Jump to content
JB70
Verberg

Bedrijfsbeëindiging en uitkeringsrecht

Hallo, Samen met mijn broer heb ik een cateringbedrijf (VOF) en de corona doet ons  nu de das om. We moeten ons bedrijf gaan stoppen helaas. Ik ga op zoek naar een andere baan om inkomsten te krijgen. Kan ik tot ik een andere baan heb in aanmerking komen voor 1 of andere uitkering of regeling die geen lening is ? Mijn partner heeft ook een inkomen alleen is dat niet toereikend voor ons samen. 

Groet, JB70

Edited by JB70
Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Nee, als ondernemer kom je niet in aanmerking voor WW. blijft over de bijstand, maar als jou partner inkomen heeft boven de partnernorm bijstand die is op dit moment 1512,90 per maand dan kunnen jullie geen aanvulling tot bijstandsniveau krijgen.

 

Toch kan het verstandig zijn vóór dat je je bedrijf echt beëindigd (lees uitschrijft bij KvK) contact op te nemen met de (regio) gemeente die BBZ aanvragen behandeld (dus niet de tijdelijke TOZO regeling). Er bestaat ook een BBZ variant waarbij je kunt lenen om te stoppen, daarmee voorkom je problematische schulden en afhankelijk van jou persoonlijke situatie kan een deel van die BBZ ook kwijt worden gescholden.

Als er betaalachterstanden zijn onderzoek dat traject voordat je je onderneming staakt!

 

Waar je wel naar kunt kijken is of je in aanmerking komt voor bijzondere bijstand woonkostentoeslag, dat kun je krijgen als je een koophuis hebt of een huurhuis in de vrije sector (meer dan ca 750 euro huur). En er zijn meer vormen van bijzondere bijstand zoals voor schuldhulp. Wat precies allemaal kan verschilt per gemeente.

 

Veel sterkte bij de afwikkeling.

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Uberhaubt handig om even contact op te nemen met de gemeente of zelfs provincie. Weet dat er bijvoorbeeld in Flevoland subsidies of leningen zijn voor ondernemers in zwaar weer. Hiermee willen zij voorkomen dat een grote hoeveelheid mensen werkloos raakt. Die kosten zijn vaak (uiteindelijk) nog hoger voor gemeenten en provincies. Meen wel dat de voorwaarden is dat je minimaal 3 mensen in dienst hebt. Kon dit even niet opmaken uit het verhaal.


Leef je leven door te leven.

Geef om geven door te geven.

IT Beheer, Detachering en Cybersecurity  | Treinkaartjes | Huis kopen in Zwitserland

Link to post
Share on other sites
 • 0

Er is BBZ, IOAW, IOAZ, en, zoals Roel al aangaf, is dat allemaal op bijstandniveau, dus komt jullie gezamenlijk inkomen onder dat niveau, kun je aanvulling tot bijstandniveau aanvragen.


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Opzetten, Aanpassen of Verbeteren van bedrijven in de Belevenis-, Hospitality- & Leisure-markt. Hulpvraag? Ideeën? Plannen? Neem gerust Contact op!

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 206 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept