Jump to content
Gerben
Verberg

Samenwerking eenmanszaak met BV?

Ik (eenmanszaak)  werk sinds een jaar fijn samen met een ander bedrijf (BV) wat in handen is van 2 eigenaren. We werken steeds intensiever samen en willen eigenlijk de krachten bundelen. Dan zou je kunnen kiezen voor 'BV waarderen, financiering regelen en inkopen' maar dat is ook wel meteen een hele grote stap. Want: zolang kennen we elkaar nou ook weer niet.

 

Zijn er nog tussenvormen te bedenken waarbij ik me niét hoef in te kopen maar waarin we wél voor een gezamenlijk resultaat kunnen gaan?  

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0

Hmm. van alles.

I.p.v. vaste verkoopprijzen of "uurtje factuurtje" kun je ook meer op basis van projecten samenwerken. werkt natuurlijk het beste bij grotere opdrachten, waarbij je ook goede afspraken maakt over wie welke werkzaamheden doet en welke kosten mogen worden toegerekend aan het project. En op het eind verdeel je dan de projectwinst op basis van afspraken. Het ligt wat meer voor de hand om projecten dan vanuit de BV te draaien en dat jij een eindfactuur stuurt.

 

Enige wat je moet bewaken is dat je niet teveel richting werknemerschap schuift dus zorg dat jou werkzaamheden gebaseerd zijn op jou kernactiviteiten en niet allerlei "werknemerstaken of opdrachtjes" voor de bv uitvoeren.

 

Maar je kunt voor elke transactie van alles afspreken. Zij kunnen jou diensten apart bij hun offertes aanbieden of bespreken tijdens hun verkoop gesprekken, jij kan dat doen in jou verkoopgesprekken.

 

Jij kunt dan ook in je eenmanszaak wellicht wat meer waarde opbouwen zodat jij jou eenmanszaak met jou klantenbestand kan inbrengen zodat er ook waardering van jou eenmanszaak plaatsvind en je op basis van die waarde later in ruil daarvoor een bepaald aandeel krijgt en als jij dan een groter aandeel zou willen veel minder hoeft te financieren om extra aandelen te kopen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 10 leden online en 338 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept