Jump to content
Entrestef
Verberg

Verzekeringen voor een webshop

 

Dag allemaal,

 

Ik hoop dat jullie mij hierbij kunnen helpen. Ik wil een webshop starten en ben nieuw in het ondernemen. Ik verkoop plaids, kleding en accessoires allemaal geïmporteerd uit non- EU landen. Deze komen om de zoveel tijd met een vracht (is de bedoeling) en worden via de webshop verkocht.

 

Zelf heb ik onderzoek naar gedaan naar welke verzekeringen ik nodig heb en het lijk dat ik een productaansprakelijkheid verzekering nodig heb. Ook zat ik zelf te denken aan een rechtsbijstandverzekering?

Zijn er meer verzekeringen waar ik rekening moet houden?

 

Zijn er mensen met meer ervaring die mij op weg kunnen helpen betreft verzekeringen. Ik zou niet weten welke nog meer of wat ik nog meer zou moeten verzekeren.

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0

Beste Entrestef, allereerst welkom op Higherlevel!

52 minuten geleden, Entrestef zei:

Zijn er meer verzekeringen waar ik rekening moet houden?

 

Nut en noodzaak van een verzekering komt voort uit een bepaald risico dat voor jou te groot is om zelf te kunnen of zelf te willen dragen.

 

Kortom: kijk vooral waar je niet zelf te dragen  risico's liggen, dan volgen de verzekeringen als het goed is vanzelf. 

 

Productaansprakelijkheid is een belangrijke, maar in de  procesketen van jouw bedrijf zitten ook nog inkomend transport, opslag, uitgaand transport en - niet onbelangrijk - het verwerken van persoonsgegevens .

 

52 minuten geleden, Entrestef zei:

Zijn er mensen met meer ervaring die mij op weg kunnen helpen betreft verzekeringen.

 

Zo iemand heet een verzekeringsadviseur: een specialist (m/v) die zijn of haar beroep gemaakt heeft van het mensen op weg helpen met verzekeringen. Zoek gewoon eens op "bedrijfsverzekeringen" in je eigen woonplaats of vraag collega ondernemers waar zij hun verzekeringen hebben ondergebracht. Dat kan een onafhankelijk adviseur zijn, maar ook een bank (zoals Rabo) of een direct writer (zoals Univé of Centraal Beheer


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Update verplichte AOV: Regeling niet uitvoerbaar, Koolmees zoekt naar alternatieven.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Beste Nobert Bakker, 

 

Bedankt voor je snelle antwoord. Het is inderdaad zo dat het afhankelijk is van de nut en noodzaak van een verzekering en je onderneming . Omdat ik startende ben en ik geen idee had wat voor verzekeringen ik moest nemen ben ik bij andere kleine ondernemers gaan vragen en kwam ik op rechtsbijstandsverzekering en productaansprakelijkheid verzekering vandaar mijn vraag.  Zelf dacht ik ook aan een inventarisverzekering maar zover ik informatie heb gedaan hoef dat niet aangezien het ook in je inboedelverzekering zit? Ik weet niet zeker of dat ook geld voor een bedrijf..

3 uur geleden, Norbert Bakker zei:

maar in de  procesketen van jouw bedrijf zitten ook nog inkomend transport, opslag, uitgaand transport en - niet onbelangrijk - het verwerken van persoonsgegevens

Wat voor andere verzekering adviseer jij omdat ik in de procesketen zit van import producten?

Link to post
Share on other sites
 • 0

 

9 uur geleden, Entrestef zei:

Zelf dacht ik ook aan een inventarisverzekering maar zover ik informatie heb gedaan hoef dat niet aangezien het ook in je inboedelverzekering zit?

 

De meeste inboedelverzekeraars hebben geen moeite met een beperkte dekking voor wat kantoorinventaris (laptop en printer van een zelfstandige), maar voorraad van een webwinkel is toch wel iets anders. Heb je het nagevraagd en heb je (liefst schriftelijke) bevestiging dat het meeverzekerd is?

 

9 uur geleden, Entrestef zei:

Wat voor andere verzekering adviseer jij omdat ik in de procesketen zit van import producten?

 

Meest belangrijke risico's voor een webwinkel om te beoordelen (in aflopende volgorde van belangrijkheid) zijn productaansprakelijkheid, data/cyberrisico's,  inkomend transport  en voorraad (brand/diefstal) . En afhankelijk van of dit jouw hoofdinkomen is of een bijberoep, is ook voor jou als ondernemer ook nog arbeidsongeschiktheid relevant  en  - voor zover er sprake is van partner en/of kinderen - ook nog een nabestaandenvoorziening. 

 

Ik adviseer je om hiervoor een verzekeringsadviseur in te schakelen. Die kan beoordelen welke risico's jij loopt in die procesketen aan de hand van de inkoop- en vervoersdocumenten en daar vervolgens passende verzekeringen voor aanbieden...of aangeven dat je een bepaalde verzekering juist niet nodig hebt. 


Waarmee kan ik je helpen?

Ik adviseer ondernemers over betrouwbare en betaalbare verzekeringen tegen arbeidsongeschiktheid en aansprakelijkheid.   Meer weten?  Contact

 

Update verplichte AOV: Regeling niet uitvoerbaar, Koolmees zoekt naar alternatieven.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 146 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept