Jump to content
Kristan
Verberg

Nieuw bedrijf beginnen

vraag
Description of your concept:

Goedemorgen Allen,

 

Ik ben 22,5 jaar en ben op het moment ruim een jaar actief in de sales-branche. Hier heb ik erg veel geleerd en doe dit overigens nog steeds. Nu krijg ik regelmatig banen aangeboden en dan heeft mij aan het denken gezet. Ik weet dat ik niet meer voor een baas wil werken en dat ik zelf en als het kan ook met mijn zus samen wat op wil gaan zetten. In plaats van dat ik weer van baan ga wisselen en weer helemaal moet wennen, wetende dat dit toch niet is wat ik wil, ben ik mezelf gaan verdiepen in allerlei verschillende vakken. Ik ben bijvoorbeeld een cursus begonnen om mezelf maar aan het denken te zetten en natuurlijk ook om mezelf te ontwikkelen. 

Als je het aan het nadenken ben is het natuurlijk alleen maar paniek in je hoofd; waar moet ik beginnen of wat wil ik doen... Het lijkt een gebed zonder eind..

 

Nu ben ik aan het bedenken wat ik nou écht leuk vind en waar ik nou echt warm van word maar zoals je het al raad..; niets is goed genoeg. 

 

Mijn vraag is dus: hoe ga ik ooit ergens opkomen wat goed genoeg is en waarin ik de stap durf te nemen. 

Describe what you have done up to now for this:

Hierboven beschreven

What is the challenge you want to solve with your concept:

Hierboven beschreven

How does this differ from existing concepts:

Hierboven beschreven

What is the kind of feedback you are hoping to get:

Hierboven beschreven

  

Edited by Kristan
Fine-tune
Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
 • Rate this answer
2 minuten geleden, Kristan zei:

Mijn vraag is dus: hoe ga ik ooit ergens opkomen wat goed genoeg is en waarin ik de stap durf te nemen. 

 

Door 23, 24 of 25 jaar te worden..

Je heb nog minstens 45 jaar tot je met pensioen mag en kan terugkijken op alle dromen die zijn uitgekomen, dromen waarvan je nu nog niet eens weet dat je ze hebt.

Ondernemer worden is op dit moment een droom of een wens en iets dat je niet kunt forceren door jezelf ook nog eens druk op te gaan leggen en te denken dat je nooit ergens op gaat komen.

 

Dus pak gewoon die volgende baan en ja wennen hoort daarbij. Maar in die baan leer je weer zoveel en "koop" je tijd om te bedenken wat je echt wilt bereiken in het leven.

Als je zomaar iets gaat bedenken omdat je dan een onderneming te starten dan gaat het dezelfde teleurstelling worden als je volgende baan.

En hé in dat opzicht hoe mooi is het dat je tegenwoordig vooral tijdelijke contracten krijgt, zo'n half jaartje of jaartje is zo voorbij.. op naar de volgende kans om iets nieuws te leren. Totdat je zomaar ineens tegen die kans oploopt om ondernemer te worden want dat is hoe het vaak gaat.. zeker als je nog niet precies weet wat je wilt.

 

Zie die baantjes maar als korte opleidingen tot het opdoen van nog meer kennis en ervaring.. Als je in sales werkt kun je in vrijwel alle branches terecht dus kijk een beetje rond in diverse branches

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer
26 minuten geleden, Kristan zei:

Mijn vraag is dus: hoe ga ik ooit ergens opkomen wat goed genoeg is en waarin ik de stap durf te nemen. 

Welkom op HL en gefeliciteerd met jouw voornemen. 

Een idee komt in je op en dan wil je het ook in gang zetten, heel begrijpelijk en dat is ons allemaal weleens gebeurd. Dan komen de vragen in je op, steeds meer vragen en ook over heel veel verschillende onderwerpen en kriskras door elkaar. 

Het beste kun je een tijdje beginnen met het op een rijtje zetten van alle vragen die in je opkomen, want ze zijn te rangschikken in vijf hoofdgroepen op onderstaande volgorde:

 

1. Wie ben ik?

2. Wat kan ik, waar ben ik goed in?

3. Wat wil ik met mijn idee bereiken?

4. Hoe kan ik dat bereiken?

5 Wat is ervoor nodig om het te bereiken?

 

Neem daar een aantal weken voor en dan heb je een goede basis voor jouw ambities en businessplan. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik denk dat je nu niet geschikt bent voor ondernemerschap. Wat bedoel je met "sales-branche" en "ik weet dat ik niet meer voor een baas wil werken" ?

 

Pas als je een passie ontwikkeld, excellent wordt, enorme doorzettingskracht hebt, waanzinnig idee hebt,  toegevoegde waarde weet te leveren, dan zou je dat kunnen starten. 

(En eigenlijk geldt dit ook voor een baan. )

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

altijd goed om te dromen.

belangrijk zijn denk ik een paar dingen:

 

- ga niet enkel ondernemen om het ondernemen zelf maar om iets waarvoor je passie hebt.

- aansluitend op bovenstaande: doe iets waarvan je verstand hebt. zelf ooit met een handeltje begonnen waar ik helemaal niks vanaf wist maar wat volgens andere goed zou verkopen. dat werkte dus totaal niet.

- ga desnoods (via uitzendbureau) eens tijdje in verschillende branches en bedrijven werken waarin je interesse hebt. gewoon beetje rondkijken en zien waar je interesse en passie ligt en zien hoe ze het daar doen en of je denkt dat je dat zelf ook (beter) kan.

 

en als je dan wat hebt gevonden neem dan de tijd om een goed ondernemingsplan uit te werken zodat je alles voor jezelf goed in beeld hebt (je maakt dat plan om te beginnen voor jezelf)

In elkgeval niet forceren met starten.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 414 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept