Jump to content
deVisser
Verberg

Welke bedrijfsvorm past het beste bij mijn toekomst?

Goedemorgen,

 

Een aantal maanden geleden ben ik een eenmanszaak gestart naast mijn huidige baan. Tot nu toe loopt dit goed en maak ik genoeg winst om al mijn kosten te dekken en te kunnen investeren.

Nu is er een kans gekomen waarin ik iemand in dienst zou kunnen nemen waar ik al langer mee samen werk en waarvan ik weet dat hij de investering dubbel en dwars waard is. Deze persoon heeft een zeer groot netwerk en in zijn huidige arbeidscontract staat niet vermeldt dat hij zijn bestaande klanten niet mee zou mogen nemen.

Ik durf deze uitdaging 100% aan te gaan, alleen twijfel ik over de bedrijfsconstructie welke ik toe moet passen. Ik dacht zelf aan een BV gezien de juridische voordelen, aangezien ik ook langs de bank zou moeten voor een investeringsaanvraag van 350k.

Marktonderzoek heb ik al gedaan, de investeringskosten heb ik grotendeels al inzichtelijk en ik heb al aardig wat ervaring in deze sector. Zodoende ben ik ervan overtuigd dat het idee werkt.

 

Heeft iemand enig idee welke bedrijfsvorm het beste hierbij past en wat een mooie eerste stap zou zijn?

 

Met vriendelijke groet,

 

Joeri

 

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Beste deVisser,  allereerst welkom op Higherlevel!

 

36 minuten geleden, deVisser zei:

aangezien ik ook langs de bank zou moeten voor een investeringsaanvraag van 350k.

Als de bank toestaat dat je niet voor dat volle bedrag  privé garant moet staan maar je voor een lager bedrag mag meetekenen, dan is een BV zeker interessant

 

36 minuten geleden, deVisser zei:

Heeft iemand enig idee welke bedrijfsvorm het beste hierbij past en wat een mooie eerste stap zou zijn?

 

Meest voor de hand liggende gelet op de financiering lijkt een Holding en werkmaatschappij. Benader voor advies, oprichting en inrichting  een goede fiscalist. 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Mijn laatste  blog:  Thuiswerken ? Denk aan cyberveiligheid!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Welkom op HL

Meestal is het fiscaal interessanter de eerste 3 jaar IB-ondernemer (EMZ) te zijn. Natuurlijk zijn er situaties dat een andere rechtsvorm beter past. 

Er is ook sprake van een financiering, wellicht kun je dit punt bespreken bij de financieringaanvraag?


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ik zou altijd voor een BV gaan. Er zijn veel mogelijkheden om zakelijk geld te lenen. Een handige site: https://www.zakelijklenen.nl/ / https://www.kvk.nl/informatiebank/mkb-krediet/#:~:text=Een MKB-krediet is een,een kredietverstrekker speciaal voor ondernemers. / https://qredits.nl/ die laatste 2 gaan tot 250K. Misschien kun je daarmee beginnen en als je die hebt, zullen er waarschijnlijk ook andere partijen zijn die willen instappen.

 

Ik zou je plan altijd voorleggen aan een fiscalist.

Link to post
Share on other sites
 • 1

Klopt wat Hans zegt m.b.t. de eenmanszaak. Gelet op de toename van risico, zou ik dat fiscale voordeel vaarwel zeggen en het advies van Norbert volgen. Die 350k kan nog wel een uitdaging worden, aangezien je een startend bedrijf hebt. Ik verwacht dat je toch een aardig  stuk met eigen vermogen moet invullen. Als je dat zelf niet hebt, kan je er een investeerder bij zoeken. Maar dan heb je weer discussie over de waardering van een start-up. 

 

Verder zou ik geen leningen gaan stapelen zoals Verbeekl zegt. Lijkt me ook zo goed als onmogelijk. Als je eerst 250k ophaalt, krijg je niet zomaar 100k elders er bij. De zekerheden zijn dan immers al vergeven. Beter kan je ineens voor 350k gaan, maar ja... zie vorige comment. 

 

Die site van zakelijklenen is overigens alleen maar een affiliate website die jouw evt. aanvraag als lead aan derden verkoopt.

 

Tot slot kan je een fiscalist raadplegen, maar ik verwacht hetzelfde advies als je hier al hebt gekregen. Zo ingewikkeld is het niet. 

Edited by StefanO
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 19 leden online en 342 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept