Jump to content
Extralite
Verberg

BTW plichtigheid retrospectief

Beste forumleden,

 

Ik heb enkele vragen. Eerst iets van informatie:

Sinds een maand of 4 is mijn hobby volledig onverwachts uitgegroeid tot een zeer lucratieve hobby. Ik koop hierbij high-end sierraden in en verkoop deze voor meer. Dit heb ik tot op heden 8 keer gedaan, met een winst van circa 9000 euro . In 1e instantie  wilde ik deze inkomsten naast mijn inkomsten uit mijn gewone baan in loondienst opgeven als 'inkomsten uit overige werkzaamheden' , echter  is dat met dergelijke bedragen te gortig. Ik ga mij dus inschrijven bij de KVK.

Ik ben in dit geval ook BTW plichtig, hier heb ik door mijn onervarenheid bij de 1e transacties geen rekening mee gehouden (achteraf extreem dom). Ik heb van de inkoop van de goederen (ingekocht bij NL BTW plichtige winkels) alle bonnen en pin betaalbewijzen met mijn bankpas nog, deze uitgaven zijn dus met 100 procent zekerheid aan mij te correleren. Echter heb ik geen volledige nette BTW factuur op mijn naam en deze zijn helaas ook niet meer te verkrijgen.  Als ik de goederen verkoop zijn ze ‘mogelijk’ nieuw. Mijn naam en de aankoopdatum (en ingang van garantie) staan op het verificatiebewijs, en alle stickers worden verwijderd.  In de tijd tussen aankoop en verkoop worden de sierraden ook gedragen.

Mijn vragen zijn:

- Vallen deze goederen in de margeregeling of BTW regeling?

- Indien ze in de BTW regeling vallen, hoe coulant is de belastinginspecteur met het feit dat ik in de fase dat ik nog niet ingeschreven stond bij de KVK per abuis enkele facturen heb welke niet volledig aan de BTW eisen voldoen maar wel volledig door mij betaald (aantoonbaar)? Deze heb ik dan nodig als BTW vooraftrek van de inkoop van de goederen.

 

Bij voorbaat hartelijk dank voor jullie advies, ik ben ten einde raad aangezien dit eigenlijk hobby is en ik mij nu pas realiseer wat dit voor consequenties heeft.....

Edited by Extralite
Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0

Beste Extralite, allereerst welkom op Higherlevel!

 

In reactie op jouw vraag: zie dit (al wat oudere) antwoord van het Belastingdienst webcareteam op een bijna identieke vraag:

 

 

 

 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Mijn laatste  blog:  Thuiswerken ? Denk aan cyberveiligheid!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 17 leden online en 374 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept