Jump to content
layned
Verberg

Dekking BAV bij opdracht

Beste allemaal,

 

Ik ben een natuurgeneeskundige  praktijk (= alternatieve zorg) gestart, daarvoor ben ik aangesloten bij een beroepsvereniging en heb via de vereniging een beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten. Voor particuliere consulten is dus alles in orde en facturen worden zo opgesteld dat cliënten deze kunnen indienen bij de zorgverzekeraar. 

 

Maar nu is er iets leuks op mijn pad gekomen. Een bedrijf dat bezig is met een gezonder-ouder-wordenplan voor de medewerkers. Het idee is dat ik daar eerst advies geef / meewerk aan een gezondheidsplan. Daarna zal ik mogelijk een spreekuur houden met betrekking tot leefstijl, eetgewoontes en dergelijke. Maar ik vraag me nu of hoe doe ik dit? 

Mijn BAV dekt mijn werk als natuurgeneeskundige, naar mijn idee is dit daar ook onderdeel van, maar is dat wel zo? Vooral het advies gedeelte betreft geen 1-op-1 consulten maar ze vragen wel om mijn expertise. 

En facturen/contracten... zou het handig zijn om een contract af te sluiten als natuurgeneeskundige praktijk? Want dat is ook waar ik de BAV voor heb. Ik ben bang als ik het als persoon doe dat het dan als een andere bedrijfsactiviteit gezien wordt en de verzekering geen dekking biedt. 

 

Ik heb in omgeving meerdere mensen om advies gevraagd maar vind dat zij er te makkelijk over denken. Ik ken een coach die aangaf dat het niet uitmaakt wat je op de factuur zet, dat ze gewoon neerzet wat het bedrijf vraagt. Dat lijkt me makkelijk voor het bedrijf, maar of dat voor mij zo wel verstandig is? 

Bij de kvk staat dat mijn activiteit 86191 (overige paramedische  praktijken en alternatieve genezers is. Het lijkt me dan sterk dat je zomaar een andere activiteit op je factuur kunt zetten, zoals bijvoorbeeld 86923 (preventief zorg, leefstijlcoach). Dat heeft toch gevolgen?

 

Een optie die iemand ook voorstelt was om bij de kvk die activiteit te laten toevoegen. Ook een idee. Maar het lijkt me niet dat de BAV dan nog toereikend is. 

 

Ik merk dat ik heel erg de neiging heb om deze leuke opdracht nu af te ketsen omdat ik bang ben dat ik straks iets fout aanpak. Ik heb gegoogled, gekeken op kvk, ondernemersplein, van alles, maar ik kom er niet uit. Ik hoop dat iemand mij wat meer duidelijkheid kan geven. 

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
5 minuten geleden, layned zei:

Ik heb gegoogled, gekeken op kvk, ondernemersplein, van alles, maar ik kom er niet uit. 

Het lijkt me ook dat dat niet de juiste plekken zijn om te zoeken als je vragen hebt over de inhoud, reikwijdte en mogelijkheid tot aanpassing van een verzekeringsovereenkomst.  Benader daarvoor je verzekeraar of adviseur.

 

8 minuten geleden, layned zei:

Een optie die iemand ook voorstelt was om bij de kvk die activiteit te laten toevoegen. Ook een idee. Maar het lijkt me niet dat de BAV dan nog toereikend is. 

 

Of een BAV toereikend is hangt niet af van welke activiteiten bij de KvK vermeld staan of niet, maar van jouw feitelijke activiteiten en of deze bij verzekeraar bekend zijn en zo ja of verzekeraar daar voor dekking verleent.

 

Lang verhaal kort: bel je verzekeraar of adviseur, bespreek de mogelijkheden en bepaal daarna pas of je de opdracht wel of niet wilt aannemen. 

 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Mijn laatste blog: De AOV premies stijgen, wat doe je er aan en wanneer?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 15 leden online en 311 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept