Jump to content
Fleur73

Ontbinding VOF

Recommended Posts

Goedemiddag,

Ik stel deze vraag namens mijn ouders. Zij zijn 70-plussers en nog altijd fulltime werkzaam in hun VOF. Met ingang van 1 januari as. hebben zij het plan om te gaan stoppen. Hun zaak is aan huis, een deel van het huis zou door de belastingdienst als zaak aangemerkt zijn, de rest als privé. (de verhoudingen ken ik niet). De hypotheek hebben zij jaren geleden in het geheel afgelost; het huis is sindsdien erg in waarde gestegen. Tot op heden hebben zij nog niets uitgezocht wat het betekent als zij gaan stoppen met hun bedrijf. Zij staan hier ook niet voor open en laten het komen zoals het komt. Zij vertrouwen volledig in de afwikkeling op hun boekhouder, die naar mijn weten geen kennis van zaken heeft in het ontbinden van een bedrijf.

Ik sta op het punt toch een financieel expert voor hen in te huren om de zaken goed met hun door te spreken en wellicht  ook de verschillende scenario's die er bestaan om een zaak gezond financieel af te wikkelen. Ik heb o.a. zorgen rond het bedrag dat zij moeten gaan afdragen aan de belastingdienst voor het zakelijke gedeelte van het huis. De bedoeling is dat zij in het huis blijven wonen na 1 januari, en er geen nieuw bedrijf meer in gaat starten. 

Wie heeft er advies voor mij welke expert of intstantie ik hier het beste in kan betrekken? Heeft iemand nog andere tips waaraan te denken? 

Alvast hartelijk dank. groetjes van Fleur

Link to post
Share on other sites

Welkom op HL, Fleur

 

Bij het staken van een onderneming komt inderdaad veel kijken, waar een goede fiscalist zeker behulpzaam bij kan zijn.

 

In het geval van jouw ouders kon het nog weleens om veel kapitaal gaan, dus wellicht helpt het als je in de vraag en aanbod sectie en oproep plaatst. Een aantal (goede fiscalisten is lid van HL)

 

Over staken/stoppen van een onderneming is ook veel informatie (o.a. checklists) te vinden bij onze partners, via de banners onderaan deze pagina. 


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer VOF De Witte Boerderij, A.C.T.I.V.E. (Adviseur, Coach, Trainer, Inbrenger Van Expertise) in Marketingmanagement, Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht (Arbeidsrechter.nl)

(Let Op: Mijn reacties als vrijwillig Moderator zijn op basis van toetsing aan de forumregels, als lid zijn deze op persoonlijke titel)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 12 leden online en 304 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept