Jump to content
Rene out
Verberg

Tijdelijke huur

Goedenavond

mij huur al 23 jaar een winkel in de Kalverstraat in amsterdam. Door de Corona crisis zijn wij genoodzaakt om er mee te stoppen

wij hebben daar een beëindiging overeenkomst getekend met de verhuurder per 31-12-2020. nu heeft de verhuurder aan ons gevraagd of wij niet nog tijdelijk willen blijven huren tegen een aangename huur . Maar wat is een aangename huur. 
wij willen wel maar weten niet zo goed wat wij moeten bieden . Wij betalen nu 14.000,- per maand aan huur . En denken dat 2.000,- per maand een mooi bod is in deze Corona tijd . De verhuurder denkt dat hij zijn pand sneller verhuurd als er iemand inzet . En zegt dat wij op deze manier nog wat kunnen verdienen. Mijn vraag is dan ook is dit een redelijk bod richting hem ? Of moeten hem koppelen aan de omzet en wat is dan een redelijk percentage

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
3 minuten geleden, Rene out zei:

Maar wat is een aangename huur. 

 

Meestal is 10-15% van de netto-omzet een reële huur, natuurlijk mede afhankelijk van de branche en andere kosten. Als jij nog 20.000 per maand kunt omzetten, lijkt 2.000 per maand best aangenaam. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise)-Consultant, gespecialiseerd in Belevenis-Economie & Leisure-Marketing, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites
 • 0

Of je bent heel brutaal en zegt, je hebt 23 jaar goed aan ons verdiend, wij zijn bereid nog een half jaar te blijven zitten voor niks zodat jij sneller een huurder kan vinden en mogelijk tegen een betere prijs kan verhuren..

Als jij nee zegt omdat het mooi is geweest en je even een half jaar wil bijkomen van deze klap na 23 jaar hard werken..  heeft ie ook niks.

 

Waarschijnlijk ligt een redelijk bod ergens tussen een vast bedrag per maand met vooral risico voor jou dat je alsnog het verlies in schiet en een soort winstdelingsregeling met de verhuurder waarbij hij geen vooraf afgesproken bedrag krijgt maar een aandeel in het resultaat. zo loop je ook geen risico als in maart 2021 opeens blijkt dat toch een maandje harde lockdown nodig is..
Het zijn bijzondere tijden. normale regels gelden niet meer, maak een deal waarbij beide een voordeel(tje) hebben en anders moet je het gewoon niet doen.. Winkeltje blijven spelen terwijl het niets oplevert of nog steeds geld kost omdat de verhuurder blij te maken heeft ook geen zin..

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 316 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept