sneaker-markt enorm. Ik denk dat er los van de fysieke en online winkels, heel veel jongens zoals jij hier mee bezig zijn. Dit is geen probleem, de markt is groot genoeg.

 

Het zou mooi zijn als je na hebt gedacht over hoe jij je kan onderscheiden van anderen. Is het duurzaam? Zijn ze uniek qua design? Enzovoorts. Los daarvan, nog voor dat je iets laat maken, je ergens (betaald) inschrijft etc. Zou ik het idee gaan valideren. Zitten mensen eigenlijk wel te wachten op jouw schoenen? Ik weet niet of je al een digitaal ontwerp hebt? Maar dit zou je kunnen (laten) maken om dit te gaan testen. 


Online startup plan begeleiding | www.launchplatform.nl | Push To Start!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 245 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept