• 0

Fondsen voor Creatieve Industrie

Aanbevolen berichten

  • 0

Waarom wordt er zoveel gecensureerd hier?

Ik zie per uur berichtjes verschijnen en weer verdwijnen. Waarom mag Dirk geen, al dan niet passend in ieders straatje, commentaar geven op berichten? Het lijkt wel een communistisch forum.

Annedien is zeer wel in staat om met Dirk in discussie te gaan dus ik vraag me af waarom het commentaar op haar mening verwijderd wordt.

Dirk is van mening dat er veel werk, tijd en geld gestopt moet worden in technische, het liefst Nederlandse, innovaties.

Dat mag toch wel? Misschien communiceert hij dat anders dan anderen maar dat is toch nog geen reden om als Dirk op het forum verschijnt zo in paniek te raken?

Ondernemers moeten ook kunnen incasseren!

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zojuist een leuk telefoongesprek met Dirk gevoerd.

Een gesprek dat ging over HigherLevel, innovatie, min EZ en nog wat van die clubs.

Ik kom tot de conclusie dat er wat babylonische schrijf verwarringen ontstaan, en dat er ook wat meningsverschillen zijn.

Allemaal ingredienten voor een goede inhoudelijke discussie.

Het zou jammer zijn, vind ik, als we op deze manier mensen als Dirk kwijt raken.

Sommige vinden dat hij wat te dit of te dat schrijft.

Ik ben het niet altijd met hem eens, maar ik heb geen enkele moeite met zijn schrijfstijl.

Meest jammere vind ik dat ik nu de inhoud van de berichten kwijt ben. :(

Link naar reactie
  • 0

Ik snap helemaal waarom Dirk zijn berichten verwijderd zijn. Een forum zoals dit wil een bepaalde sfeer creeren en behouden. De grootste gevaren voor elk forum met deze doelstelling, zijn posts zoals die van Dirk. Het is juist verstandig van ze geweest om de posts te verwijderen.

 

In mijn ogen, als ze dat niet deden zou je vanzelf een serie posts achter elkaar krijgen waarbij iedereen zijn of haar mening uit over dat wat Dirk gepost heeft. Dit leid vervolgens tot frustratie bij Dirk en wellicht bij andere mensen die het met hem eens zijn.

Het is natuurlijk heel erg goed dat mensen hun mening hier posten, maar het moet wel op een gezellige, zakelijke of in ieder geval vriendelijke manier gebeuren. Als dat niet gebeurd, leid zo'n discussie helaas nogal vaak tot een ruzie :-\

 

Ik hoop dat er wel doorgediscussieerd kan worden... Ik begon het net interessant te vinden :D

Link naar reactie
  • 0

Waarom wordt er zoveel gecensureerd hier?

 

Ik heb gewoon de regels van de creche toegepast, en één flame verwijderd. Wie aan de haren trekt, mag even gaan afkoelen. Als er meer berichten weg zijn, is DD waarschijnlijk zelf aan het wissen geslagen.

 

Flame - verbale uitval naar iemand. Kan uitmonden in een flamewar.

 

Flamewar - woordenstrijd, ruzie, mot, scheldkanonnade.

 

Inhoudelijk heeft niemand wat gemist aan dat ene bericht, en DD heeft alleen verzoek gekregen om even af te koelen. Geen geslijm, als het aan mij lag ging de brandspuit erop. ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Jammer dat zulke discussies zo snel worden afgebroken te meer omdat deze vaak kunnen leiden tot niet voorspelbare antwoorden en meningen.De normen en waarden van JP moeten niet te ver doorschieten.Natuurlijk als het te gek wordt.. kappen dan, maar zover was het nog lang niet en jammer dat we nu enkele post kwijt zijn.

Ook ik begon het net interessant te vinden. ;)

Link naar reactie
  • 0
TwaLevel: Ik heb gewoon de regels van de creche toegepast. Wie aan de haren trekt, mag even gaan afkoelen.

Het is me inmiddels wel opgevallen dat er wel een bepaalde voorkeur voor soorten harentrekkers is.

 

 

Trimpe: Ik snap helemaal waarom Dirk zijn berichten verwijderd zijn. Een forum zoals dit wil een bepaalde sfeer creeren en behouden.

Tegen deze sfeer vecht Dirk nu precies: hij zou graag zien dat de discussies op het forum zou gaan over waar het voor bedoeld is. Hij ergert zich vaak aan 'geneuzel' zoals borrels, werkplekken, waar komt je naam vandaan, enz.

 

Het Higher Level forum:

TechnoPartner helpt mensen die op basis van een technische vinding een onderneming starten. Daarvoor richt zij zich tevens op kennisinstellingen en investeerders.

Bent u een technostarter en wilt u uw technische vinding commercialiseren?

Alles begint met pionieren. Te beginnen op deze website.

 

 

Dirk ziet dit forum, als één van de weinigen, waar het voor bedoeld is. Het wordt alleen niet altijd gewaardeerd als hij ten strijde trekt om zijn mening hierover te verkondigen.

Link naar reactie
  • 0

Hij zou graag zien dat de discussies op het forum zou gaan over waar het voor bedoeld is.

 

En hij niet alleen.

 

Er wordt veel strakker gemodereerd op geneuzel dan op getroll. Een goede bijdrage over innovatie, of een stevig debat in die richting is altijd welkom. Overigens gebruikt DD dit forum vooral om innovatieplatforms aan te vallen, klachten over hoge telefoonrekeningen te plaatsen en elke week weer met slaande deuren afscheid te nemen. Da's ook niet echt een bijdrage aan Nederland Innovatieland.

 

Kunnen we weer terug naar dat fonds? ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Misschien zijn er ook nog andere mogelijkheden om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen.

 

Moderators kunnen bijvoorbeeld alle flame-gerelateerde posts verwijderen, en de topic in zijn oorspronkelijke staat herstellen, of de topic splitsen als dat nog mogelijk is.

 

Er kan ook een zero-tolerance policy worden ingevoerd, waarbij per overtreding een grotere straf word gegeven, en voor elke overtreding een toepasselijke set straffen bedenken. Op een forum dat ik ooit runde was het policy dat flamers of trolls die 1 keer een flame posten een dag geband werden, bij de tweede keer een week en bij de derde keer werd het een permanente ban.

In het begin was het eventjes wennen voor een aantal mensen, maar ze kregen al snel genoeg door dat ze moesten veranderen of ze waren niet meer welkom.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, ik zeg alleen wat ik nu bedenk.

Link naar reactie
  • 0

Cult-lid, La Hoen, het moet niet fraaier worden of ik ga nog naast mijn schoenen lopen :-*

 

Eigenlijk was ik in deze thread hard op weg het eens te zijn met DeDirk, totdat ik een paar posts verder berichten met een bepaalde tone of voice las en dat vertroebelde nogal mijn initiële gevoel over dat éne stukje inhoud: de spagaat tussen de doelstellingen van het forum en het feitelijke forum (ik kan het helaas niet terughalen want het is verwijderd door Dirk). Wat ik me wel serieus afvraag is of die spagaat echt is of schijn, of dat er daadwerkelijk ook hoogwaardige technostartups als spinoff van dit forum tot stand komen en er ook echt mensen geholpen zijn met wat hier voorbij komt, actief op passief.

Ook de benodigde schaalvergroting om te kunnen concurreren lijkt me niet haalbaar in de huidige context-- vraag is (nog steeds) of DIT de aangewezen plek is. Je ziet veel overheidsfora stranden op een gebrek aan interactie, te hoog ingestoken vraagstukken (voor een forum! binnen andere trajecten kan dat prima maar je kunt maar van weinig mensen verwachten dat ze gecompliceerde casussen via een forum gaan bespreken, uitdiepen, bediscussiëren, daar haken te veel mensen op af). Er ligt misschien ook een bepaald vooroordeel aan ten grondslag, dat je voor hoogwaardige technologische innovaties dan ook een enorm intellectueel niveau van discussie moet nastreven op een forum als dit; ik denk dat de allerslimsten en allerinnovatiefsten ook gewoon meedoen aan deze tamelijk laagdrempelige vorm, zonder dat dat iets zegt over de kwaliteit van hun output op productniveau.

 

Over JP (normen en waarden...)

Ik vind een pittige, misschien zelfs ongenuanceerde mening iets anders dan mensen beledigen, hun intelligentie onderschatten, geringschattend spreken over de mening van anderen, uitspraken chargeren en onlogische (en onterechte) gevolgtrekkingen publiceren.

Cynisme is mijnerzijds ook niet het meest wijze antwoord, maar goed, ik zal kijken of ik mezelf kan innoveren ;-)

 

Maar, foei La Hoen, off topic, terug naar dat fonds dus.

 

Ik probeer dus al een paar dagen te verzinnen wat voor soort startup je bent als je zo'n fonds gaat aanvragen. Creatieve dienstverlening...waar investeer je dan in. Inderdaad in software, of schaf je met zo'n fonds dan je hardware aan, of ga je er personeelskosten van betalen, of promotie mee plegen, of een kantoor mee inrichten, of prototypes van laten maken.... Wat voor startups leent zich hier nou bij uitstek voor?

Hebben jullie hier theorieën over?

Link naar reactie
  • 0

Ik dacht al dat mevrouw LaHoen zich uitstekend zelf kon verweren.

;D

 

Ik geloof ook niet dat een forum zo geschikt is voor technostarters. Ik denk dat ik er toevallig wél zo een ben, maar ik ben alleen eigenaar van de firma. Het maken van software laat ik volledig aan mijn technische partner over. Deze maakt trouwens alles in de vergeten taal Cobol.

Mijn partner heeft trouwens al helemaal geen zin om hele dagen op zo een forum te posten, die wil alleen maar de hele dag programmeren. En het liefst 's nachts ook nog en ja in het weekend gaat hij ook gewoon door.

Dus daarom zit ik hier meer als hij.

 

En even on topic: wij hadden gelukkig geen behoefte aan een lening. Dat komt ook wel omdat ons huis al vol stond met allerlei hardware. Cobol moest nog wel gekocht worden. Kantoorspullen kochten we gewoon steeds van de opbrengsten. En mijn technopartner weigert om subsidie aan te vragen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Misschien zijn er ook nog andere mogelijkheden om dit soort problemen in de toekomst te voorkomen.

 

Moderators kunnen bijvoorbeeld alle flame-gerelateerde posts verwijderen, en de topic in zijn oorspronkelijke staat herstellen, of de topic splitsen als dat nog mogelijk is.

 

Er kan ook een zero-tolerance policy worden ingevoerd, waarbij per overtreding een grotere straf word gegeven, en voor elke overtreding een toepasselijke set straffen bedenken. Op een forum dat ik ooit runde was het policy dat flamers of trolls die 1 keer een flame posten een dag geband werden, bij de tweede keer een week en bij de derde keer werd het een permanente ban.

In het begin was het eventjes wennen voor een aantal mensen, maar ze kregen al snel genoeg door dat ze moesten veranderen of ze waren niet meer welkom.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, ik zeg alleen wat ik nu bedenk.

 

Hallo! als we het hebben over zaken als innovatie worden er soms misschien wat vervelende dingen gezegd, mensen die niet tegen andere meningen kunnen hebben pech.

Maar als je een discussie forum echt de nek om wil draaien moet je met sancties gaan werken, lijkt mij erg constructief.

Doen ze in het vastgelopen bedrijfsleven ook, mensen met een goed idee worden daar ook gesanctioneerd en vervolgens gebanned.

 

Ik kon mij ook aardig vinden in de mening van de Dirk, helaas zijn de berichten van DD pleitte en is dus niet meer terug te lezen waar het nu mis ging. Naar mijn gevoel had hij niet de aanval op laHoen geopend, maar ja, het laatste bericht is richting prullenbak.

 

Verder denk ik dat de mods erg blij zullen zijn met al het extra werk waar je ze mee opzadelt.

Link naar reactie
  • 0

Ik dacht al dat mevrouw LaHoen zich uitstekend zelf kon verweren.

;D

 

Ik geloof ook niet dat een forum zo geschikt is voor technostarters. Ik denk dat ik er toevallig wél zo een ben, maar ik ben alleen eigenaar van de firma. Het maken van software laat ik volledig aan mijn technische partner over. Deze maakt trouwens alles in de vergeten taal Cobol.

Mijn partner heeft trouwens al helemaal geen zin om hele dagen op zo een forum te posten, die wil alleen maar de hele dag programmeren. En het liefst 's nachts ook nog en ja in het weekend gaat hij ook gewoon door.

Dus daarom zit ik hier meer als hij.

 

En even on topic: wij hadden gelukkig geen behoefte aan een lening. Dat komt ook wel omdat ons huis al vol stond met allerlei hardware. Cobol moest nog wel gekocht worden. Kantoorspullen kochten we gewoon steeds van de opbrengsten. En mijn technopartner weigert om subsidie aan te vragen.

 

Kijk dat is precies zoals ik er ook over denk.

De meeste Technostarters hebben blijkbaar geen behoefte aan een forum, en ik geloof ook dat de meeste Technostarters hun eigen Josina hebben.

 

Er is volgens mij een beeld ontstaan dat er heel veel Technostarters in Nederland zijn, dat valt echter behoorlijk tegen.

Met zo'n 1500 per jaar zit je al erg hoog, en ook is de definitie erg ruim.

 

Een natuurlijke of rechtspersoon die een onderneming (*) drijft of de start ervan voorbereidt, op basis van een nieuwe technische vinding of een nieuwe toepassing van een bestaande technologie. Het gaat hier om het verkopen en leveren van producten, processen en/of diensten (geen adviezen).

 

Kijk je naar de mensen die echt met iets vernieuwends (tastbare producten) aan de gang gaan dan kom je denk ik niet verder dan 100, en dan ben ik redelijk optimistisch. een deel hiervan is een spinn off van een Uni of een multinational.

Het aantal Technostarters in een schuurtje achter het huis is dus gewoon heel erg klein.

Ik denk zelfs gewoon te klein om een forum mee te vullen, zelfs als ze allemaal lid zijn van HL.

 

HL trekt nu dus allerlei starters aan, en die worden geholpen, prima toch.

 

Als we echt meer technology willen gaan promoten zullen we toch meer met high tech de boer op moeten gaan.En als mensen met iets leuks naar buiten komen, maak er BN'ers van, zorg dat hun bankrekening volloopt. in plaats van hun product af te zeiken zoals het een goed Hollander betaamt.

 

Laten we er maar een race van maken, bijvoorbeeld tussen kennisinstituten en de skunk workers, dan krijg je competitie en fantastische producten.

 

Tijd om Nederland eens goed uit te baggeren, weg met de klei.

Link naar reactie
  • 0

Merkava, ik stelde enkel wat dingen voor die in mij opkwamen. Het is aan de moderators om hier zelf over te beslissen, ik "zadel" ze niet met extra werk op, ik maak een voorstel.

 

Het valt me op dat je direct geirriteerd reageerd op datgene wat ik post, enkel omdat het niet met jouw mening strookt.

Als je op een andere toon zou reageren, zou ik ook daadwerkelijk gaan nadenken over de punten die je in je post neerzet. Zoals ik je bericht nu lees, heb ik eerder de neiging om mijn standpunt te gaan verdedigen en jouw punten neer te halen, dan om een redelijk antwoord te geven op je post.

 

Een debat hoeft geen gevecht te zijn. Als je emotioneel gaat reageren, is het wat mij betreft vrij zinloos om te debatteren. Ik debatteer veel liever puur op basis van argumenten, en wanneer ik een argument met emoties geef probeer ik ook altijd duidelijk te maken dat dit enkel mijn gevoel is.

 

Wat iemand een flame beschouwd is altijd subjectief. Het is aan de moderators om hierover te beslissen. Ik weet niet precies wat Dirk heeft gezegd, dus in feite heb ik vrij weinig recht van spreken over hetgene wat in deze topic gebeurd is.

 

Wat betreft je argumenten, sancties betekenen helemaal niet dat er minder ideeen opkomen. Als er een constructieve atmosfeer komt, doordat niet-constructieve elementen uit conversaties worden verdreven lijkt het mij eerder dat er meer ideeen kunnen ontstaan.

Ik heb dit zelf in mijn community zijn gebeuren. Je verliest in het begin een boel mensen, maar je krijgt er veel meer kwaliteit voor terug. Maar, zoals ik al eerder zei, dit is aan de moderators, niet aan mij.

 

Mocht je hier nog verder over willen discussieren, denk ik dat we dat beter in een andere topic of via persoonlijke berichten kunnen doen.

Link naar reactie
  • 0

 

Het valt me op dat je direct geirriteerd reageerd op datgene wat ik post, enkel omdat het niet met jouw mening strookt.

Op je eerste post heb ik niet gereageert, uit je registratiedatum leid ik af dat je pas lid bent van HL, ik denk dat je dan een stukje voorgeschiedenis mist om zo te kunnen regareren.

 

Wat betreft je argumenten, sancties betekenen helemaal niet dat er minder ideeen opkomen. Als er een constructieve atmosfeer komt, doordat niet-constructieve elementen uit conversaties worden verdreven lijkt het mij eerder dat er meer ideeen kunnen ontstaan.

Ik heb dit zelf in mijn community zijn gebeuren. Je verliest in het begin een boel mensen, maar je krijgt er veel meer kwaliteit voor terug. Maar, zoals ik al eerder zei, dit is aan de moderators, niet aan mij.

 

Mocht je hier nog verder over willen discussieren, denk ik dat we dat beter in een andere topic of via persoonlijke berichten kunnen doen.

 

Bij werkgevers heb ik vaak gemerkt dat mensen die opbouwende kritiek leveren als subversieve elementen worden aangemerkt, ja knikken mag, kritiek uitten staat gelijk aan carrieremoord.

 

Ik vind dit juist te on topic om te verplaatsen naar PM.

 

Maar wat heb jij met innovatie ?

Link naar reactie
  • 0

Ik probeer dus al een paar dagen te verzinnen wat voor soort startup je bent als je zo'n fonds gaat aanvragen. (...) Wat voor startups leent zich hier nou bij uitstek voor?

Hebben jullie hier theorieën over?

 

Ik heb het idee dat ilse media - de initiatiefnemer van het fonds - een beetje kijkt naar de stormachtige ontwikkelingen die bepaalde internetinitiatieven in ultra-korte tijd hebben doorgemaakt. Bloglines, Web-log.nl, Flickr, Technorati, Del.icio.us, Furl, OpenBC, Hyves, Pandora, Google Maps etc. Allemaal erg gerelateerd aan weblogs, communities, inspelen op gebruikers etc, kortom, "Web 2.0". Dat zal niet het enige gebied zijn van het fonds maar ik denk dat men het wel voor een belangrijk deel in dat vlak zoekt.

 

Tot nu toe komt dat vrijwel allemaal uit Amerika, maar ik denk dat er net zo goed Nederlandse bedrijven zijn die met een vernieuwend idee in deze hoek op de proppen kunnen komen. En je hebt het dan waarschijnlijk over een slordig half jaar ontwikkeltijd en een half jaar (viral) marketingtijd om over de eerste horde te komen. Om je daar doorheen te slaan is een bijdrage in de orde van grootte van 20.000-40.000 euro redelijk. Zeker als de partners in het fonds bijspringen op technisch gebied (bv. hosting) en marketinggebied (bv. beschikbaar stellen/gebruik maken van eigen netwerk). Ik heb althans begrepen dat het niet puur en alleen gaat om geldschuiverij, maar ook om het (mede) inschakelen van het eigen netwerk en -apparaat in het ontwikkelen van nieuwe concepten. Een interessant verschil met bv. de overheid of particuliere VC's.

 

/edit - enne, mijn god, mensen, mag ie weer on topic?

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het idee dat ilse media - de initiatiefnemer van het fonds - een beetje kijkt naar de stormachtige ontwikkelingen die bepaalde internetinitiatieven in ultra-korte tijd hebben doorgemaakt. Bloglines, Web-log.nl, Flickr, Technorati, Del.icio.us, Furl, OpenBC, Hyves, Pandora, Google Maps etc. Allemaal erg gerelateerd aan weblogs, communities, inspelen op gebruikers etc, kortom, "Web 2.0". Dat zal niet het enige gebied zijn van het fonds maar ik denk dat men het wel voor een belangrijk deel in dat vlak zoekt.

 

::) Hmmm.... maar van wat je hier noemt, wat is hiervan nou lekker lucratief aan het wezen as we speak? Blijft men dus een voorschot nemen op dat het ooit, a la Amazon, wel eens winstgevend zal gaan worden?

Het rare hiervan is trouwens wel dat zowel de mammoeten als de mavericks in dit veld actief zijn, en dat het per saldo weinig lijkt uit te maken voor het succes (of het uitblijven hiervan).

Als ik dan in de écht creatieve hoek probeer te zoeken naar voorbeelden van recente klappers dan blijft het erg stil...

Link naar reactie
  • 0

Winst is niet zo gek interessant. Bereik opbouwen en de handel verkopen aan partijen die er content-marketing op los kunnen laten, wel:

 

Ask Jeeves Possibly Paid Between $30 and $50 Million for Bloglines

 

Technorati estimated at $12 million (aug. 2004)

Bedrijven staan in de rij voor Technorati

 

Yahoo bought Flickr for an estimated $35million

 

Looksmart Acquires Furl.net

 

Viacom koopt de 'user generated movies' site iFilm voor $50 miljoen

 

blo.gs has been acquired by yahoo

 

EBay neemt Skype voor $2,6 miljard over

 

AOL to buy Weblogs Inc. network for $25 mln

 

Dichter bij huis zijn natuurlijk cu2 en web-log.nl gekocht door Ilse, is Weekendjeweg voor 33 miljoen verkocht, ging Marktplaats voor €225 miljoen over de toonbank en zal Hyves binnen een jaar de grote klapper maken.

 

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

@Chi

Wat een totale onzin. Waar is de tijd gebleven dat iemand zelf een bedrijf opzette? Dat je gewoon van start ging zonder extern kapitaal? Een extra lening op je huis en kei hard werken in plaats van luilekkerland op het geld van anderen...

Nou...is dat wel een kwestie van luilekkerland? Als je toch een hoog technologisch product wil ontwikkelen zal dat in de papieren lopen. Idem voor een ontwikkeltraject van een software applicatie, of nieuwe methode, of techniek. Wat voor bedragen zijn gebruikelijk in Sillicon Valley?

Of laten we zeggen dat je een nieuw apparaat wil laten ontwikkelen, dan ben je er toch niet met enkele tientallen duizenden euro's?

 

Goed, misschien was ik wat kort door de bocht. Natuurlijk, voor sommige innovaties heb je veel geld nodig. Ik vond de opmerking van Christine dat je geen bedrijf op kon zetten voor 30k-40k echter onzin.

 

Voor sommige soorten bedrijven, sommige innovaties is geld nodig, soms heel veel. Andere, en dat weet jij ook heel goed Annedien, kan je zonder budget opzetten.

Link naar reactie
  • 0

@Chi

Wat een totale onzin. Waar is de tijd gebleven dat iemand zelf een bedrijf opzette? Dat je gewoon van start ging zonder extern kapitaal? Een extra lening op je huis en kei hard werken in plaats van luilekkerland op het geld van anderen...

Nou...is dat wel een kwestie van luilekkerland? Als je toch een hoog technologisch product wil ontwikkelen zal dat in de papieren lopen. Idem voor een ontwikkeltraject van een software applicatie, of nieuwe methode, of techniek. Wat voor bedragen zijn gebruikelijk in Sillicon Valley?

Of laten we zeggen dat je een nieuw apparaat wil laten ontwikkelen, dan ben je er toch niet met enkele tientallen duizenden euro's?

 

Goed, misschien was ik wat kort door de bocht. Natuurlijk, voor sommige innovaties heb je veel geld nodig. Ik vond de opmerking van Christine dat je geen bedrijf op kon zetten voor 30k-40k echter onzin.

 

Voor sommige soorten bedrijven, sommige innovaties is geld nodig, soms heel veel. Andere, en dat weet jij ook heel goed Annedien, kan je zonder budget opzetten.

 

Ben ik benieuwd welke technostarter een bedrijf op kan zetten met laten we zeggen 250 euro.

Link naar reactie
  • 0

Ben ik benieuwd welke technostarter een bedrijf op kan zetten met laten we zeggen 250 euro.

 

John Fentener van Vlissingen is in 1975 met toenduizend dollar BCD begonnen, een bedrijf dat nu goed is voor vier miljard dollar omzet. BCD is eigenaar van TRX dat technologie levert voor online verkoop en verwerking van airline tickets. Elke vierde ticket wordt door een TRX-systeem verhandeld.

 

Deze ondernemer had natuurlijk wel zijn achternaam mee. 8)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ben ik benieuwd welke technostarter een bedrijf op kan zetten met laten we zeggen 250 euro.

 

ik ga een poging wagen :>.Ik heb wel een groter budget maargoed 250 is een challenge :).

 

Uitgaande van deze defenitie van een technostarter:

Een natuurlijke of rechtspersoon die een onderneming (*) drijft of de start ervan voorbereidt, op basis van een nieuwe technische vinding of een nieuwe toepassing van een bestaande technologie. Het gaat hier om het verkopen en leveren van producten, processen en/of diensten (geen adviezen).

 

Ben ik benieuwd op basis van welke nieuwe technologie jij voor iets meer dan 250 euro een bedrijf kunt starten

Het openen van een zakelijke rekening inschrijving KvK kost al 100 euro.

Er zijn meer winnaars van loterijen, dan er technostarters zijn, laat staan starters met een micro budget.

 

Ik denk dat we hier eens wat serieuzer moeten gaan discusieren, het is natuurlijk lulkoek dat iemand met 10 k vanuit het niets een nieuw innoverend bedrijf op kan zetten.

 

Wat dat betreft deel ik de mening van deDirk, een beetje ontzag voor technostarters is hier ver te zoeken.

Een bedrijf opstarten op basis van een nieuw product is toch echt iets anders als een groentezaak overnemen, of kattevoer gaan verkopen.

 

En helaas voor nagenoeg alle sitebouwers, jullie product valt in de categorie 13 in een dozijn en zijn dus geen technostarter.

Link naar reactie
  • 0

Is een inoverend product altijd een tastbaar object wat je in de markt gaat zetten? Dan zal je zeker met 250,00 euro de deurmat niet verlaten. Maar als nu (mijn omgeving) je inoverende product een technisch concept is ik bedoel ik schaf echt de atractie van het thema of pretpark niet aan, deze kosten liggen al gauw tussen de 100.000 en 1 miljoen euro of zelfs meer. Wat ik wil zeggen je kunt ook als technostarter starten met je technische nowhow en ervaring. Natuurlijk je kunt niet direct een rekening presenteren dus je zult de 250.00 euro al gauw overschrijden maar ook het eerste concept is pas gratis als er daadwerkelijk een opdracht uit komt anders zit je heel de week voor de ...concepten uit te vogelen. Ook je technische nowhow inplaats van cashflow inbrengen bij een compagnon (vof) technostarter kan een mogelijkheid zijn. De genoemde 13 in een dozijn websitebouwers kunnen wel eens iets heel anders met hun content willen gaan doen, nu daar kan de technostarter met de nowhow om de hoek komen kijken. Ook daar weer de loonkosten zullen al gauw de 250.00 euro overschrijden. Dus moeilijk blijft het..Maar zeg nooit nooit, de scholen waar Bill (MS) en Steve (Apple) hun product ontwikkelden en zij die hun "gratis" de garage wel of niet vrijwillig beschikbaar stelden bestaan nog..

Link naar reactie
  • 0
Ik denk dat we hier eens wat serieuzer moeten gaan discusieren, het is natuurlijk lulkoek dat iemand met 10 k vanuit het niets een nieuw innoverend bedrijf op kan zetten.

 

Zo. Jij hebt wel heel erg gelijk, vind je ook niet? Wie bepaalt hier wat serieus is? Er zijn genoeg mensen die een nieuw bedrijf beginnen, en dan innovatie financieren vanuit hun cashflow. Waarschijnlijk ligt het aan jouw definitie van 'innovatief' dat je zoveel geld nodig hebt.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 113 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.