Jump to content
 • Welcome to HigherLevel, the Dutch business forum

  Do you have a business question, do you want feedback on your business plan or do you want to advise others? Then you are at the right place at a higher level. Here entrepreneurs come together to take each other to the next level.
  Ask your question, get a quick answer and share your experiences with entrepreneurs. The moment it suits you!
  During the day, evening and weekend 24/7 free advice and exchange of experience with entrepreneurs who understand!
ao1802

startersvragen

Recommended Posts

Beste ...

Wij zijn echte beginners op het gebied van ondernemen e.d.

Ik heb al eens wat vragen gepost , en wel goede antwoorden/adviezen gekregen .

Maar nu een echte beginners vraag .

 

Mijn vriendin wil minder gaan werken , en vanuit huis gaan pedicuren .

Ze wil dan ook zorginstellingen , en bemiddelings bureau's aanschrijven .

Maar waarschijnllijk zal ze dan in moeten schrijven bij KvK ?

En op een bepaalde manier aangeven bij i.b. , kasboek bijhouden ?

Kan iemand ons helpen over dit onderwerp , desnoods met wat link's ?

Het liefst natuurlijk direkte antwoorden .

 

Het zal over bijvoorbeeld halve dagen gaan , maar dan moeten we ook een fatsoenlijke kosten analyse doen , directe kosten (materialen , autokosten en uren ) zijn wel uit te tellen .

Maar hoe zit het met kosten van eventuele inschrijvingen en belastingen ??

Kan iemand ons op weg helpen ??

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste beginner,

 

Voor dit soort vragen kan je het beste even bij de Kamer van Koophandel langs gaan. Daar zitten ervaren startersconsultants die je op weg kunnen helpen. Daarnaast organiseren de kvk's op 5 november de startersdag met interessante seminars en dergelijke.

 

Succes!


Kees de Kruiff

In Memoriam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste AO1802 en andere leden,

 

Even een tip van onze zijde:

 

Deze post is een goed voorbeeld om een opmerking van algemene aard te maken. De vraagsteller stelt veel vragen in één post die vanuit de persoonlijke beleving allemaal betrekking hebben op hetzelfde onderwerp (in casu "startersvragen"), maar technisch gezien allemaal verschillende onderwerpen betreffen, die in verschillende fora thuishoren. Het gevaar met een dergelijke algemene post is dat de antwoorden ook algemeen van aard zullen zijn en niet volledig of bevredigend zullen zijn. Om de kwaliteit van dit forum te bewaken, herhaling te voorkomen en anderen ook te laten leren van jouw vragen, luidt het verzoek om:

 • 1 - de zoekfunctie te gebruiken en eerst een vraag aan de orde te stellen indien deze niet eerder aan bod is geweest
 • 2 - iedere vraag afzonderlijk te stellen in het daarvoor relevante forum.
 • 3- een vraag zo gericht als mogelijk te formuleren. Daarmee wordt een gerichte discussie mogelijk en verkrijgt de vraagsteller een zo nauwkeurig mogelijk antwoord.

 

Voor de goede orde. Dit is niet persoonlijk gericht aan het adres van AO1802, maar uitsluitend gebruikt als moment om in te haken op ons punt van aanhoudende zorg.

 

AO1802,

Ik zal kort ingaan op jouw vragen, daarna gaat deze topic op slot en verzoek ik je om - met inachtneming van het voorgaande - eventuele vervolgvragen gericht in de daarvoor relevante Higherlevel fora te plaatsen.

 

Zoals ZZP Oke reeds opmerkt is de starterdag een uitstekende gelegenheid om de door jou gewenste duidelijkheid te verkrijgen. Daarvoor zou een gesprek met een medewerkers van de KvK en Belastingdienst al veel helderheid verschaffen.

 

Wat ik tussen de regels door lees is dat jouw vriendin partime wil blijven werken in loondienst en gedeeltelijk als zelfstandige inkomsten wil verwerven. Voor de belastingdienst is dit essentieel, met name voor wat betreft het urencriterium. Jouw vriendin kan zichzelf wel als ondernemer beschouwen, dat wil nog niet zeggen dat de belastingdienst dit ook vindt. Het oordeel van de belastingdienst is van belang voor wat betreft de fiscale positie van jouw vriendin, in het bijzonder haar aftrekmogelijheden. Kijk eens op de Belastingdienst en ga verder een gesprek hierover aan met de Belastingdienst. .

 

Voor wat betreft de inschrijving. Pedicure is niet een beroep wat voorkomt op de lijkst van vrije beroepen. De KvK zal daarom al snel zeggen dat jouw vriendin zich gewoon dient in te schrijven. Dit wordt anders als zij aannemelijk kan maken dat haar beroep ook in dit rijtje thuishoort.

 

Voor wat betreft de inkomsten zal in ieder geval een vorm van administratie bijgehouden moeten worden. Of dit nu gaat om inkomsten uit onderneming of inkomsten uit overige arbeid, De belastingdienst zal altijd een verantwoording willen zien. Kosten die in het kader van het verwerven van inkomsten worden gemaakt zijn uiteraard - binnen de grenzen van de wet - aftrekbaar.

 

Veel succes met de start.


jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er is 1 lid online en 75 gasten

  (See full list)    
 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept